KOT Z YT II. Sprawca będzie sądzony! s. 93 Linki post 1

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 31, 2010 17:34 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

inka1984 pisze:odpowiedz OTOZ na mojego maila;

(...) Jednak dobrowolne zrzeczenie się ich przez rodziców chłopca znacznie przyspieszyłoby przebieg sprawy. Zwierzęta nie musiałyby czekać na rozprawę, która wyjaśniłaby kwestie własności, tylko od razu zostać przekazane do adopcji. W przypadku tak skrzywdzonych przez los zwierząt bardzo ważne jest, aby jak najszybciej dostały się do nowych domów, gdzie będą mogły w pełni dojść do siebie po traumatycznych przeżyciach. Zarówno OTOZ Animals jak i KTOZ dołożą wszelkich starań, aby sprawca i jego rodzice ponieśli choć częściowo adekwatną do czynu karę. Jednak dalszy przebieg sprawy zależy od decyzji krakowskiej Prokuratury.[/i]

Cóż, myślałam, że tutaj dobro zwierząt jest najważniejsze, ale widzę, że się myliłam - tu chodzi tylko o to, kto ma rację i jak powinno się ocenić tę rodzinę, a to, że zwierzęta od 3 dni siedzą w schronisku i cały ich świat jest wywalony do góry nogami, to nie jest zbyt istotne. Czekajmy zatem na działania prokuratury. Tak jak moja sąsiadka, której zamordowano w okrutny sposób córkę i już trzeci rok czeka na decyzje prokuratury w sprawie ukarania sprawcy. Trzymajmy kciuki, że wszystko będzie dobrze. Grunt to pozytywne myślenie.

yammayca

Od: Pt cze 27, 2008 15:54

Post » Pt gru 31, 2010 17:35 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

Elżbieta pisze:Smutny wątek,bo po zwierzolubach,a więc ludziach o czułych sercach powinno się wymagać współczucia dla dziecka..

To już nie współczujemy kotu, nad którym znęcało się to dziecko, tylko współczujemy dziecku, że znęcało się nad kotem?
No comments.

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Pt gru 31, 2010 17:38 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

vega013 pisze:
Elżbieta pisze:Smutny wątek,bo po zwierzolubach,a więc ludziach o czułych sercach powinno się wymagać współczucia dla dziecka..

To już nie współczujemy kotu, nad którym znęcało się to dziecko, tylko współczujemy dziecku, że znęcało się nad kotem?
No comments.

Rany Boskie.
Znów: współczucie kotu wyklucza współczucie dziecku, że mu się trafili niewydolni wychowawczo rodzice i brat zwyrodnialec?
Żal mi zwierząt, i żal mi tego małego.
Kto tu współczuje dzieciakowi ...że się znęcał nad kotem?!

mrr

Od: Czw gru 11, 2008 17:48

Post » Pt gru 31, 2010 17:39 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

Yammayca, to nie tak, nie chodziło mi o to, żeby nic nie robić, tylko obawiam się, czy pisanie listów do tych "ludzi" nie odniesie skutku odwrotnego, czyli np. ich starań o oddanie zwierząt (z czystej przekory, na złość), a to z kolei istotnie wydłuży procedury prokuratorskie. Zgadzam się, ze najważniejsze jest, aby jak najszybciej trafiły do dobrych domów.

skaskaNH

Od: Pt lut 03, 2006 0:21

Post » Pt gru 31, 2010 17:39 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

mrr pisze:
vega013 pisze:1. Postulowałam natychmiastowe odebranie dziecka i umieszczenie w pogotowiu opiekuńczym dopóki o jego losach nie zadecyduje sąd. Mały sadysta powinien wiedzieć, że zrobił coś strasznego i przez to pozostaje wśród obcych ludzi, odizolowany od dotychczasowego środowiska.
2. Umieszczenie małego w rodzinie zastępczej, w której będzie resocjalizowany i powoli, we współpracy z dobrym psychologiem, przestawiany na inne tory. Właśnie na tym etapie mały powinien być uczony troski i miłości.

No widzisz, Vega013, czyli myślimy podobnie!
Tyle że ja nie znam się ani na dzieciakach, ani na rodzinach z takimi problemami, by pisać np. o pogotowiu op., izolowaniu etc.
Powtórzę: mam nadzieję, że ktoś sensowny, doświadczony fachowiec się tym zajmie. Mogę pisać tylko o tom, co znam z doświadczenia, czyli o relacji z przeciętnym dzieckiem.
No i nie przyklejam temu dziecku łatki sadysty i psychola.
ps. Przepraszam, że zapytałam Cię o życie prywatne. Staram się unikać takich tematów na forach.

