TYSKIE MRUCZKI VIII - szukamy DS i opiekunów wirtualnych

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw kwi 07, 2011 9:15 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

Boje sie jak Lussi zaakceptuje moje psy :x Ona nawet jak była po drugiej stronie dzwi potrafiła na nie syczeć :roll:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Czw kwi 07, 2011 10:47 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

:piwa: zdrowko mrusiow :piwa:

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Czw kwi 07, 2011 11:56 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

"We don't apologize
And that's just the way it is
But we can harmonize
Even if we sound like shit
Don't try to criticize
You bitches better plead the fifth" \\m//
MRRRRAAUUUUUU! :twisted: HELL BLOODY YEAH! :twisted:
"Dark matter. It's not atoms. It's the other stuff." :ryk:

Caragh

Od: Pon sie 03, 2009 23:03

Post » Czw kwi 07, 2011 12:55 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

sliczna :1luvu: uwielbiam koty z "domieszka" bialego futerka :1luvu:

Kociara82

Post » Czw kwi 07, 2011 21:12 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

Wiesci z dzisiejszego dnia :
Pingwwinka juz w DS :ok: , Pani Lidzia znalazła dla niej domek w swej dzielnicy tylko kikanscie domów dalej :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Lussi i Matyldzia są przeniesione z kwarantanny do góry i tu chce bardzo podziekowac Kociarze82 za pomoc , bo jest co robic przy nich :lol:
Bardzo tez dziekuje Kociarze za 2 paczuszki 400 gr Sanicat dla seniorków :1luvu:

Czorcio coraz ładniej sie goi i szaleje za sznurkiem mimo sej niepełnosprawnści :ok: A Eustachy siora jak cza :ok:
Zuzu też juz sie nie drapie z powodu alergi , zastrzyk pomógł :ok:
Malwinka tez juz nie sika z krwią :ok:
A Ozinek to dzis nawet suche RC Urinary papusiał :ok:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Czw kwi 07, 2011 22:42 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

Ozzi tak pieknie zjadl dzis i tak duzo :1luvu: a mruczal przy tym tak cudnie, jak to tylko on potrafi :1luvu: Niestety znow kichnal krwia :(

Lussi i Matylda stresuja sie nowym pomieszczeniem, nowa sytuacja, zakoceniem, psami.... bardzo miaucza, zwlaszcza Lussi, a Matylda jakby jej chciala wtorowac.
ech... niestety to normalne, ze sie stresuja, choc Justa wolalaby im tego oszczedzic, ale co zrobic, jak sie nie da inaczej? :roll:
Mam nadzieje, ze jakos sie uspokoja na noc, a jutro bedzie juz choc troche lepiej.

Czort faktycznie ladnie sie goi :ok: brawo dla tego pana :)

Nie udalo mi sie dzis ani troche poglaskac Primki... :( dzis uciekala ode mnie... Kike troszeczke smyrnelam za uszkiem, bo tez cos nie bardzo miala dzis ochote, bym ja miziala.

Eustachy chyba pomylil Nadusie z Lussi, bo jak Lussi przyszla na gore, to pierwszy przy jej klatce byl Eustachy wlasnie i najczesciej on tam bywal. Chociaz moze chcial sie z nowa kolezanka zapoznac, powiedziec jej, ze wszystko bedzie ok, ze ma sie nie bac?...
Dzis, kiedy sie z nim mizialam, zapytalam go, czy moge go skrasc Duzej... :ryk: on na to ani mru mru, udawal, ze tego nie slyszal, bo nie warto chyba na moja gadanine zwracac uwage, a tym bardziej komentowac tego :ryk:

Kociara82

Post » Pt kwi 08, 2011 8:09 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

Cięzka noc za nami :roll: Lussi cały czas miałczała a Matylda jej wtórowała :roll:
Ale juz rano o 7 mej je wypusciłam , najpierw Matylde a po około 30 min Lussi i mimo troszke syczenia , buczenia ( głównie Lussi ) jest w miare OK , ale jak bede wychodzic to nie wiem czy ich jeszcze nie zamknąc w klatkach :?
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pt kwi 08, 2011 8:21 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

Dnia 10.04.2011 w godz. 11:00 do 17:00 zapraszamy Państwa na dzień otwarty przytuliska „Przystań Ocalenie”. Zbliżają się Święta, szczególny czas dzielenia się z potrzebującymi. Prosimy wiec o potraktowanie tego zaproszenia jako okazji do podzielenia się z naszymi podopiecznymi, o bycie takim jakby zajączkiem. Bo nasze zwierzaki chętnie jedzą marchew, kapustę, pietruszkę, buraki, ziemniaki, kabaczki, dynie, cukinie i wszelkie inne warzywa, jabłka oraz inne owoce, a także karmę dla psów i kotów, kaszę, makaron, ryż, chleb, bułki oraz różne zboża. Z góry dziękujemy w imieniu naszych zwierzaków za życzliwość i wszelkie dary!!!
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pt kwi 08, 2011 10:00 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

Witam :D
Miło poczytać , ze u Czorta poprawa. :ok:
Powodzenia zyczę w dalszym oswajaniu koteczek po kwarantannie. :piwa:

