Nim..3 Schr.Łódź- Maciuś bez domu:( Rudiś...:((

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 20, 2011 11:02 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

chyba tak..

co do okien..nie otwieram zadnego,bo do tego trzeba by bylo faceta,a niestety mojego czesto i gesto nie ma w domu,ale kazde okno jest zabezpieczone siatka i ogranicznikiem..to tak na zas zrobilismy..
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Nie lut 20, 2011 11:21 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Ja wtrącę trzy grosze, a potem się już zamknę. Jako 'infiltrowany' i sprawdzany w każdą stronę DS. W dodatku DS, który wcześniej kota nie miał. W dodatku daleko. w dodatku nie udzielający się na forum. Czyli- jedna wielka niewiadoma. Może jakaś psychopatka, co obiera koty w lewo? Więc trzeba sprawdzić, nie ma siły.

Tak, mam zabezpieczone okna i mój kot nie je whiskasa, ale nie dlatego , że 'panie kontrolerki' tak sobie zażyczyły ale dlatego, że jestem przede wszystkim ODPOWIEDZIALNA za to zwierzę, które wzięłam.
I jeżeli ja byłabym decyzyjna w kwestii wydania kota, ode mnie nie dostałby kota whiskasowiec, nie dlatego, że go karmi whiskasem, ale dlatego, że nawet sobie nie zadał trudu, żeby sprawdzić, dlaczego tego robić nie powinien. Mało tego, dumny jest, że karmi kota byle czym. A jeszcze gorzej czasem- na złość babom nakarmię kota whiskasem! My cat is my castle :)

Kontrola DS i DT ma na celu dobro KOTA i trzeba się pogodzić z tym sprawdzaniem. Przynajmniej mniej kotów będzie rzucanych o ścianę przez zwyrodniałe bachory i mniej zbierania kocich zwłok, bo przecież zawsze spadnie na cztery łapy.
I dzięki kontroli dowiedziałam się mnóstwa rzeczy o kotach od pani kontroler, pomijając już fakt, że jest bardzo przyjemną osobą.

Ja miałam do czynienia z wolontariuszkami z łódzkiego schronu i nie pozwolę na bezkarne niszczenie ich wizerunku, na który ciężko za... pracują :D . Są to świetne kobiety, wrażliwe i konkretne, co ROBIĄ coś dla kotów. Ja w schronie, chociaż mam się za twardego zawodnika, wytrzymałam niecałą godzinę. I zapewniam, nie dlatego, że nieładnie pachniało.
Niech szanowne panie niezadowolone udadzą się do schronu w każdy weekend i tam dają upust energii zamiast klepać nonsensy w klawę, które niczego dobrego nie przyniosą.

EOT na wątku, skargi i wnioski proszę na PW. Dziękuję za uwagę.

Czy Psysio i Kajetan mają swój wątek? Bardzo bym prosiła o podanie liny.

black_lodge

Od: Sob wrz 04, 2010 18:14

Post » Nie lut 20, 2011 12:29 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Justinek Warszawa pisze:
ewan pisze:Przeczytałam cały wątek, biedny Białasek takie cudo zaniedbane i jeszcze schron :( Ponieważ nie mogę mu pomóc więc wymądrzać się nie będę, ale dziewczyny błagam jeżeli zależy Wam na nim i nie chcecie aby: "odbijał się od ściany", "miał klaustrofobię", "wypadał z 4 piętra" i ogólnie nie był rozchwiany emocjonalnie mimo iż mógłby być bardzo bogaty i mieszkać na snobistycznym,zamkniętym osiedlu - "nie idźcie tą drogą" :wink:
Ciepła mam nadzieję, że trafi do Ciebie na DT, bo to najlepsze co będzie mogło Bialego spotkać. Trzymam mocno :ok: za zdrówko córci.

Nie życzę sobie takich komentarzy.

