Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 15, 2011 11:26 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

iza71koty pisze:Martwi mnie Rybcia. :| Chłonniak dość sporo sie powiększył. :| Boli ja kiedy dotykam. :| Mam mieszane uczucia w związku z wypuszczeniem jej na wolność. Wiem ze po dwudziestym ma sie ochłodzić. Wiem ze chodzenie zaczyna sprawiać jej ból, co dla kota wolnożyjacego, nie jest niestety dobrą wrożbą. :| Chwilowo staram się zabezpieczyć jej trochę ciepła, odpoczynku i lepszy posiłek. Ale nie wiem co dalej....

Zasmuciłaś mnie wiadomością, o stanie zdrowia Rybci :( dobrze, że może być u Ciebie w domu to chyba dla niej najlepsze rozwiązanie. Trzymaj się Rybciu :1luvu: :kotek:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Sob sty 15, 2011 11:27 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

skarbonka pisze:
iza71koty pisze:Tak na szybko bo trochę spraw mi sie nagromadziło, a musze jeszcze zrobic zaległe zdjęcia na Bazarki.

Przede Wszystkim chcę Gorąco i Pięknie podziekować Skarbonce. :1luvu: :1luvu: :1luvu: To Cudowna Dziewczyna :D . Przysłała mi tu leki, spray do gardła, leki wykrztuśne i antybiotyk. :D Mam teraz tutaj małą apteczkę. :D Nie znaczy to że mogę chorować, ale jestem zabezpieczona. :D Dziękuję Ci Kochana z Całego Serca. :1luvu:

Iza, ale mi tu dałaś porcyjkę :oops: :oops: :oops: bardzo mi miło :1luvu: ważne byś szybciutko ozdrowiała dla siebe i kociaczków :kotek: :D

Kochana życie mi wczoraj uratowałas. :1luvu: Znowu zaczełam sie pokladać. :| Myślę ze u mnie jest to w duzej mierze uwarunkowane brakiem czasu na odpoczynek i tak jak powiedziała lekarka, ze nie mam czasu wyleżeć i wygrzać. Wziełam na noc antybiotyk. I dzisiaj jest juz duzo lepiej. :D Dziękuję Ci z Całego Serca za błyskawiczna pomoc. :1luvu:
Proszę o wsparcie i udostępnianie zbiórki:

https://pomagam.pl/100kotow

iza71koty

Od: Sob sie 30, 2008 17:27

Post » Sob sty 15, 2011 11:28 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

iza71koty pisze:
skarbonka pisze:
iza71koty pisze:Tak na szybko bo trochę spraw mi sie nagromadziło, a musze jeszcze zrobic zaległe zdjęcia na Bazarki.

Przede Wszystkim chcę Gorąco i Pięknie podziekować Skarbonce. :1luvu: :1luvu: :1luvu: To Cudowna Dziewczyna :D . Przysłała mi tu leki, spray do gardła, leki wykrztuśne i antybiotyk. :D Mam teraz tutaj małą apteczkę. :D Nie znaczy to że mogę chorować, ale jestem zabezpieczona. :D Dziękuję Ci Kochana z Całego Serca. :1luvu:

Iza, ale mi tu dałaś porcyjkę :oops: :oops: :oops: bardzo mi miło :1luvu: ważne byś szybciutko ozdrowiała dla siebe i kociaczków :kotek: :D

Kochana życie mi wczoraj uratowałas. :1luvu: Znowu zaczełam sie pokladać. :| Myślę ze u mnie jest to w duzej mierze uwarunkowane brakiem czasu na odpoczynek i tak jak powiedziała lekarka, ze nie mam czasu wyleżeć i wygrzać. Wziełam na noc antybiotyk. I dzisiaj jest juz duzo lepiej. :D Dziękuję Ci z Całego Serca za błyskawiczna pomoc. :1luvu:

:ok: :1luvu:
Obrazek Obrazek

Rudolf [*] 12.04.2015
żegnaj kochany..

