JULKA ze schroniska -wróciła od smarti do WRO, już w DS! :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro paź 06, 2010 18:41 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

:ok: :ok: :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro paź 06, 2010 20:06 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Śro paź 06, 2010 22:04 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

super że wycieli guzka od razu :ok: :ok: :ok:
Fajnie że mogłaś skorzystać z zabiegu bezpłatnego :) ale trochę się dziwię że po zabiegu jeszcze ją odrobaczywiali i odpchlali :roll:
U nas zabiegów nie robi się razem z odrobaczywianiem bo mój wet mówi że to dodatkowe obciązenie dla organizmu....
ale pewnie co wet to opinia :? :roll:

Trzymam kciuki za Juleczkę i przypominam się o nr konta na PW, bo pieniążki chcemy wysłać :oops: :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Śro paź 06, 2010 22:10 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

no właśnie.... ja koterię hm...szanuję, ale mam też duuuzo zastrzeżeń...
Nic to - mam nadzieję, ze Julcia da radę z 3 w 1 - operacja, odrobaczanie, odpchlenie. Choc dla mnie to kardynalny błąd w sztuce - mam nadzieję, ze bez konsekwencji.
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Śro paź 06, 2010 23:33 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

:piwa: zdrowko kici

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Śro paź 06, 2010 23:55 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

Agness78 pisze:super że wycieli guzka od razu :ok: :ok: :ok:
Fajnie że mogłaś skorzystać z zabiegu bezpłatnego :) ale trochę się dziwię że po zabiegu jeszcze ją odrobaczywiali i odpchlali :roll:
U nas zabiegów nie robi się razem z odrobaczywianiem bo mój wet mówi że to dodatkowe obciązenie dla organizmu....
ale pewnie co wet to opinia :? :roll:

Trzymam kciuki za Juleczkę i przypominam się o nr konta na PW, bo pieniążki chcemy wysłać :oops: :ok:

ja też się wkurzyłam ale oni podobno zawsze tak-Chmurka tez tak miała i super to zniosła a nie zapominajmy że była tydzień przed porodem!!
więc mam nadzieję że z Julką będzie ok.
taki zabieg mój wet po kosztach wycenił na min 250 zł-w obecnej syt. wolałam to przeznaczyć na żarełko dla kiciów-(jakiś tydzień za to przeżyją,,)

założyliśmy teraz nawt bez trudu Julci kaftan ale zaraz po wyjściu z pokoju rumor i miauki- sama sobie zdjęła kaftan-i poszrpała go nawet.
odpuściłam jej go więc i jakimś cudem zapakowaliśmy ją do transporterka-w nim niewygodnie jej się lizać..
mam nadzieję że do rana wytrzyma-jutro połatam kaftan i znowu spróbuję lepiej zawiązując..
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw paź 07, 2010 8:22 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

Kciuki za zdrówko Julci :ok:
magdajedral

Post » Czw paź 07, 2010 9:41 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

oby Juleczka jak najszybciej poczuła się lepiej!!! :ok: :ok: :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Czw paź 07, 2010 16:31 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

To ja poproszę nr. konta na pw. chociaż tyle mogę zrobić dla Julci .
I oczywiście trzymać :ok: za zdrówko.
Majeczka Moja Kochana Gwiazdka* 05.05.2010[*]Spij Słoneczko.

MYSZKA 16-01-2013[*] ŻEGNAJ KOTECZKO

serum

Od: Nie lut 28, 2010 11:03

Post » Czw paź 07, 2010 16:31 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw paź 07, 2010 19:46 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

co u Julci??
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Czw paź 07, 2010 22:20 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

:ok: :ok: :ok: :ok: za Julcię
Obrazek
Idź zawsze do przodu,nie oglądaj się wstecz,nie holuj smutku za sobą....,,Dżem"

Annaa

Od: Sob lis 28, 2009 20:25

Post » Czw paź 07, 2010 22:25 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

wiecie co??
Julcia w ogóle się nie lize :)
dostaje po 2 lyzeczki od herbaty mokrego co 2 godziny,i cały czas leży w budce.
myła sobie lapki i boczki ale do ranki w ogóle nie zaglądała..

oby w nocy ją nie podkusiło..
jutro już nie powinna mieć bolu to może uda się założyć kaftanik bezboleśnie..

dobrej nocki :kotek:
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pt paź 08, 2010 5:54 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

smarti pisze:wiecie co??
Julcia w ogóle się nie lize :)
dostaje po 2 lyzeczki od herbaty mokrego co 2 godziny,i cały czas leży w budce.
myła sobie lapki i boczki ale do ranki w ogóle nie zaglądała..

oby w nocy ją nie podkusiło..
jutro już nie powinna mieć bolu to może uda się założyć kaftanik bezboleśnie..

dobrej nocki :kotek:

Mniej więcej drugiego - czwartego (a najczęściej trzeciego) dnia po zabiegu ranka zaczyna się zrastać i właśnie wtedy zaczyna swędzieć i może się Julka dobierać do ranki. Więc uważaj ;)

A duże te rozcięcie?
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Pt paź 08, 2010 7:39 Re: [WRO]JULKA w DEPRESJI, w DT u smarti - szukamy DS :)

z tymi kaftanikami to różnie bywa :roll:
Niektóre kotki które sterylizowałam były tak niezadowolone z kaftana że cały czas nad nim "pracowały"
gryzły, ściągały, denerwowały się.... a bez kaftanika był spokój i nic nie lizały....
Smarti musisz ją obserwować własnie koło 3-4 doby, jak nie będzie bardzo lizać, to może lepiej jej nie stresować kubraczkiem? To jednak nie jest naturalna rzecz dla kota jakieś wdzianko na futerku :roll:
Jak poliże kilka razy ale nie będzie wyciągać szwów i rana nie bedzie mocno rozogniona to nie ma co panikować :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

[poprzednia][następna]