UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śląsku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lut 12, 2011 17:27 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Mój nick to Zofia&Sasza, a nie Z&S i tak go proszę pisać. I nie chodzi mi o pogrążanie kogokolwiek, tylko o koty. A ich los u IKI 6 jest marny...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Sob lut 12, 2011 17:28 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

BOZENAZWISNIEWA pisze:Szanuje Toja chec pomocy dla zwierzat, ale tego co tu wyprawiacie nie...I jak napisała Aleba-"juz widac co ja chciałam powiedziec, ale i widac co WY chciałyscie pokazac"
Przykro mi ,ze maluszki odeszły...ale do mnie przyjechały koty zdrowe.Znaczy to tez o trym,ze IKA6 zatroszczyła sie o koty.Jeden z nich nim go zabrała bnył w stranie ciezkim.Do mnie trafił "wyprowadzony"...

O czwórke od Anabelp tez sie "zatroszczyła" i "wyprowadziła je" :evil:

W takim stanie przyjechała Minia do IKI6 Obrazek

..a tak była "wyprowadzona" po niespełna 4 tygodniach gdy ja odebrałam Obrazek

dwa kotki juz wtedy nie żyły, to tak dla przypomnienia, w tym gąszczu niepotrzebnych wpisów, zeby nie zapomniec po co powstał ten wątek i kogo powinno się napiętnować...
Mój niewidomy i głuchy Boguś - MISTER niepełnosprawnych kotów Obrazek.... [*]

Iweta

Od: Czw cze 01, 2006 18:42

Post » Sob lut 12, 2011 17:32 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

elik246 pisze:
magaaaa pisze:Nikt niczego o nic nie kruszy.
Wiesz co? Wyślę do Ciebie jakąś panienkę pod pretekstem dowolnym.
Wpuścisz ją do domu, a ona nacyka Twoje zakurzone półki czy co tam masz.
Fajnie?

Ika to zbieraczka, tu się zgadzamy. Ale nasyłanie szpiegów? Pomijając niesmak - to jest po prostu śmieszne.

:piwa:
Też bym sobie nie życzyła by pani A{szpieg} robiła fotki, przekazała je pani B , ta z kolei zamieszcza je na forum...to jest więcej niż żenujące

Już wszyscy wiedzą, że niektórych to żenuje i na tym proponuję zakończyć ten OT bo niczego to nie wnosi, a przeciwnie rozmydla tylko wątek.
Dedykacja specjalna - kto się tłumokiem urodził, walizką nigdy nie będzie!

casica

Od: Pt mar 30, 2007 22:12

Post » Sob lut 12, 2011 17:34 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Pisałam nie o Tobie, Zosiu, tylko o hipotetycznej jakiejś Z&S która strasznie lubi się promować nie przebierając w środkach.
Porównaj choćby zdjęcia z postu Iwety z tymi które Ty zamieściłaś.
Ale pewnie nadal nie rozumiesz i nie zrozumiesz.

Dla jasności - nie bronię Iki, nigdy nie broniłam.
Zresztą po co dalej gadać z kimś kto udaje że nie rozumie albo nie jest w stanie zrozumieć - robi się kolejny wątek poboczny i promocja; nie o to tu chodzi.
Z mojej strony wszystko o tych pożal się Boże działaniach wywiadowczych.
Jaśniej nie jestem w stanie, naprawdę.
Koniec.

Z trudem - ale przyznaję rację casicy, watkowi też to nie służy.
Koniec mydlin.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Sob lut 12, 2011 17:50 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Zaraz,zaraz...jakie nasyłanie szpiegów...

Nikt nie zna os pod nickiem Słoneczko,ja ją poznałam wczoraj przy okazji wizyty u Mruczusia.

Słoneczko założyła na miau wątek o poszukiwaniu kota,po paru dniach ktoś z miau skierował ją do mnie,bo jest z tego samego miasta.Wszystko można sprawdzić na wątku.
Ona myślała,że to ja jestem Iką,aż w końcu napisała mi,że nie weźmie kota z takiego smrodu.Wtedy zorientowałam się,że myli mnie z Iką.Powiedziałam jej,że na miau jest już o niej wątek.Nie pierwszy raz zwykli ludzie spoza miau mylą.
Nawet pare dni temu zadzwoniła do mnie znajoma Pani adoptującej małą czarną,kiedy tylko powiedziałam,że jest kot na dt w Rudzie,to babka rozłączyła sie.Zadzwoniłam do tamtej Pani i pytałam dlaczego tak zareagowała.Powiedziała,że jej znajoma miała kota z Rudy i mały padł po paru dniach,a zapach w domu w tym dt był nie do zniesienia.Niefortunnie powiedziałam,że w Rudzie,bo Ruda ma mnóstwo dzielnic.
Z resztą odezwała sie tez babka,która chce Ice adoptowanego kota oddaći też pomyliła mnie z nią.