Puśka [*] 09.10.2015
żegnaj koteńko..

skarbonka

Od: Sob wrz 04, 2010 12:18

Post » Sob sty 15, 2011 11:34 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

skarbonka pisze:
iza71koty pisze:Martwi mnie Rybcia. :| Chłonniak dość sporo sie powiększył. :| Boli ja kiedy dotykam. :| Mam mieszane uczucia w związku z wypuszczeniem jej na wolność. Wiem ze po dwudziestym ma sie ochłodzić. Wiem ze chodzenie zaczyna sprawiać jej ból, co dla kota wolnożyjacego, nie jest niestety dobrą wrożbą. :| Chwilowo staram się zabezpieczyć jej trochę ciepła, odpoczynku i lepszy posiłek. Ale nie wiem co dalej....

Zasmuciłaś mnie wiadomością, o stanie zdrowia Rybci :( dobrze, że może być u Ciebie w domu to chyba dla niej najlepsze rozwiązanie. Trzymaj się Rybciu :1luvu: :kotek:

Dzisiaj siedzialam długo w nocy. Zmieniałam w trakcie wszystkie posłania w domu. Cześć niepotrzebnych rzeczy, te ktore można spalam. Zeby nie bylo zbyt duzo do wyrzucenia. Wyszukałam Rybci fajniutką podusie. :D Spała sobie na niej przy piecu. Ona ma tam swoja bazę.

Cóż moge powiedzieć. Przy chłonniaku mozna sie było tego spodziewać, ze sprawy potocza sie dalej....I tak bardzo długo swietnie sobie radzila. Zobaczymy. Jeśli poczuje sie jeszcze na tyle dobrze, ze będzie chciała skorzystać choć troche z wolnosci, nie będe jej tego odbierać. Wypuszczę i będzie pod moja baczną uwaga. Jedynie czego moge sie obawiać , to ze porusza sie coraz wolniej, bo niestety musi ja to już dosć mocno boleć. :| Nie chciałabym aby ktoś ja skrzywdził. Teren...cóż nie jest zbyt bezpieczny
.

iza71koty

Post » Sob sty 15, 2011 11:44 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Generalnie w terenie w którym mieszkam, przez ostatnie lata wiele sie zmieniło.Nie mieszkam w Centrum, tylko na obrzeżach Szczecina. Zawsze byly tu dobre warunki do bytowania kotów wolnozyjacych. Dość duzo budynków pochodzi z okresu sprzed wojennego. Jest wiele starych kamienic, piwnic, przydomowych komórek na drzewo i węgiel.To moze być odpowiedz dlaczego mam tyle kotów pod opieka i dlaczego w wielu innych miejscach liczebnosć kotów jest zdecydowanie mniejsza. Oczywiscie nie wszędzie koty maja wejscie. Ale te koty które zyja już kilka ładnych lat, wiedza o tych miejscach i potrafia w razie potrzeby znależć sobie schronienie. Tam gdzie takich schronień nie ma ,czyli garaże, blokowiska, koty maja ciepłe budki. W ciągu ostatnich lat niestety cześć starych budynków została wyburzona. W zwiazku z tym znikły też i komórki i przydomowe ogródki czy dzialki, które ludzie sobie zrobili w poblizu. Działki na Teczy i Lotnisku ....to juz nawet nie ma o czym pisać, bo to totalna katastrofa. Do dzis nie rozumiem tej decyzji Miasta.Jedyne co może mnie cieszyc w tej sytuacji, to to ze kotów jest coraz mniej.Ze nie ma tendencji wzrostowej. A wrecz przeciwnie. Wiele z nich dozywa swojego wielu i odchodza. Populacja jest sterylizowana od wielu lat na bieżąco. Rodzą sie oczywiscie jakieś kociaki zwykle od nowych kotek,Bo nie zawsze wiem o nowej kotce. Czesto jest tak ze przychodzi juz z maluchami. Czasem jest problem zeby kotkę złapać. Pomimo wielokrotnych prób.Dlatego tez w tym roku mysle ze trzeba bedzie wczesniej zaczać sterylki. Ociepliło sie teraz dosć mocno i myśle ze kotki moga zaczać szybciej rujkować.

