FFA Łódź 812+542 - nowy wątek, zapraszamy

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob kwi 30, 2011 15:37 Re: Łódź 812+138 - zwariowałam. Ciekawe święta :((

annskr pisze:Kciuki bardzo prosimy.
Za łapanki i za to, by nas z lecznic weekendowa obsada nie pogoniła...

Ania, Ciebie by tam ktoś spróbował pogonić :mrgreen:
ale jakby co, to daj znać, przybędziemy z TŻ wywierać nacisk
Kciuki trzymam :ok: .
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Nie maja 01, 2011 10:18 Re: Łódź 812+138 - zwariowałam. Ciekawe święta :((

pisiokot pisze:
annskr pisze:Kciuki bardzo prosimy.
Za łapanki i za to, by nas z lecznic weekendowa obsada nie pogoniła...

Ania, Ciebie by tam ktoś spróbował pogonić :mrgreen:
ale jakby co, to daj znać, przybędziemy z TŻ wywierać nacisk
Kciuki trzymam :ok: .

Dzięki za wsparcie :1luvu: :1luvu:
ale taka twarda nie jestem :oops: :oops:

Akcja cmentarna - jeden kocur, dwa kociaki z różnych miotów - taka mała z 15 marca, której mamę samochód rozjechał, i starsze, podobno z 27 lutego - kocica właśnie przenosiła, udało się jej odebrać, Wg ludzi z cmentarza chwilę wcześniej przenosiła drugiego kociaka, nie udało się go zlokalizować. Nie znam też pozostałych miejsc karmienia - karmicielka naprawdę trudna, dziś znów próbujemy...

Za wczorajsze zasypanie Ani Zmnienniczki kotkami, kocurami i kociakami i za Jej pomoc - pokłony do ziemi.

A przed chwilą dzwoniła Bordo - dwie ciężarne. Jadą do całodobowej...

Chyba z tych pokłonów wetom do końca tygodnia nie wyjdę...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Nie maja 01, 2011 15:43 Re: Łódź 812+138 - zwariowałam. Ciekawe święta :((

sobota, ul.Kopernika, widzę 4 ostro ciezarne,

takie grube bidy, wchodziły do klatek jak barany, takie naiwne i strasznie głodne

Obrazek

Obrazek

dwie pierwsze złapane pojechały na wyspę do TESCO- NIESAMOWICIE DZIEKUJĘ za ich przyjecie o późnej dość porze :1luvu:

***********************************************************************************
w niedzielę rano złapałyśmy kolejne dwie, jedziemy do SOWY, tramwajami z przesiadką i dalej od al.Włóknirzy między blokami człapiemy się pieszo, ale doszłysmy i cieszymy sie jak jakies pomylone

DZIĘKUJE ANNSKR SAMA WIE ZA CO: ZA WSZYSTKO :)

Obrazek Obrazek
Ostatnio edytowano Nie maja 01, 2011 16:07 przez bordo, łącznie edytowano 1 raz
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Od: Nie wrz 10, 2006 17:22

Post » Nie maja 01, 2011 15:57 Re: Łódź 812+138 - zwariowałam. Ciekawe święta :((

w sobotę pojechałam zrobić fotki kocietom ( są to dwa mioty) spod balkonu, okazało się ze mamusie juz zaczęły wyprowadzac dzieci więc złapałyśmy z panią karmicielką kociaki do wiaderka i do domu

miot z 20 marca HULA i HOP Obrazek HULA ma niewładną jedną przednią łapke, na drugiej przedniej opiera sie na łokciu,
HOP jest największyObrazek mają 6 tyg

miot z 28 marca HEJ, HA i HO Obrazek Obrazek Obrazek mają 5 tyg

kocieta zostały odrobaczone, odpchlone i umieszczone w klatce u pani karmicielki w wolnym pokoju, niby fajnie ale są tez powazne minusy:

koteczka HO juz w adopcji, pani sama wydała, bez umowy......, natomisat koteczkę HA chce sobie zostawić......nie wiem po co staruszce kolejny kot ale nie da sie jej wytłumaczyć

a przeciez jeszcze nie zaczipowane, nie zaszczepione......

na kocie mamusie zasadzam się by wysterylizowac na wnioski z miasta
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Post » Pon maja 02, 2011 11:07 Re: Łódź 812+138 - zwariowałam. Ciekawe święta :((

a Hula się urodziła z niedowładem, czy nabyła niedowład w tracie swojego krótkiego życia?
biedna mała, bardzo jej to utrudnia funkcjonowanie?
współczuje karmicielki, ale niestety czynnik ludzki zazwyczaj stoi na drodze takim kociętom, bo pani ma wizje, chce koteczka itp negocjacje są ważne, ale nie zawsze owocne
trzymam kciuki za kociaki :ok:
jeśli trzeba ruszać z ogłoszeniami daj znać
"Niczego nie można cofnąć. Niczego nie można naprawić. Inaczej bylibyśmy wszyscy świętymi. W zamiarach życia nie leży nasza doskonałość. Miejsce doskonałości jest w muzeum"..

aga-lodge

Od: Wto paź 05, 2004 13:51

Post » Pon maja 02, 2011 13:12 Re: Łódź 812+138 - zwariowałam. Ciekawe święta :((

Bordo, podziwiam szczerze :king:

Aga-lodge - wielkie dzięki za przejęcie cmentarnych dziewczynek :1luvu: .