Rudynorek

Od: Pt lis 21, 2008 12:12

Post » Pt kwi 08, 2011 12:08 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

ja bym je zamykala jeszcze na poczatku, jak bedziesz wychodzic... chociaz beda miauczec... :evil: grunt, ze miedzy soba juz sie dogaduja :) znaja sie z kwarantanny, wiec jest im na pewno razniej :)

napisalam do Kocich Spraw w sprawie naszego kochanego przysytojniaka Maniusia. Zobaczymy, co odpisza :) Zamierzam slodziaka i tam oglosic :)

Kociara82

Post » Pt kwi 08, 2011 13:01 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

Kociara82 pisze:ja bym je zamykala jeszcze na poczatku, jak bedziesz wychodzic... chociaz beda miauczec... :evil: grunt, ze miedzy soba juz sie dogaduja :) znaja sie z kwarantanny, wiec jest im na pewno razniej :)

napisalam do Kocich Spraw w sprawie naszego kochanego przysytojniaka Maniusia. Zobaczymy, co odpisza :) Zamierzam slodziaka i tam oglosic :)

Dzieki :ok: ale by też tam trzeba oprócz Mańka ogłosić Lussi , Kike i inne ...

Matylda w miare sobie radzi :ok: , lubi siedzieć w wersalcce ( tej kocio - psiej ) ale też wychodzi do głaskania :ok: Ale Lussi gorzej bo miałczała pod dzwiami z chęcią ucieczki na dwór :| Nie wiem czy nie zacząć szukać jej domu wychadząccego :? a teraz śpi pod wanną .

Przed chilką przewinełam Eustaszka i miał dośćć l;użnego qupala , oby go zaś nie meczyła biegunka :roll:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pt kwi 08, 2011 19:14 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

Lussi charrakterna jest zupełnie jak Aisha - jeśli Lussi faktycznie jest spokrewniona z Aisha to przyszły domek Lussi będzie miał przecudną kotkę. Aishy charrakterek się troszke utemperował i teraz jest miziakiem, uwielbia być głaskana, sama wskakuje na kolanka, po prostu idealny kot :mrgreen: :ok: :ok: :ok: za domek
Obrazek Obrazek

Kotola

Od: Pt mar 06, 2009 21:38

Post » Pt kwi 08, 2011 20:09 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

Kotola pisze:Lussi charrakterna jest zupełnie jak Aisha - jeśli Lussi faktycznie jest spokrewniona z Aisha to przyszły domek Lussi będzie miał przecudną kotkę. Aishy charrakterek się troszke utemperował i teraz jest miziakiem, uwielbia być głaskana, sama wskakuje na kolanka, po prostu idealny kot :mrgreen: :ok: :ok: :ok: za domek

Dokładnie , Lussi jest jej kopią :mrgreen:
Teraz Lussi siedzi łazience , dałam jej tam jeść ale jak wróciłam od labladorów to mi sie miziała i siedziała na kolanach , bardzo ją stresuje towarzystwo innych zwierząt :roll:
Maniek uparcie ją stresuje :roll: I mam wszystko zlane znów :evil: ( nawet przyKociarze którys nalał :evil: ) bo to nie tylko Tygrys leje bo i Bona i Prima tez :evil:
A nie mam feliway :cry: :cry: :cry: , a to troszke łagodzi ich lanie , przeciez ja tylko z dzis mam 3 automaty do prania i troszke do wywalenia :evil: ( Kociara pamietasz ten ładny czarny swetr , on tez do prania ) :evil: Narzute z mojej wersalki zmieniałam raz a z kocio - psie juz dwa razy :roll: A rachunek za tylko ostatnie dwa miesiace miałam na prawie 300 zł :(:(:(
Przez ponad 6 miesięcy nie bylo nowycch kotów w domu bo była PP a teraz nagle aż dwa :x

A Matylda gdzies tak od południa siedzi w wersalce i też jej tam dałam jeść .
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Post » Pt kwi 08, 2011 22:52 Re: TYSKIE MRUCZKI VIII - domki potrzebne!! Myszeczka [*][*][*]

obawiam sie, ze te 2 mocne charakterki -Maniek i Lussi beda sie co chwile ze soba scieraly, bo ona tez chyba dominujaca jest.

No wiec tak: dostalam odpowiedz od kocich spraw...
na lamach gazety oglaszaja koty ktore sa pod opieka organizacji prozwierzecych, ale moga Manka oglosic na stronie internetowej, o ile znajdzie sie miejsce.
Maniusia fotki i tekst do ogloszen wysle jutro, dzis padam na twarz, ciezki dzien w pracy mialam. (zmienie to jedno slowo, tak jak radzilas, Justa. Niewielka zmiana a moze robic wielka roznice, wiec nie zaszkodzi sprobowac).
Co do Kikuni i Lussi-tez im tam damy ogloszenia :) bedziemy probowac przynajmniej, bo skoro powiedzieli. ze to zalezy od tego, czy bedzie miejsce... Mysle, ze nawet trzeba sprobowac, bo wiele osob to czyta, wiele dopiero poczatkujacych i tak samo wiele doswiadczonych kociarzy :)

Kociara82

[poprzednia][następna]