KRUSZYNKA ['] KOTKI BEZDOMNE PROSZĄ O POMOC W KARMIE....

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 12, 2011 21:49 Re: KOTY CHORUJĄ PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE I W KARMIE...

Kocia Lady pisze:(...)zaczepił mnie jakiś pan dyrektor, albo wysoko postawiony urzędnik mojej firmy z pytaniem... o kotki, właśnie, (...)
Fajnie, że nie miał z tym problemu. Może też kotolubny?
Kocia Lady pisze:zadzwoniłam do pani Oli i o wszystkim jej powiedziałam, więc ma tam zrobić wywiad, a ja myślę, że pójdę do tej chaty i porozmawiam z domownikami...
Ale nie idź tam sama :arrow: wiadomo to co to za typy?
Kocia Lady pisze:potem usłyszałam za ogrodzeniem i żywopłotem rozmowę gnojków w wieku gimnazjalnym o kotkach, że jakiegoś tam by złapali i coś z nim zrobili i czaili się tam w krzakach
Może strażnik mógłby zwrócić uwagę, jeśli robią obchody, a jeśli nie, to chociaż się zainteresować co kombinują przy ogrodzeniu i kazać odejść?

No kawał roboty zrobiłaś a i płotek jest porządny. Będzie super jak zarośnie :ok:

EDIT: Poprawiłam cytaty :oops:
Ostatnio edytowano Czw maja 26, 2011 18:59 przez Kotek&Tosia, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek------------------Obrazek------------------Obrazek
Kotek V.2004 - 26.07.2010 ------ Grzybek 1998? - 05.10.2016 ---- Tosia 2005 - 19.08.2019
Mój Pierwszy Koci Aniołek [*] -- -Śpij spokojnie [*]------- ----------Dziękuję, że byłaś [*]

Kotek&Tosia

Od: Śro lut 17, 2010 16:16

Post » Czw maja 12, 2011 21:56 Re: KOTY CHORUJĄ PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE I W KARMIE...

dyrektor mówił, że on i znajomi mają jakieś koty Mayo.. coś tam jakieś rasowe... :mrgreen:
pójdę sama do tej chaty, wezmę bejsbola i porozmawiamy o kotach :ryk:
nasi strażnicy ganiają ich, ale co to da, wiadomo jakie bydło chodzi teraz do szkół średnich, strach się bać..
ogródek jak zarośnie to będzie suuuuper azyl na lato, a i tak już siedzą, bo furtka jest na kłódkę i jak widać, ani pies ani człowiek, więc dziadkowe koty i Seniorka już doopki grzeją... :mrgreen:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Pt maja 13, 2011 10:02 Re: KOTY CHORUJĄ PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE I W KARMIE...

właśnie przelałam pieniążki z bazarku - 41 zł :)

wystawiłam nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=127686&p=7466792#p7466792

arwennna

Od: Pon lip 21, 2008 14:32

Post » Pt maja 13, 2011 18:01 Re: KOTY CHORUJĄ PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE I W KARMIE...

Arwenna dzięki serdeczne :1luvu: :1luvu: :1luvu: , jutro wybieram się po puszki dla przedszkolaków, trzeba kupić co najmniej ze 20 sztuk i postawić w śmietniku dla pani Oli, ona będzie kupować surowiznę, chrupki w drodze, więc tylko się cieszyć...
i jeszcze jedna dobra dziś wiadomość: ogrodzenie które widać na zdjeciach, siatka z drutami kolczastymi to aktualnie azyl kotków, czają się pod wielkimi belami oraz pod krzakami, dogadałam się z monterem i w poniedziałek o 7 rano przenoszę tam domki w kąt pod gęste krzaki, przeniosę w sumie cztery domki z siankiem, a może i pięć zobaczę, więc kicie będą super bezpieczne, zrobię daszek z pianki i plastiku, spodu budek telefonicznych i nikt koteczków nie ruszy.... :dance: :dance2: :dance: :dance2:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pt maja 13, 2011 19:17 Re: KOTY CHORUJĄ PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE I W KARMIE...

Była babcia nie ma Księcia ani Złotookiego, babcia chodzi i szuka.. :(
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pt maja 13, 2011 19:28 Re: KOTY CHORUJĄ PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE I W KARMIE...

U nas Kropeczka gdzies przepadała :( Pani chodzi i szuka od rana.
Za przedszkolaki i wszystkie pozostałe :ok: :ok: :ok: :ok:

jasdor

Od: Sob wrz 19, 2009 11:51

Post » Nie maja 15, 2011 18:46 Re: KOTY CHORUJĄ PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE I W KARMIE...

Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Nie maja 15, 2011 20:46 Re: KOTY CHORUJĄ PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE I W KARMIE...