Małe dzieci kochają zwierzęta! Gdy pierwszy raz je widza podchodzą z ciekawością ,boją sie delikatnie glaszczą żeby nie zrobić krzywdy. Mam szwagra obecnie 8 letniego który od dzieciństwa marzył o zwierzaczku dostał papugi.....drą sie strasznie nikt ich nie lubi oprócz....małego. Sam chce je karmić, dba o nie nie pozwala nikomu ich oddać. Marzy o zwierzątku futerkowym które może głaskać zajmować się nim, opiekować. Nigdy nie widziałem dziecka które by krzywdziło zwierzę z taka premedytacją jak ten gnom z filmu. Byłem w przedszkolu gdy był dzień zwierząt. Sala wypełniona dziećmi, niektóre z rodzin pijących KAŻDE delikatnie miziało zwierzaczki.

Na filmie widzieliśmy wszyscy coś strasznego. Ten gnom ma skrzywioną psychikę przez braciszka a rodzinka nie reaguje. Jak może wyrosnąc na normalną osobę w takim towarzystwie?
Pamiętaj będąc na forum miau.pl gdy nie masz 8000 postów, nie przygarnąłeś więcej niż 5 zwierząt a przede wszystkim gdy nie pracowałeś w TOZ jesteś nikim dla gwiazdorskiej forumowej Elyty wzajemnej adoracji

szokoloko

Od: Czw gru 30, 2010 22:55

Post » Pt gru 31, 2010 17:41 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

yammayca pisze:
inka1984 pisze:odpowiedz OTOZ na mojego maila;

(...) Jednak dobrowolne zrzeczenie się ich przez rodziców chłopca znacznie przyspieszyłoby przebieg sprawy. Zwierzęta nie musiałyby czekać na rozprawę, która wyjaśniłaby kwestie własności, tylko od razu zostać przekazane do adopcji. W przypadku tak skrzywdzonych przez los zwierząt bardzo ważne jest, aby jak najszybciej dostały się do nowych domów, gdzie będą mogły w pełni dojść do siebie po traumatycznych przeżyciach. Zarówno OTOZ Animals jak i KTOZ dołożą wszelkich starań, aby sprawca i jego rodzice ponieśli choć częściowo adekwatną do czynu karę. Jednak dalszy przebieg sprawy zależy od decyzji krakowskiej Prokuratury.[/i]

Cóż, myślałam, że tutaj dobro zwierząt jest najważniejsze, ale widzę, że się myliłam - tu chodzi tylko o to, kto ma rację i jak powinno się ocenić tę rodzinę, a to, że zwierzęta od 3 dni siedzą w schronisku i cały ich świat jest wywalony do góry nogami, to nie jest zbyt istotne. Czekajmy zatem na działania prokuratury. Tak jak moja sąsiadka, której zamordowano w okrutny sposób córkę i już trzeci rok czeka na decyzje prokuratury w sprawie ukarania sprawcy. Trzymajmy kciuki, że wszystko będzie dobrze. Grunt to pozytywne myślenie.

Czy są procedury pozwalające przyśpieszyć sprawę rozstrzygającą los kotów? Kto może zwrócić się do rodziców o zrzeczenie się praw do zwierząt?

vega013

Post » Pt gru 31, 2010 17:42 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

vega013 pisze:Nie uważamy, że 15-latek powinien być sądzony jak dorosły i odbyć karę w więzieniu?
Dlaczego jesteśmy tacy tolerancyjni?

Ludzie czy was popapralo ?
Znam co najmniej jedna osobe, ktora ma udowodnione usilowanie zabojstwa !!! i chodzi wolno - a wy chcecie gnojka co kota maltretowal do wiezienia wpakowac ? To nie w Polsce :lol:

yammayca pisze:Mam pomysł.

Czy mamy dokładny adres tych ludzi? Jeśli tak, to może niech każda z nas napisze do nich i wyśle jak najszybciej list.