A ja sobie nie życzę żebyś sobie nie życzyła :wink: Miałam nadzieję, że już Ciebie tutaj nie spotkam bo wchodzę na wątek aby poczytać o Białym i tylko on mnie interesuje a nie Twoje infantylne wypowiedzi
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Nie lut 20, 2011 12:38 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Biały persik Ali vel Sefid jedzie dzis do atły do domku zanim nie wroce ze szpitala z młoda :ok:
pozniej go zabieram do siebie..
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Post » Nie lut 20, 2011 12:43 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Ciepła pisze:Biały persik Ali vel Sefid jedzie dzis do atły do domku zanim nie wroce ze szpitala z młoda :ok:

No to super :piwa: :piwa: :piwa:

black_lodge

Post » Nie lut 20, 2011 12:47 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Ciepła pisze:Biały persik Ali vel Sefid jedzie dzis do atły do domku zanim nie wroce ze szpitala z młoda :ok:

:king:

powodzenia :ok: ja mam wyjatkowa sympatie dla bialych
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Nie lut 20, 2011 12:50 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Wątek Kituni tutaj, ale na razie niewiele wiesci. Moze kolezanki z Lodzi swoim zainteresowaniem zacheca Kituni do pisania :evil:

I skonczcie juz przepychanki z Justinek. Jesli ktos chce pomagac, a nawet juz to robi, to obrazanie i wyganianie go z forum nie jest za madre.

Arcana

Od: Nie lip 17, 2005 13:59

Adopcje: 8 >>

Post » Nie lut 20, 2011 12:52 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Dzięki, już znalazłam :D

black_lodge

Post » Nie lut 20, 2011 12:52 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

No i to jest najlepsza wiadomość dnia :lol:
Ostatnio edytowano Nie lut 20, 2011 12:55 przez ewan, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

"Kotom bez trudu udaje się to, co nie jest dane człowiekowi: iść przez życie nie czyniąc hałasu."
Ernest Hemingway

ewan

Od: Nie cze 21, 2009 19:19

Post » Nie lut 20, 2011 12:53 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

saggi pisze:Kurde!! Cholerna biurokracja! Nawet w takich sprawach nie daje żyć!
Masakra, te kociaki żyły, była osoba która zdeklarowała się nimi zająć, może były za młode na transport daleko ale zamiast kłócić się o duperele wystarczyło dogadać się z dziewczyną żeby do czasu transportu łożyła na kociaki (a z tego co pisała na pewno by nie odmówiła) i zwierzaki by żyły! To są istoty czujące, żyjące nie można ich od tak usypiać bo tak łatwiej. Pach jeden zastrzyk i problem z głowy?

Dziewczyna była zdecydowana pomagać kociakom, mogła zrobić dużo dobrego a skreślona tylko dlatego że co? Że kociak wyskoczył z okna? Może wtedy była początkującą kociarą i nikt jej nie powiedział jak zajmować się kociakiem? A wy od początku urodziłyście się nieomylne? Każdy się uczy, jeżeli dziewczyna miała chęci trzeba było ją poinstruować JAK działać a nie odrazu skreślac :| w ten sposób odpychacie od siebie wielu ludzi.
Tak samo z przesadnymi infiltracjami domów stałych. No ludzie, jak tak czasem słucham to mam pewność, że nie przeszłabym egzaminu na dom stały w 99% przypadków :D a mam dwa koty (2,5 roku i 1,5 roku i ani razu nie chorowały, są zdrowe, szaleją w domu i nie ma problemu).
Ale nie przeszłabym jako dom stały bo moje kociaki jedzą chrupki whiskas i tacki z Aldika, nie mam zabezpieczonych okien (tak nigdy ich nie otwieramy bo by z zawiasów wypadły starocia jedne, ale to by egzaminatorki nie obchodziło - ma być zabezpieczone nawet jeśli mam na to kredyt wziąć). No a najbardziej paranoidalne jest dla mnie nie danie kociaka tylko dlatego że będzie go leczył u akurat tego lekarza którego nie lubi wolontariuszka :D.
Dziewczyny trochę umiaru! Mamy ratować kociaki a nie hamować ich wydawanie do domów, w kolejce są kolejne koty potrzebujące.
Jeżeli dom nie jest idealny ma jakieś wady to trzeba mu doradzić a nie skreślać. Niektórzy już przesadzają z ostrożnością i to odbija się na zwierzakach. Tak jak na tych maleństwach którym nie dano nawet szansy na życie...