Dagmara dzięki za bazarek :1luvu: :1luvu:
Złotooki i Książę się znaleźli, byli za blokiem i walczyli o teren 8O 8O Księciu oczywiście znów siedzi całymi dniami w ogródku u nas i je na balkonie..razem z innymi "gośćmi"..
wczoraj co prawda Pyśka zajęła jego miejsce pod jałowcem:
Obrazek

wczoraj i dziś byłam u Pana Jerzego, Mikrusek cały czas kuleje, widać że nóżka go boli i jest ona taka wykrzywiona, co będzie widać zaraz na zdjęciach, zrobiłam też zdjęcia dla Tygryski:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

raniutko jadę do pracy przestawić domki za ogrodzenie, tylko leje siarczyście, mam nadzieję, że przestanie do tego czasu... :oops: :oops:
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Nie maja 15, 2011 21:09 Re: KOTY CHORUJĄ PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE I W KARMIE...

aha zapomniałam dodać, że w pracy, kierownictwo które wprowadziło się na 1 piętro narzeka, że koty obsikują samochody, że tyle ich itd, itp...
i ktoś tam powiedział, że trzeba by wszystkie wyłapać i ... nie wiem co dalej, i wolę nie wiedzieć, ale ten pan któremu wyjaśniłam dobitnie co i jak przekaże dalej...
każdy w gajerku, palą jak lokomotywy, jeżdżą super autami, kasy jak lodu, a biednemu zwierzakowi nawet resztki z kanapki nie rzuci, dno i wodorosty po prostu..
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon maja 16, 2011 12:50 Re: KOTY CHORUJĄ PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE I W KARMIE...

u mie też takie wodorosty... :evil:

:ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pon maja 16, 2011 12:55 Re: KOTY CHORUJĄ PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE I W KARMIE...

Boże, mam nadzieje, że nie powyganiają biednych kiciów :( Tak się tułają i nigdzie ich nie chcą :( Na tego Pana bym zbytnio nie liczyła. Znam takie typy, w oczy ci się uśmiecha, hahah, hihihi, taktak, oczywiście, ... a potem za plecami obsmaruje :(

jasdor

Post » Pon maja 16, 2011 12:59 Re: KOTY CHORUJĄ PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE I W KARMIE...

Aga, dostałam bluzeczki, śliczne, dziękuję :D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pon maja 16, 2011 15:53 Re: KOTY CHORUJĄ PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE I W KARMIE...

Hania to fajnie że się podobają :1luvu: :1luvu:
Dorcia masz rację, takie fałszywe typy w tych gajerkach, sterylni, co to się zarazków boją.. :ryk:
A teraz wieści: karma dziś doszła już do pani Aleksandry jutro kicie dostaną pyszne chrupeczki, za którymi przepadają,
Raniutko 15 po 7 byłam już na terenie firmy i przeniosłam domki, monter odsunął jedną wielką belę i weszłam pod gęste krzaki, patrzę, a tu idealne schronienie, murek na metr szerokości i bardzo długi akurat pod gęstymi zaroślami, akurat wczoraj padało, wszędzie było mokro, a tu suchuteńko, więc postawiłam 3 domki wejściami do siebie, żeby nie wiało, na górze zrobiłam zadaszenie z pianki takiej na której się śpi na biwakach, całe 3 domki, okryłam nią, tak że na nich też można sobie siedzieć, całość przykryłam spodem plastikowym od budki telefonicznej i jeszcze położyłam kamień w celu umocnienia konstrukcji i jestem bardzo zadowolona z pracy swojej, potem przyszła pani Ola z prowiantem, ryż z kurczakiem, i surowizna, czyli uwielbiane podroby, a także pojemnik mokrej karmy i kicie mają azyl, w śmietniku już nie stawimy jedzenia, żeby kicie nie żebrały od tych "biurowców", bo w końcu ktoś je zacznie ganiać... potem poszłyśmy do Tesco, kupiłam kilka puszek po 800 gram dla pani Oli i umówiłyśmy się, że ja będę jeździć raniutko a ona wieczorem...pisałam też do pani Agaty i da znać ile trzeba zapłacić za fakturę za Zuzię...
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Post » Pon maja 16, 2011 21:42 Re: KOTY CHORUJĄ PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE I W KARMIE...

Uważaj, jak będziesz po krzakach chodzic, bo pełno kleszczy, frontlajnem sie spryskałaś ? Fajnie, że kicie mniej widoczne, bo na pewno niektórych ich widok w oczy kuje. Jak będą mniej na widoku to nikt nie będzie zwracał uwagi. Super :!:

jasdor

Post » Pon maja 16, 2011 21:50 Re: KOTY CHORUJĄ PROSIMY O WSPARCIE FINANSOWE I W KARMIE...

Jak faceci w gajerkach beda chcieli pozbyc sie kotow - to postrasz ich telewizja :wink:
Powiedz, ze zaprosisz Uwage tvn - koty maja takie same prawo do godnego zycie jak ci w grajerkach 8)
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

[poprzednia][następna]