Ile razy takie sytuacje sie powtarzały i nawet o tym tutaj nie pisałam,bo to i tak nie ma sensu.
Ika nie uczy się na błędach,a zwierzakom trzeba pomagać z głową.Nie próbować ratować,czytając-dobijać inne.

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Sob lut 12, 2011 20:09 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

[quote="justyna8585"]

Nikt nie zna os pod nickiem Słoneczko,ja ją poznałam wczoraj przy okazji wizyty u Mruczusia.

8O Czy napewno? To jakim sposobem Zofia&Sasza weszła w posiadanie fotek które zrobiła słoneczko?
Czy te kociaczki z fotek są przeznaczone do adopcji ???
Czy, idąc na wizytę do DT w celu zaadaptowania kici idzie się z aparatem i cyka się fotki niemal wszystkim futerkom? słoneczko do iki6 trafiła poprzez ogłoszenie ze sklepu zoologicznego, zazdroszczę przezorności by zabrać ze sobą lustrzankę.
Proszę, tylko nie linczujcie :cry:

elik246

Od: Śro gru 29, 2010 18:07

Post » Sob lut 12, 2011 21:08 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Zdjęcia Iwety mówią wszystko.............nie ma nawet o czym dyskutować . To jest straszne doprowadzić kociaka do takiego stanu . Co powiedzą na to osoby ,które bronią IKI6 ?

szirra

Od: Pt sie 17, 2007 22:15

Post » Sob lut 12, 2011 21:14 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

elik246 pisze:
justyna8585 pisze:

8O Czy napewno? To jakim sposobem Zofia&Sasza weszła w posiadanie fotek które zrobiła słoneczko?
Czy, idąc na wizytę do DT w celu zaadaptowania kici idzie się z aparatem i cyka się fotki niemal wszystkim futerkom? słoneczko do iki6 trafiła poprzez ogłoszenie ze sklepu zoologicznego, zazdroszczę przezorności by zabrać ze sobą lustrzankę.

Jeszcze raz odpowiem, a potem EOT
1. W posiadanie fotek weszłam takim sposobem, że gdy sloneczko zamieściła w tym wątku pierwszego posta, napisałam do niej pw i poprosiłam o przysłanie zdjęć. Zrobiłam to, bo podejrzewałam, że może chodzić o IKĘ 6. Zdjęcia otrzymałam i potwierdziłam moje przypuszczenia.
2. Sloneczko wyjaśniła, dlaczego robiła zdjęcia i po co wzięła aparat. Chciała pokazać kandydatów na rezydenta innym domownikom, którzy w tym momencie nie mogli towarzyszyć im do DT, a potem wspólnie dokonać wyboru. Dlaczego lustrzanka? Nie wiem, może nie ma innego albo lubi lustrzanki. Ja też fotografuję lustrzanką - to jakiś problem?
3. Czy koty z fotek są do adopcji, musisz zapytać IKĘ 6. Ja rozumiem, że tak.
JESZCZE RAZ - GDYBYM TO JA "NASŁAŁA" SLONECZKO, TO NA PEWNO WYSZŁABY OD ZBIERACZKI Z PRZYNAJMNIEJ JEDNYM KOTEM.
I na koniec: Ja niewątpliwie mam wiele wad, ale nie przypominam sobie by kiedykolwiek ktokolwiek na forum przyłapał mnie na kłamstwie. Bądź więc łaskawa przestać obrażać mnie i Liwię_ idiotycznymi podejrzeniami.
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Sob lut 12, 2011 21:53 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Nie było moim celem ciebie obrażać jak również Liwii, jeśli tak to odebrałyście to bardzo przepraszam.Mnie intrygowała sprawa wstawienia fotek,ale skoro publikowanie cudzych fotek nie jest niczym nagannym to :strach:

elik246

Od: Śro gru 29, 2010 18:07

Post » Sob lut 12, 2011 21:59 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

elik246 pisze:Nie było moim celem ciebie obrażać jak również Liwii, jeśli tak to odebrałyście to bardzo przepraszam.Mnie intrygowała sprawa wstawienia fotek,ale skoro publikowanie cudzych fotek nie jest niczym nagannym to :strach:

Powiem krótko. Czymś ZNACZNIE bardziej nagannym jest utrzymywanie stada kotów w warunkach jakie zgotowała im IKA 6. Moim zdaniem należało te warunki pokazać. Co też i uczyniłam. Nie żałuję. EOT
Obrazek

Zofia.Sasza

Post » Sob lut 12, 2011 23:03 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

elik246 pisze:
justyna8585 pisze:

Zobacz sobie,tu jest dowód.Nawet nie znam os ,która poleciła mnie na wątku.Słoneczko robiła zdj kotom,nie warunkom,bo chciała pokazać swojemu facetowi.Można sprawdzić datę,godzinę na tym wątku.Mieli wspólnie wybrać kota,a potem zjawić się.Jej facet pracuje i ma mało czasu.

viewtopic.php?f=13&t=123650&p=7063645#p7063645

Oglosz. w sklepie zoologicznym wisi na pewno,a nikt z nas Słoneczka nie znał.

justyna8585

Od: Śro wrz 10, 2008 10:49

Post » Sob lut 12, 2011 23:30 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

BOZENAZWISNIEWA pisze:Ty super, świadkowie Liwii tez nawet jak nazywaja kogos "ty debilko"dla mnie to wiele mówi....i nie tylko dla mnie dlatego Liwio ludzie tutaj sie nie wypowiadaja....sama sobie odpowiedz dlaczego...
cieszę się, że koty od Iki do Ciebie trafiły w dobrym stanie. Niestety - nie wszystkie koty od niej miały to szczęścia. Iweta dla przypomnienia wstawiła zdjęcia dokumentujące stan zdrowych, wychuchanych kociątek po pobycie w tym pseudo dt. Nie akceptuję na forum wyzywania ludzi od debili, ale pozwolę sobie przypomnieć, że nie odpowiadam za każdą wypowiedź w tym wątku, a ludzie nie wypowiadają się tutaj z różnych względów - między innymi i takich, że z wątku często robi się jakiś przedziwny strumień świadomości z masą wypowiedzi oderwanych kompletnie od głównego tematu.
I jeszcze jedno - Słoneczko nie jest "świadkiem Liwii_", jest kompletnie przypadkową osobą, która - jak się okazało, miała okazję to "dt" odwiedzić.
magaaaa pisze:
Zofia&Sasza pisze: Czemu nikt się nie oburzał, jak wstawialiśmy fotki od zbieraczki z Serocka?

Może dlatego, ze tam weszła fundacja / organizacja.
A tu osoba nasłana przez szefa agencji wywiadu - nie za stara jesteś na takie wygłupy? :?
Mój stosunek do Iki jest negatywny.
Tak samo jak do takich zagrywek rodem z Bonda od siedmiu boleści.
magaaaa pisze:Nikt niczego o nic nie kruszy.
Wiesz co? Wyślę do Ciebie jakąś panienkę pod pretekstem dowolnym.
Wpuścisz ją do domu, a ona nacyka Twoje zakurzone półki czy co tam masz.
Fajnie?

Ika to zbieraczka, tu się zgadzamy. Ale nasyłanie szpiegów? Pomijając niesmak - to jest po prostu śmieszne.
magaaaa pisze:Nasłana czy nie - wzięłaś od niej zdjęcia i opublikowałaś!!!
Jeśli wg Ciebie to jest w porządku to naprawdę nie ma o czym z Toba gadać.
Prawo prawem, ogłada ogładą.

W Serocku sprzątał Jokot - poważni ludzie, takich jaj nie odstawiają.
Nie były to występy Z&S, tylko grupy ludzi.
To zupełnie co innego.
Nie mów mi, ze nie rozumiesz na czym polega różnica.