otóż to! nikt z nas nie urodził się pełen wiedzy o zwierzętach! jestem pewna ze 90% domów adopcyjnych nie ma zabezpieczonych okien! u mnie na osiedlu jest 7 budynków i tylko w dwóch oknach są siatki a mających koty jest kilkuset! co do kociaków to nigdy bym ich nie uśpiła,choćby musiała się nimi zajmować do czasu znalezienia domu.Tak mnie wychowano, gdyby mój świętej pamięci ojciec usłyszał że chcę uśpić noworodki, zaprowadziłby mnie do lekarza!!!! ale to jest nasze sumienie, jak można z bólem usypiać małe? jeśli ja miałabym zrobić to bólem, poprosiłabym osobę która zrobi to bez problemu...
[*] śpij słodko Kirku :(
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta

Kumiko

Od: Pon kwi 19, 2010 18:38

Post » Nie lut 20, 2011 12:54 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Maryla pisze:

:king:

powodzenia :ok: ja mam wyjatkowa sympatie dla bialych

ja tam lubie swoje wszystkie kotki..
mam czarna jak smole Pumę-Cycka :1luvu: ,
3-lapna Agatkę :1luvu: burasie panne z charakterem i Pućkę :1luvu: - polamanca bialo-burego
bedzie i bialy Ali :1luvu:

Obrazek

Ciepła

Post » Nie lut 20, 2011 13:05 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

black_lodge pisze:Ja wtrącę trzy grosze, a potem się już zamknę. Jako 'infiltrowany' i sprawdzany w każdą stronę DS. W dodatku DS, który wcześniej kota nie miał. W dodatku daleko. w dodatku nie udzielający się na forum. Czyli- jedna wielka niewiadoma. Może jakaś psychopatka, co obiera koty w lewo? Więc trzeba sprawdzić, nie ma siły.

Tak, mam zabezpieczone okna i mój kot nie je whiskasa, ale nie dlatego , że 'panie kontrolerki' tak sobie zażyczyły ale dlatego, że jestem przede wszystkim ODPOWIEDZIALNA za to zwierzę, które wzięłam.
I jeżeli ja byłabym decyzyjna w kwestii wydania kota, ode mnie nie dostałby kota whiskasowiec, nie dlatego, że go karmi whiskasem, ale dlatego, że nawet sobie nie zadał trudu, żeby sprawdzić, dlaczego tego robić nie powinien. Mało tego, dumny jest, że karmi kota byle czym. A jeszcze gorzej czasem- na złość babom nakarmię kota whiskasem! My cat is my castle :)

Kontrola DS i DT ma na celu dobro KOTA i trzeba się pogodzić z tym sprawdzaniem. Przynajmniej mniej kotów będzie rzucanych o ścianę przez zwyrodniałe bachory i mniej zbierania kocich zwłok, bo przecież zawsze spadnie na cztery łapy.
I dzięki kontroli dowiedziałam się mnóstwa rzeczy o kotach od pani kontroler, pomijając już fakt, że jest bardzo przyjemną osobą.

Ja miałam do czynienia z wolontariuszkami z łódzkiego schronu i nie pozwolę na bezkarne niszczenie ich wizerunku, na który ciężko za... pracują :D . Są to świetne kobiety, wrażliwe i konkretne, co ROBIĄ coś dla kotów. Ja w schronie, chociaż mam się za twardego zawodnika, wytrzymałam niecałą godzinę. I zapewniam, nie dlatego, że nieładnie pachniało.
Niech szanowne panie niezadowolone udadzą się do schronu w każdy weekend i tam dają upust energii zamiast klepać nonsensy w klawę, które niczego dobrego nie przyniosą.

EOT na wątku, skargi i wnioski proszę na PW. Dziękuję za uwagę.

