[Białystok8]Prosimy o głosy w KRAKVEVECIE - 99 kociaków :(

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Pon cze 28, 2010 21:34 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

chaberek pisze:oooooo!!! nie myślałam, że tak szybko zostanę wyłapana z tłumu ;) Dopiero stawiam pierwsze kroki jako pisacz na forum. Pozdrawiam wszystkich kociarzy :)

Witamy :) Mamy nadzieję, że zapuścisz korzenie na dłużej :ok:
Obrazek POMÓŻ MU :arrow: Obrazek

Luspa

Od: Pt sie 29, 2008 20:26

Post » Wto cze 29, 2010 7:38 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

W sobotę pojechały do nowego domku moje dwa Gaziki: Czaruś i Dusia. Cieszyłam się bardzo, że razem będą w jednym domku, zwłaszcza, że Czaruś potrzebuje towarzystwa, bo energia go rozpiera. Pożyczyłam panu koszyk, miał odnieść w poniedziałek. I odniósł, z kotkami :( . Powód: Dusia atakuje wściekle jego szczeniaka :!: . Aż mi ręce opadły. Myślę, że trochę przerosło pana adoptowanie dwóch kotów i szczeniaka /nic nie wspominał o piesku wcześniej/. Nie wyobrażam też sobie, jak Dusia mogła wściekle atakować - takiego bezproblemowego kotka już dawno nie widziałam. Biorę na ręce - mruczenie, brzuszki, ugniatanie. Odstawiam - bawi się. Nakładam do miseczki - czeka grzecznie. W przeciwieństwie do Czarusia, który jest wszędzie :P . O wannie już pisałam, teraz odkrył, że zmywanie naczyń też jest ciekawe, gotowanie także. Przy strategicznych czynnościach nie można go spuścić z oka ;).
Wracając do Pana... jak rozmawiałam z nim jeszcze przez telefon, mówił ze syn marzy o kotku. Zastanawiam się więc, czy nie zrobią drugiego podejścia, z innym kotkiem. Pan mieszka na Piłsudskiego, jakby co.
Obrazek

Szałwia

Od: Pon lis 20, 2006 20:02

Post » Wto cze 29, 2010 9:29 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Taa :P Piórkowo.pl -Nika znowu zaatakowała...wronę. Dość duża była-wielkości Niki. To Nikę za obrożę i zaczęłam odciągać ją od wrony, ale to mało dało, bo mnie też zaatakowała. Ona ma chyba wściekliznę. Trzeba z nią do weta jechać :/ Wrona miała tylko trochę podrapane nóżki, więc ją wzięłam do domu i polałam wodą utlenioną, a potem wypuściłam przez balkon. Ale Nika sciekła była :twisted:

asica15

Od: Nie cze 06, 2010 13:26

Post » Wto cze 29, 2010 11:09 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Dziewczynki z Piasta/Bojar, dostałam informację od kolegi z pracy, że w tej okolicy znajduje się kotka z czterema kociętami. Kotka ponoć skrajnie wychudzona, kocięta same jedzą, ale wychodzą na ulicę Kraszewskiego, samochody, ehh. Ktoś je dokarmia pod płotem, tylko sądząc po chudości kotki marnie to wygląda. No i w miseczkach kocich mleczko, czyli klasyka :roll: . Czy jest ktoś w stanie zerknąć jak to wygląda? Kicie znajdują się przy ul. Kraszewskiego 26/1 na działce graniczącej z zakładem pracy niewidomych.
Obrazek

Szałwia

Post » Wto cze 29, 2010 11:25 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Szałwia pisze:Dziewczynki z Piasta/Bojar, dostałam informację od kolegi z pracy, że w tej okolicy znajduje się kotka z czterema kociętami. Kotka ponoć skrajnie wychudzona, kocięta same jedzą, ale wychodzą na ulicę Kraszewskiego, samochody, ehh. Ktoś je dokarmia pod płotem, tylko sądząc po chudości kotki marnie to wygląda. No i w miseczkach kocich mleczko, czyli klasyka :roll: . Czy jest ktoś w stanie zerknąć jak to wygląda? Kicie znajdują się przy ul. Kraszewskiego 26/1 na działce graniczącej z zakładem pracy niewidomych.

Ja interesowałam się 2 tygodnie temu tą kotką z kociaczkami /widziałam 2/, ale uciekły wszyscy. Potem przez kilka dni poszukiwania nie przyniosły pozytywnego rezultatu. Przydałby się dokładaniejszy adres...

jania

Od: Sob sty 19, 2008 16:28

Post » Wto cze 29, 2010 11:51 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Janiu, dziękuję za szybki odzew :).
Z tego co wiem, to kicie podchodziły do jakichś dziewczyn, więc raczej nie dzikie, są 4 małe. Adres podałam najdokładniej jak mogłam, Kraszewskiego 26/1, działka graniczy bezpośrednio z zakładem pracy niewidomych.
Obrazek

Szałwia

Post » Wto cze 29, 2010 12:27 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Za chwilę udaję się z karmą, ale nie mam transporterka.
Zorientuję się to znaczy spróbuję.

jania

Post » Wto cze 29, 2010 13:11 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Janiu jesteś kochana :1luvu:.Ja mogę dopiero po 17 przyjechać na Kraszewskiego.

Czarnulka21

Od: Pt wrz 04, 2009 12:12

Post » Wto cze 29, 2010 13:50 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Własnie wróciłam z owocnej wyprawy.
Widziałam kotke mamcię i 3 kociaczki. Są ponoc 4. Czyli jeden płochliwy bardzo. O mało nie dostałam po łbie, gdy w krzakach w siatce metalowej otwór usiłowałam zrobić. 4 dziewczyny czy też panie nagle znalazły się przy mnie z krzykiem: Co Pani tu robi?
Wyjasniłam.
Okazało się, że one zawiozły już mamcię do weterynarza na ul. Zwycięstwa, bo kotka jest chuda i chora. Dostaje antybiotyk. Dałam numer swojego tel. Umówiłyśmy się jutro wieczorem na połów.
A więc wszystko będzie dobrze.
Ponoć od przybytku głowa nie boli.

jania

Post » Wto cze 29, 2010 13:53 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Janiu, aż brak mi słów. Dziękuję serdecznie, że się zainteresowałaś losem tych kotków. Wiem, że sama masz masę innych na głowie...
Obrazek

Szałwia

Post » Wto cze 29, 2010 13:54 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Witam, podczytuję Was regularnie i również postanowiłam się zapisać. Robicie tyle dobrego. Mój głos macie w kieszeni :lol:

bibi33

Od: Pon cze 28, 2010 18:32

Post » Wto cze 29, 2010 13:55 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Ja jestem tylko skromnym dokarmiaczem kotów, zresztą ptaków też. Bardzo mi się podoba piórkowo.pl :lol:

bibi33

Post » Wto cze 29, 2010 13:57 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Mieszkam w centrum Białegostoku i jak tylko będę mogła w czymś pomóc, to się melduję.

bibi33

Post » Wto cze 29, 2010 13:58 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Niestety nie jestem zmotoryzowana :cry:

bibi33

Post » Wto cze 29, 2010 13:58 Re: [Białystok8]dziękujemy za głosowanie :)

Ale to również może ulec zmianie :lol:

bibi33

[poprzednia][następna]