A zresztą mów co chcesz - ośmieszyłaś się tymi zdjęciami bardziej niż pogrążyłaś Ikę - i tak już pogrążoną.
elik246 pisze: :piwa:
Też bym sobie nie życzyła by pani A{szpieg} robiła fotki, przekazała je pani B , ta z kolei zamieszcza je na forum...to jest więcej niż żenujące.
Przecież to oczywiste że podłożono ICE6 ohydną świnie, nie ważne czy zasłużyła sobie na to czy nie, mi chodzi o sam fakt, umieszczenia zdjęć wykonanych w jej domu a bez jej zgody w sieci.
magaaaa pisze:
Z mojej strony wszystko o tych pożal się Boże działaniach wywiadowczych.

Zofia&Sasza pisze:NIKT sloneczko nie nasyłał. Pojmijcie to wreszcie. Szukała kota, zobaczyła ogłoszenie i poszła. Po co snuć teorie spiskowe, jeśli sprawa jest prosta?
Gdybym ja lub Liwia_ nasłała kogokolwiek - bądźcie pewni, że wyszedłby z przynajmniej jednym kotem.

Odniosę się do tego ostatni raz - krótko:
Nie nasyłałam Słoneczka, nie znam jej, nigdy z nią nie rozmawiałam. Justyna pokazała nawet wątek, przez który Słoneczko skontaktowała się z nami i przez zwykły zbieg okoliczności wyszło na jaw, że odwiedziła niedawno IKĘ6 - sama nie miała nawet pojęcia, że była w "dt", na temat którego istnieje wątek! Poprosiłam natomiast Słoneczko, by opisała tutaj swoje wrażenia i obserwacje - dla przestrogi i przypomnienia. Słoneczko to zrobiła. NIKT dla nikogo nie szpiegował, nie nasyłał "tajniaków" ani nic w tym rodzaju. Prawdą jest to, co napisała Zofia&Sasza - gdyby była to "sprawka" którejś z nas, na pewno jakiś kot opuściłby to miejsce. Uważam się za osobę poważną, jeżeli ktoś w powyższe słowa nie wierzy - trudno.
Na temat zdjęć już się wypowiadałam. Nie uważam swoją drogą, by gorzej świadczyły o robiącym/zamieszczającym zdjęcia, niż o Ice. Z relacji wynika wyraźnie, że kotom tam dzieje się ciągle źle, a sama Ika jest całkowicie niereformowalna. I jeszcze - to są koty do adopcji, rezydentów jest u Iki chyba 3, z tego, co pamiętam.

elik246 - jeżeli uważasz, że Ice "podłożono świnię" - proszę, przeczytaj pierwszą część wątku, w całości, cytowane wypowiedzi Iki, jej ostatnie wątki. Sądzę, że zmienisz zdanie. Jeżeli nie - trudno, widocznie mamy inne widzenie rzeczywistości.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Sob lut 12, 2011 23:42 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Liwio, niepotrzebnie się oburzasz. I wyrywasz; wszystkie moje posty które tu przytoczyłaś kierowałam do Zofii, nie do Ciebie.
Jeśli Ty też brałaś udział w tym... nie wiem nawet jak to określić - jestem tym tym bardziej zaskoczona.

magaaaa

Post » Sob lut 12, 2011 23:48 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

magaaaa pisze:Liwio, niepotrzebnie się oburzasz. I wyrywasz; wszystkie moje posty które tu przytoczyłaś kierowałam do Zofii, nie do Ciebie.
Jeśli Ty też brałaś udział w tym... nie wiem nawet jak to określić jest mi tym bardziej przykro.
Szkoda.

Magaaaa - ale w czym brałam udział? 8O W "szpiegowaniu"? Napisałam to post wyżej, Słoneczko trafiła do Iki przypadkowo, nie znam jej, poprosiłam ją tylko o zamieszczenie tu swoich obserwacji, gdy już dowiedziałam się, że tam była.
Przytoczyłam posty, bo się z nimi nie zgadzam, po prostu. I mogę Ci zaręczyć, zagwarantować i przysiąc, że Zofia&Sasza również nie miała żadnego udziału w wyprawie Słoneczka do IKI6. Jeżeli w to nie wierzysz - mnie również jest przykro. Bardzo.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Sob lut 12, 2011 23:58 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Ależ ja Ci wierzę.
Naprawdę.
To jest kwestia nie wiem jak to ująć - oceny sytuacji (?)
Jeśli dla Ciebie to jest OK to dobrze, ze dobrze się z tym czujesz.

magaaaa

[poprzednia][następna]