Wczoraj z cmentarza do Sowy dowiozłam jeszcze jedna kotkę - i niestety odpadam z działań tam.. Karmicielka kompletnie niewspółpracująca, odległość ogromna...

Z działek moi pracowi przyjaciele dowieźli dziś rankiem do Centrum kolejne koty - tym razem parkę.

Statystykę uzupełnię, jak się połapię...
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Post » Pon maja 02, 2011 13:59 Re: Łódź 812+138 - zwariowałam. Ciekawe święta :((

W statystyce sterylek brak z "moich":
1 kocurka - mojego tymczaska
3 kocurkow - z zapuszczonych dzialek

w leczeniu brak:
szylkretki Marusi - kicia znaleziona na Teczy - chora watroba
pingwinki Awarii - mloda kicia z zapuszczonych dzialek - przepuklina i powiklania po zabiegu

Miodalik

Od: Śro lip 08, 2009 17:40

Post » Pon maja 02, 2011 23:34 Re: Łódź 812+138 - zwariowałam. Ciekawe święta :((

a Hula się urodziła z niedowładem najprawdopodobniej

dzis zabrałam maluchy do ANI W. i zostały obmacane, szczególnie HULA, mam ja obserwowac i szukac wspaniałego domku
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Post » Wto maja 03, 2011 9:29 Re: Łódź 812+138 - zwariowałam. Ciekawe święta :((

Może jeszcze rtg Huli?

Ambitny plan na dzisiaj :wink:

O 17tej jadę z ową trudna karmicielką na cmentarz, z wykastrowanym Tygryskiem i dwoma klatkami. Klatki nastawiam w miejscach karmienia, które pani ujawniła i mam nadzieję, że coś się złapie. A już na cmentarzu czeka na nas Miodalik, która indiańskim krokiem podążać będzie za karmicielka, wyśledzić pozostałe tajne stołówki - karmicielka jej nie zna. I może uda się zlokalizować i zabrać trzeciego kociaczka? Aga-lodge wielkodusznie przyjmie go na dt.

Proszę o kciuki za udane podchody.
I żebyśmy nie przemarzły - pogoda obrzydliwa :?

kalewala

Post » Wto maja 03, 2011 9:54 Re: Łódź 812+138 - zwariowałam. Ciekawe święta :((

:oops:

kalewala

Post » Wto maja 03, 2011 9:57 Re: Łódź 812+138 - zwariowałam. Ciekawe święta :((

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :mrgreen:
Obrazek

selene00

Od: Nie gru 13, 2009 13:55

Post » Wto maja 03, 2011 10:47 Re: Łódź 812+138 - zwariowałam. Ciekawe święta :((

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Wto maja 03, 2011 11:16 Re: Łódź 812+138 - zwariowałam. Ciekawe święta :((

ok, pojade na RTG HULI
bordo
Obrazek
Obrazek

bordo

Post » Wto maja 03, 2011 11:35 Re: Łódź 812+138 - zwariowałam. Ciekawe święta :((

annskr pisze:Może jeszcze rtg Huli?

O 17tej jadę z ową trudna karmicielką na cmentarz, z wykastrowanym Tygryskiem i dwoma klatkami. Klatki nastawiam w miejscach karmienia, które pani ujawniła i mam nadzieję, że coś się złapie. A już na cmentarzu czeka na nas Miodalik, która indiańskim krokiem podążać będzie za karmicielka, wyśledzić pozostałe tajne stołówki - karmicielka jej nie zna. I może uda się zlokalizować i zabrać trzeciego kociaczka? Aga-lodge wielkodusznie przyjmie go na dt.

Nie mogę, moja wyobraźnia dziś pracuje na pełnych obrotach .... umalowana w barwy wojenne i z tomahawkiem w garści :ryk: :ryk: :ryk: Tylko nie zapomnijcie o skalpie :lol: :lol:

pozostając w nieustającym podziwie dla Waszej pracy, pozdrawiam :ok: :ok: :ok: Czasem się zastanawiam o ile doba w łódzkim ma więcej godzin niż w mazowieckim, na moje oko tak razem ze czterdzieści godzin będzie :roll:
Natalka [*] 17 lipca 2008, Sokółka [*] 22 lipca 2016 , Sierżant [*] 5 grudnia 2016 , Buras [*] 14 grudnia 2018, Agrest [*] 21 października 2019, Bura [*] 15 stycznia 2020, Skarpetka [*] 11 marca 2021, Merida [*] 7 stycznia 2023, Królewna [*] 21 lutego 2023, Colin [*] 27 maja 2023, Szuma [*] 19 lutego 2024, Pusia [*] 3 października 2024, Alan [*] 17 października 2024
Oddam starsze książki szkolne i akademickie
Wypożyczalnia łapacza - klatki-łapki i bytowe itp

piotr568

Od: Czw sie 30, 2007 17:42

Post » Wto maja 03, 2011 11:57 Re: Łódź 812+138 - zwariowałam. Ciekawe święta :((

piotr568 pisze:
annskr pisze:Może jeszcze rtg Huli?

Nie mogę, moja wyobraźnia dziś pracuje na pełnych obrotach ....

Moja też :mrgreen:
Kciuki rzecz jasna nieustające :ok:
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

[poprzednia][następna]