Edisia kochana kruszynka...(*)(*)(*)..4 lata bez Edisi...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 07, 2010 19:39 Re: Edison....ratujemy niechciane kocie życie.... PILNIE DT!!!!

Po zastosowaniu sterydu rana na głowie i szyi Edisona leczy się bardzo dobrze :ok: Kicio jednak nadal ma kołnierz i bardzo tego nie lubi :?

Może jutro będę miała nowe wieści.

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Nie paź 10, 2010 10:29 Re: Edison....ratujemy niechciane kocie życie.... PILNIE DT!!!!

za zdrówko :ok: :ok: :ok: i dt :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Nie paź 10, 2010 10:45 Re: Edison....ratujemy niechciane kocie życie.... PILNIE DT!!!!

Biedny Edisonek-co z nim będzie dalej???? :( :( :(
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz
"Boże , chroń mnie od fałszywych przyjaciół -z wrogami sobie poradzę"

kropkaXL

Od: Wto sie 12, 2008 14:18

Post » Nie paź 10, 2010 10:47 Re: Edison....ratujemy niechciane kocie życie.... PILNIE DT!!!!

Nie wiem.... jak na zbawienie czekamy na autoszczepionkę, po ktorej liczymy, ze leczenie w końcu ruszy... Najgorsze jest to, ze mimo badań i podawania lekow zgodnie z ich wynikami kocurek się słabo leczy.. a właściwie w ogole... Ciekawe, jaki udział ma w tym taki wielomiesięczny stres związany z byciem za kratami w szpiatliku w lecznicy...
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Nie paź 10, 2010 10:50 Re: Edison....ratujemy niechciane kocie życie.... PILNIE DT!!!!

Pewnie ma wpływ,ale czy ma coś w zamian?-nie ma :( :(
Robicie co mozecie,a i tak nadal nie ma domu,który byc może poprawiłby mu komfort życia,pozwoliłby na szybsze wyzdrowienie.Matko!-dlaczego nie można znaleźć domu-jest coraz trudniej,nawet kociętom :( :( :(
ObrazekObrazekObrazek
Tylko przyjaciele słyszą Twój krzyk , gdy milczysz i widzą łzy, gdy się śmiejesz

kropkaXL

Post » Nie paź 10, 2010 10:55 Re: Edison....ratujemy niechciane kocie życie.... PILNIE DT!!!!

O ds-ie nawet nie marzę - kto by chciał chorego i nie leczącego się kota? Marzę o dt, który oczywiście będzie finansowany, ale też chętnych nie ma..

Marzenia11

Post » Nie paź 10, 2010 10:58 Re: Edison....ratujemy niechciane kocie życie.... PILNIE DT!!!!

No właśnie ja tez chociaż o DT dla niego piszę,ale skąd te domy brać??? :( :( :(
ObrazekObrazekObrazek

kropkaXL

Post » Pon paź 11, 2010 18:58 Re: Edison....ratujemy niechciane kocie życie.... PILNIE DT!!!!

szukamy dt dla Edisonka - wtedy szansa, ze zacznie mu się chcieć zyć i zdrowieć.. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pon paź 11, 2010 21:21 Re: Edison....ratujemy niechciane kocie życie.... PILNIE DT!!!!

Jest autoszczepionka. Z jednej strony cieszę się z drugiej po rozmowie z Panią, która robiła szczepionkę wpadłam w lekką panikę :?

Kuracja trwa długo. W pierwszym etapie autoszczepionka podawana jest dopyszcznie. Zaczyna się od jednej kropli, kończy się na ośmiu kroplach. Jeden dzień i jednodniowa przerwa i tak trzy cykle, po których zwiększa się dawkę o jedną kroplę. Aż dojdziemy do ośmiu kropli :roll: Potem decyzja czy wchodzi szczepionka inekcyjna - czy jest to potrzebne 8)

Niestety w trakcie kuracji mogą się pojawić reakcje typu - alergia :? A Edi ma alergię pokarmową :evil:

Wet prowadząca Edisona jest w kontakcie z labem - zobaczymy jaka będzie decyzja. Niestety decyzja dopiero w czwartek - z przyczyn osobistych wet Małgosia do czwartku niedostępna.

Aleksandra59

Post » Pon paź 11, 2010 22:21 Re: Edison....ratujemy niechciane kocie życie.... PILNIE DT!!!!

Ech.... znaczy że to długi proces... oby skuteczny. Rozumiem, że do czasu zakończenia podawania szczepionki Edison musi być w szpitaliku? Czy jeszcze nie wiadomo, bo decyzji o autoszczepionce niet? :wink:
Chciałabym, pragnę się uśmiechnąć w tym wątku... :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Pon paź 11, 2010 22:27 Re: Edison....ratujemy niechciane kocie życie.... PILNIE DT!!!!

Nie wiem jak to będzie. Totek też ma dostać autoszczepionkę i chciałabym kota mieć w domu. Nawet jak w DT Edison musiałby być w klatce - podawanie kropelki autoszczepionki do pysia cienko widzę :? A w jedzeniu można spokojnie, tylko w klatce jest gwarancja, że kot dawkę leku zje.
Mnie najbardziej martwią te potencjalne reakcje na autoszczepionkę - no bo alergia u Edisona :?
Czekam na rozmowę z wet Małgosią.

Aleksandra59

Post » Pon paź 11, 2010 22:29 Re: Edison....ratujemy niechciane kocie życie.... PILNIE DT!!!!

Ja to się trzymam (moze się łudzę) że on jednak miał alergię pokarmową i że to tylko taka jedzeniowa i żadna inna.. Nie ma co, trzeba czekać, obserwować i trzymac kciuki :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Czw paź 14, 2010 18:47 Re: Edison....ratujemy niechciane kocie życie.... PILNIE DT!!!!

Potrzymajmy za autoszczepionkę, dt, wet Małgosię i uniknięcie alergii..

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

Post » Czw paź 14, 2010 19:52 Re: Edison....ratujemy niechciane kocie życie.... PILNIE DT!!!!

Kurację z autoszczepionką zaczynamy jutro. Bardzo potrzebne są kciuki :ok: :ok: :ok:

W czasie trwania kuracji Edison MUSI być w lecznicy. Autoszczepionka nie jest obojętna dla kota, który musi być pod stałą opieką.

Dawkowanie - dopyszczne - zaczyna się od jednej kropli, potem jeden dzień przerwy, potem znowu jedna kropla, dzień przerwy i znowu jedna kropla. Po kolejnym dniu przerwy dawkowanie zwiększa się do dwóch kropli - potem postępowanie takie samo - aż dojedziemy do ośmiu kropli 8) Potem kontakt z Panią, która przygotowała autoszczeponkę i ewentualna decyzja o kontynuowaniu kuracji - tym razem zastrzykowej .......... I znowu zaczynamy od jednej kropli .......... Ufffffffffffffffff ............

Aleksandra59

Post » Czw paź 14, 2010 19:55 Re: Edison....ratujemy niechciane kocie życie.... PILNIE DT!!!!

Aleksandra59, jak ja jeszcze bardziej mogę zaciskac kciuki?? :roll: a jutro to juz w ogole meksyk - Edisonek zaczyna szczepionkę, Ari jedzie na kontrolę, badania i testy.... a ja w pracy i nawet nie będę się mogła upić "dla spokojności".. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Marzenia11

[poprzednia][następna]