ponieważ najbliższe 3do5 dni muszę spędzić w pozycji leżącej[znowu kręgosłup]to sobie podczytuję wątki-najróżniejsze.I co generalnie charakteryzuje większość z nich? Jak myślicie ?mianowicie to,że DT proszą o pomoc finansową i co ważne-otrzymują ją! Ja raz,w formie kąśliwego żartu,wspomniałam o kasie na żwir i prawie zostałam ukamienowana

Nikogo nie dziwi,że DT oblicza iż karmienie jednego kota przez m-c wynosi np.100zł.Forum zbiera i nie marudzi tylko jeszcze wszyscy są pełni szczęścia,że wogóle jest tymczas dla kota.I jeszcze nazywa się on bezpłatnym.U mnie jest w tej chwili 15 tymczasowych footer[już nie mówię o swoich czterech] a tylko 2 są całkowicie z mojej "ręki".Dla 13 byłam jakby "ostatnią deską ratunku" .I jak do tej pory jedyne pieniążki jakie wpłynęły "przypłynęły" znad morza,od Neptuna
"Ja się nie skarżę na swój los,pokorna jestem jak baranek.I tylko mam nadzieję że,że chyba wiesz co robisz Panie!"
Jednak miło byłoby,żeby ci co oddają koty i w tym momencie wychwalają mnie pod niebiosa,pamiętali o mnie trochę dłużej niż przez jedną chwilę i pomyśleli,że ja muszę jakoś zdobyć pieniądze na weta,paliwo,żarełko,żwir,szczepienia,witaminy,betaglukan....itd,itd,itp....Przez lata pomagałam wszystkim jak mogłam [a dużo mogłam] .Ma to choćby odbicie w transakcjach na allegro.Nie spodziewałam się jednak tak ciężkiego okresu jaki mam teraz a do tego jeszcze zdrowie coraz częściej szwankuje i nie wiem jak długo jeszcze pociągnę bez operacji kręgosłupa.Nie twierdzę,że sytuacja katastrofalna,że nie mam nic bo mam nawszystko co jest potrzebne moim tymczasom i rezydentom.Poprostu nie mam nowych spodni czy butów,nie byłam u fryzjera,obcięłam wszystkie inne wydatki jakie tylko mogłam.Łącznie z nieskończonym remontem bo poprostu mnie na niego teraz nie stać.Jeszcze miałam nadzieję na bazarki ale tu też kicha....Skończyły mi się też "materiały" do wypełniania bud dla psów.Nawet zdobyć darmowe niepotrzebne cichy jako posłania nie mam gdzie.Muszę kupować w ciuchlandzie...
edit:byłam niesprawiedliwa- białostockie kotkowo zasponsorowało mi 5 szczepionek,sorki za pominięcie