iza71koty

Post » Sob sty 15, 2011 12:11 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Wszystkie fanty Bazarkowe z naszych ostatnich Bazarków poszły priorytetami na poczatku tygodnia. Myślę ze powinny juz dotrzec na miejsce. Poszedł tez spożniony obraz dla Skarbonki, :oops: który nieco poprawiałam, aby nabrał odpowiedniego wyrazu. :wink: W trakcie skończyłam tez obraz dla Iwetki, który schnie i prawdopodobnie poleci na poczatku tygodnia. Nie wiem czy sie spodoba? :roll:
W miedzy czasie staram się wygospodarować troche czasu w nocy, bo przygotowuje kilka miniaturek na Bazarek.Może znajda sie chętni. :oops:

W poniedziałek zacznę tez prace nad Rudziczkiem, bo ALICJA mnie o to prosiła. Mam juz odpowiednia ramkę . Dokupiłam niezbędne mi dwie farby ,olej i grunt.No i teraz tylko...czasu potrzeba. :roll: :wink:

iza71koty

Post » Sob sty 15, 2011 12:14 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Kochani, jeśli Ktoś chciałby nas wesprzeć zapraszamy Gorąco. Można tez zrobić Bazarek na rzecz naszych kotków. Za wszelką Pomoc będziemy Bardzo Wdzięczni. :1luvu: :D

iza71koty

Post » Sob sty 15, 2011 13:03 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

Druga edycja kocich gadzetów
viewtopic.php?f=20&t=122081

I kosmetyków
viewtopic.php?f=20&t=122088
ObrazekObrazekObrazek

saranna

Od: Śro mar 19, 2008 15:35

Post » Sob sty 15, 2011 13:18 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

wiora

Od: Czw sty 24, 2008 0:19
Lokalizacja: leszno:) /Baile Atha Cliath/Malta-Ibi patria, ubi bene

Post » Sob sty 15, 2011 13:37 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

wiora pisze:i moj bazarek tak na szybko :mrgreen:

viewtopic.php?f=20&t=122796&p=6940994#p6940994

Wioruś :D Dziękujemy Pięknie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

iza71koty

Post » Sob sty 15, 2011 13:40 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

jeszcze jeden jak kotos ma ochote to zapraszam

viewtopic.php?f=20&t=122797&p=6941102#p6941102

wiora

Post » Sob sty 15, 2011 13:42 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

iza71koty pisze:
wiora pisze:i moj bazarek tak na szybko :mrgreen:

viewtopic.php?f=20&t=122796&p=6940994#p6940994

Wioruś :D Dziękujemy Pięknie :1luvu: :1luvu: :1luvu:

nie ma za co :mrgreen:
wkoncu sie ogarnelam z dyskiem i zdjeciami wiec moglam je wkoncu wystawic :wink:

wiora

Post » Sob sty 15, 2011 13:44 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

wiora pisze:jeszcze jeden jak kotos ma ochote to zapraszam

viewtopic.php?f=20&t=122797&p=6941102#p6941102

Ojej ale mnie zaskoczyłaś. 8O :D Cieszę się OGROMNIE :D . Pięknie Ci Dziękujemy :1luvu: :1luvu: :1luvu:

iza71koty

Post » Sob sty 15, 2011 13:55 Re: W trakcie

iza71koty pisze:Aktualne Bazarki

viewtopic.php?f=20&t=122797 Pięknie Dziękujemy Wiora :1luvu:

viewtopic.php?f=20&t=122796 Pięknie Dziękujemy Wiora :1luvu:

viewtopic.php?f=20&t=122081&start=0 Saranno Pięknie Dziękujemy za pomoc :1luvu:

viewtopic.php?f=20&t=122088&start=0 Saranno Pięknie Dziękujemy za pomoc :1luvu:

viewtopic.php?f=20&t=122777 Saranno Pięknie Dziękujemy za pomoc :1luvu:

iza71koty

Post » Sob sty 15, 2011 21:06 Re: Widzę, Czuję. Mam Duszę i Serce. Nas kotów jest wiele. Zima.

hopne jeszcze i uciekam
spokojnej nocy zycze :kotek:

wiora

[poprzednia][następna]