Wlasnie dobrze, ze ten adres nie jest znany publicznie - ty napisalabys list, a kto inny podpalilby mu dom, alebo skatowal jego matke :?

nazira

Od: Śro gru 21, 2005 9:22

Post » Pt gru 31, 2010 17:48 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

vega013 pisze:
Gibutkowa pisze:Dlatego że nie jesteśmy specjalistami w tej dziedzinie - przynajmniej ja ;)

Zasięgnijmy więc opinii specjalistów i dowiedzmy się, co zgodnie z prawem możemy osiągnąć. Czy leci z nami prawnik?

Edit: Ale chodzi o konkret - o ukaranie zwyrodnialców, a nie terapię (czyli de facto wysłuchanie raz w tygodniu pogadanki psychologa) czy nadzór kuratora (raz w miesiącu ktoś zajrzy do domu i zapyta, co słychać).

Aż tak złe doświadczenia masz z psychologami i kuratorami? Ja znam i takich i takich. A terapia terapii nierówna.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt gru 31, 2010 17:50 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

nazira pisze:
vega013 pisze:Nie uważamy, że 15-latek powinien być sądzony jak dorosły i odbyć karę w więzieniu?
Dlaczego jesteśmy tacy tolerancyjni?

Ludzie czy was popapralo ?
Znam co najmniej jedna osobe, ktora ma udowodnione usilowanie zabojstwa !!! i chodzi wolno - a wy chcecie gnojka co kota maltretowal do wiezienia wpakowac ? To nie w Polsce :lol:

yammayca pisze:Mam pomysł.

Czy mamy dokładny adres tych ludzi? Jeśli tak, to może niech każda z nas napisze do nich i wyśle jak najszybciej list.

Wlasnie dobrze, ze ten adres nie jest znany publicznie - ty napisalabys list, a kto inny podpalilby mu dom, alebo skatowal jego matke :?

kto nie zna, ten nie zna :lol: :lol: :lol:

Nie myślcie nawet pisać do nich listy z PROŚBĄ o zrzeczenie sie praw przeciez oni bedą jeszcze walczyć o odzyskanie zwierząt, ułaskawienie synka i oskarzą internautów o nagonke na ich cudna rodzinke. Zapamietajcie moje słowa.

Co do listu

Pan prezydent Krakowa Jacek Majchrowski

Dlaczego?

Bo Kraków robi sie zadupiem polski gdzie mieszkają wykolejeńcy maltretujący zwierzaki. Ostatnio była babcia co "mieszkała" z 300 gołebiami w mieszkaniu. Babcia na grzegórzki co truła koty na działkach z wyrokiem jednym już za to. Teraz kolejna patologia.

Powiem szczerze że po publikacji tego filmu spodziewałem się wsi na śląsku a nie byłej stolicy Polski !!
Pamiętaj będąc na forum miau.pl gdy nie masz 8000 postów, nie przygarnąłeś więcej niż 5 zwierząt a przede wszystkim gdy nie pracowałeś w TOZ jesteś nikim dla gwiazdorskiej forumowej Elyty wzajemnej adoracji

szokoloko

Od: Czw gru 30, 2010 22:55

Post » Pt gru 31, 2010 17:51 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

Witam,

obserwuję was od dawna, dołączyłam wczoraj.
Jestem pełna podziwu dla waszego zaangażowania w tę sprawę jak i w inne dotyczące ochrony i obrony naszych braci mniejszych.
Jestem w stanie zapewnić DS jakiemukolwiek zwierzakowi z tej mordowni.
Nie znacie mnie, wiem i dlatego chętnie poddam weryfikacji w dowolnej formie by udowodnić, że nadaję się do opieki nad tak potwornie skrzywdzonymi stworzeniami.
To ja na nk: http://nk.pl/#profile/5378709

Pozdrawiam serdecznie

futrzasta77

Od: Czw gru 30, 2010 11:44

Post » Pt gru 31, 2010 17:55 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

futrzasta77 pisze:Witam,

obserwuję was od dawna, dołączyłam wczoraj.
Jestem pełna podziwu dla waszego zaangażowania w tę sprawę jak i w inne dotyczące ochrony i obrony naszych braci mniejszych.
Jestem w stanie zapewnić DS jakiemukolwiek zwierzakowi z tej mordowni.
Nie znacie mnie, wiem i dlatego chętnie poddam weryfikacji w dowolnej formie by udowodnić, że nadaję się do opieki nad tak potwornie skrzywdzonymi stworzeniami.
To ja na nk: http://nk.pl/#profile/5378709

Pozdrawiam serdecznie

jedna rozsądna, witam

Mruczeek

Od: Sob kwi 19, 2008 10:35

Post » Pt gru 31, 2010 17:56 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

szokoloko pisze:ciach

kto nie zna, ten nie zna :lol: :lol: :lol:

Nie myślcie nawet pisać do nich listy z PROŚBĄ o zrzeczenie sie praw przeciez oni bedą jeszcze walczyć o odzyskanie zwierząt, ułaskawienie synka i oskarzą internautów o nagonke na ich cudna rodzinke. Zapamietajcie moje słowa.