Czy Psysio i Kajetan mają swój wątek? Bardzo bym prosiła o podanie liny.

czy masz dowody na to ze whiskas wyrządza kotu krzywdę???? moge przyprowadzic Tobie kilkoro ludzi ktorzy przez cale zycie karmili swoje koty whiskasem i kitekatem tylko dlatego ze byly reklamowane. Ci ludzie to np architekt, kardiolog itp. Ich koty dozyly od 15- 19 lat jedzac wspomniana karme!!! jesli masz dowod na to ze ta karma wyrzadza krzywde kotom, to poprosze! myslisz ze jestes super opiekunem bo karmisz czyms lepszym??? ja karmilam swoje koty dotad royalem, bo jedna jest z natury zestresowana i dawalam jej calm, drugiej pojawil sie maly problem z pecherzem i dawalam urinary. Zjadly po 3 kg tej karmy i w zaden sposob nie pomogly moim kotkom!!! tą z chorym pecherzem wyleczylam sama, podajac furagin wiec nie uwierze ze royal potrafi zdzialac cuda kosztujac 60 zl za 1,5 kg!!! jedyne na co zwracam uwage to na to, zeby mialy dostateczna ilosc karmy dla sterylek. Nawet animondy carno nie chca jesc,chocby przez caly dzien nie dostaly nic innego! nie bede ich zmuszac do swoich przekonan ze animodna jest najlepsza bo wyrzadzam im krzywde, nie dajac tego co lubia najbardziej, w ich przypadku paszteciki winston. Widzialam koty saggi i wygladaja jak dorodne rasowce, ich siersc jest przepiekna a z oczu bije zdrowie!
Ps. czekam za dowodami!!!

Kumiko

Post » Nie lut 20, 2011 13:15 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Satyr77 pisze:
saggi pisze:Ciapka przyszła do mnie w wieku 8 tygodni i wyrosła na zdrową dziewczynę :) więc jeśli wyda się malucha do dobrego odpowiedzialnego domu to nie trzeba czekać nie wiadomo ile.

Dziewczyno prośba zastanów się co piszesz. Owszem zdażają się koty wydawane w wieku 8 tygodni, ale są trzymane na butelce a nie z matką. Żaden hodowca nie wyda Ci kota przed upływem 12 tygodni, i chodzi o zdrowie i socjalizacje kociaka, a nie twoje widzimisie.

ze co 8O ja widzialam jej kotke i wiem ze u saggi ma najlepszy domek!!!! widzialam jaki mają plac zabaw u niej w domu, na to żeby koty czuly sie dobrze wydala majątek! jakos dotad moja doswiadczona wyadoptowuje kociaki dwumiesieczne i zaden z domow nie okazal sie nieodpowiedzialny! Jesli ktos ma doswiadczenie z malymi, poradzi sobie z takim maluchem i owszem, wiem to z autopsji!!!

Kumiko

Post » Nie lut 20, 2011 13:18 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Emilka, koty sa miesozercami a Whiskas zawiera tylko 4 % miesa.
Ja czytam zawsze sklady wszystkiego co kupuje, patrze ile jest zawartosci danego produktu, ile wypelniaczy.
Jest watek ( ma nawet 2 czesci) o Whiskasie i dlaczego nie. Warto go sobie poczytac.
Ludzie tez moga jesc swinstwa i umrzec powiedzmy w wieku 60 lat na jakies dolegliwosci, to tez nie jest krotki wiek, ale po co karmic sie syfem i McDonaldem jak mozna zdrowo sie odzywiac.
Dlatego propaguje zdrowe odzywianie i zbalansowana diete takze u kotow :mrgreen:

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Nie lut 20, 2011 13:21 Re: Nim będzie za późno3 SchŁódź Psysio w DT Białemu na pomoc!

Kumiko, ale nie w kontekście, wydawania takich kociaków, które mają jeszcze matkę. Ja też mam kota zgarniętego z ulicy w wieku ok 6 tygodni i też wyrósł wspaniale, chodzi o całościowy kontekst dyskusji.
Obrazek

Satyr77

Od: Pt lip 31, 2009 12:06

[poprzednia][następna]