Co do listu

Pan prezydent Krakowa Jacek Majchrowski

Dlaczego?

Bo Kraków robi sie zadupiem polski gdzie mieszkają wykolejeńcy maltretujący zwierzaki. Ostatnio była babcia co "mieszkała" z 300 gołebiami w mieszkaniu. Babcia na grzegórzki co truła koty na działkach z wyrokiem jednym już za to. Teraz kolejna patologia.

Powiem szczerze że po publikacji tego filmu spodziewałem się wsi na śląsku a nie byłej stolicy Polski !!

Pragnę przypomniec ze było cos takiego jak ewakuacja schroniska
http://jacektaran.blogspot.com/2010/05/ ... erzat.html
w Krakowie
zadziwiające prawda?
nie tylko patologia tutaj mieszka
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Pt gru 31, 2010 17:59 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

Catnaperka pisze:A podobno najważniejsza jest miłość i troska...

Nie traktuj ludzi jak kretynów - napisz do dowolnego ośrodka adopcyjnego i dowiedz się jakie trzeba spełniać warunki, żeby być rodziną zastępczą - choć wątpię żebyś tych warunków nie znała - gadanie dla gadania :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pt gru 31, 2010 18:00 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

Gibutkowa pisze:
vega013 pisze:
Gibutkowa pisze:Dlatego że nie jesteśmy specjalistami w tej dziedzinie - przynajmniej ja ;)

Zasięgnijmy więc opinii specjalistów i dowiedzmy się, co zgodnie z prawem możemy osiągnąć. Czy leci z nami prawnik?

Edit: Ale chodzi o konkret - o ukaranie zwyrodnialców, a nie terapię (czyli de facto wysłuchanie raz w tygodniu pogadanki psychologa) czy nadzór kuratora (raz w miesiącu ktoś zajrzy do domu i zapyta, co słychać).

Aż tak złe doświadczenia masz z psychologami i kuratorami? Ja znam i takich i takich. A terapia terapii nierówna.

Jestem realistką. W pewnych warunkach nawet najlepszy psycholog, czy kurator, pozostanie bezradny. 15-letni psychopata jest cyniczny i zepsuty do szpiku kości. Mam nadzieję, że oglądałaś filmik, czytałaś napisy, słyszałaś teksty zza kamery.

vega013

Post » Pt gru 31, 2010 18:04 Re: KOT Z YT II. Czy ocalony kot to ten z filmu???? Linki post 1

Elżbieta pisze:Modyfikowałem poprzednią wypowiedż więc odpiszę na powyższy post..Nie-to nie jest psychopata to jest dziecko nie uczone,zaniedbane,pozostawione same sobie jak małe szczenię..
A od określenia kim jest to dziecko jest sąd,a nie dorośli bardzo szybcy w ocenianiu dziecka.Smutne-szybko poszło nie?Nazwanie dziecka psychopatą..A kim jesteście by tak nazwać małe dziecko?Sami psycholodzy,autorytety..
Wyroki i oceny w Polsce wydają sądy nie ludzie nieprzytomni z gniewu..
Wzorce wynosi się z domu rodzinnego.Nikt sam się nie wychowuje-temu chłopczykowi należy pomóc,a nie nazywać tak czy inaczej.
Smutny wątek,bo po zwierzolubach,a więc ludziach o czułych sercach powinno się wymagać współczucia dla dziecka..
Ktoś na jakiejś stronie pytał czy ktoś by wziął to dziecko do siebie do domu?
My dzieci nie mamy,ale gdybym umiał nauczyć,podać rękę dziecku w potrzebie.Wskazać mu drogę właściwą-to kto wie?
Nie potrafiłbym napewno go wyzywać.Tego jestem pewien.
Tym razem ostateczny EOT-nie będę się więcej denerwował.
Waldemar

Ten post, tak jak post Blue, Agn, Jowity i innych zginie w morzu nienawiści....
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

[poprzednia][następna]