Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob cze 19, 2010 11:34 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Jak powiedziałam tak sprawdziłam...zyja kociaki(nie jeden i nie dwa...)...to po pierwsze..
Po drugie pisze tu z własnej woli, bo wkurza mnie zachowanie co niektórych osób...
A po trzecie...jesli to prawda Gosiu,ze wyciagasz od Krysi informacje i przekazujesz je dalej...to szkoda komentarza...Ja osobiscie na miejscu IKA6 wywaliłabym taka znajoma ...i nie miała z nia kontaktu...(co tez uczyniłam w stosunku do kilku osób z forum jakie :
-mnie obsmarowały
-jakie we mnie zwatpiły...)
Bo przyjaciół i znajomych sami sobie dobieramy...Tyle...
Co To Ma...własnie taka prywata daje duzo do myslenia...a kłamstwa i plotki jak widzisz sa nadal na forum...
BOZENAZWISNIEWA

Post » Sob cze 19, 2010 14:16 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Doria77 pisze:Z całego miotu został tylko 1 maluszek :( Głupia Gosiara naiwna mi powiedziała,a ja sorrki w takich sprawach języka za zębami trzymać nie umię...Pewnie to ostatnie info co się dowiedziałam...

Dla mnie jesteś zupełnie niewiarygodna. A ponad,to wg mnie osoby, które wykorzystują informacje, tajemnice (nie ważne prawdziwe, czy nie) zdobyte w układach ogólnie mówiąc "przyjaznych", a potem użyte przeciwko tej osobie, o której to wiedzą - zasługują na określenie 3 x "sz". Przepraszam za dosadność: edit: (...).
Ostatnio edytowano Nie cze 20, 2010 7:40 przez Marcelibu, łącznie edytowano 1 raz
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Sob cze 19, 2010 15:26 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

A tak w ogóle nie wiem, czy tu gdzieś nie było błędu na łączach, bo ja całkiem niedawno mówiłam Gosiarze, że z miotu, który wzięłam od IKI6 (pięć ślepych maluszków), przeżył tylko jeden maluch. Reszta niestety prędzej czy później, po krótszej lub dłuższej walce, została pokonana przez wirusa calici.

A może to tylko zbieg okoliczności.
Obrazek

Formica

Od: Wto kwi 12, 2005 12:05

Post » Nie cze 20, 2010 5:38 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Rozumiem, że nadużycie czyjegoś zaufania co do przekazania informacji powierzonych w tajemnicy może wzbudzać mocne emocje - ale proszę o powstrzymanie się od dosadności zawierających określenia powszechnie uznawanych za obraźliwe

moderator Kaska
Obrazek

Kaska

Od: Pt paź 17, 2003 21:24

Post » Nie cze 20, 2010 7:44 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Kaska pisze:Rozumiem, że nadużycie czyjegoś zaufania co do przekazania informacji powierzonych w tajemnicy może wzbudzać mocne emocje - ale proszę o powstrzymanie się od dosadności zawierających określenia powszechnie uznawanych za obraźliwe

moderator Kaska

Zmieniłam post. Oceniałam ogólnie "tego, kto". Może rzeczywiście przesadziłam.
Oprócz tego niektóre osoby chcą usilnie awantury, a nie wyjaśnienia na tym wątku - tak wynika z postów.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie cze 20, 2010 7:46 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Przepraszam ale ja z doria 77 nie mam już nic wspólnego od dłuższego czasu,odkąd zalogowała się na miau i pisała różne rzeczy,które jej mówiłam a nie przekazywałam info...!Zawoziła mnie i Stasia do ika6,więc potem pytała jak się czuje i o inne koty,mój błąd że jej mówiłam...ale Ona i tak przekręcała te sprawy...Nie ważne mój błąd że spotykam na mojej drodze nieodpowiednich ludzi... :(
Gosiara

Post » Nie cze 20, 2010 10:57 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Gosiara pisze:Przepraszam ale ja z doria 77 nie mam już nic wspólnego od dłuższego czasu,odkąd zalogowała się na miau i pisała różne rzeczy,które jej mówiłam a nie przekazywałam info...!Zawoziła mnie i Stasia do ika6,więc potem pytała jak się czuje i o inne koty,mój błąd że jej mówiłam...ale Ona i tak przekręcała te sprawy...Nie ważne mój błąd że spotykam na mojej drodze nieodpowiednich ludzi... :(

Gosiu, jak ja Cię rozumiem, nie przejmuj się, zawsze napotkasz na drodze ludzi i ludzików, takie jest życie.
Ja nie raz i nie dwa zawiodłam się na ludziach, może dlatego tak ukochałam koty.
Trzymaj się, są też ludzie, którym można zaufać choć i tu JA zachowuję margines nieufności, czasem większy, czasem mniejszy :wink: :ok:
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Nie cze 20, 2010 12:22 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Matko, co się tu dzieje, ten wątek to nie jes miejsce na prywatne pogaduszki - bardzo bym prosiła o załatwianie takich "rozmówek" na pw :evil: Nie mam jeszcze specjalnie czasu na miau, ale to niedługo się zmieni, sklecę podsumowanie n/t Iki. Póki co - nieprawdą jest, niestety, jakoby wszystkie kociaki żyły :(
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Nie cze 20, 2010 14:31 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Ja sama mam zakocony i zapsiony dom.
Ja sama byłam obiektem ataków, w których posłużono się wyjątkowo ohydnym kłamstwem.
Od totalnego potępienia uratowało mnie to, że... pewne rzeczy byłam w stanie udowodnić dzięki posiadanym urzędowym dokumentom. A tak! Gdyby sprawa trafiła do sądu, wyrok byłby oczywisty. Brałam takie rozwiązanie pod uwagę.

Oczernianie osób zaangażowanych w pomoc kotom jest na forum bardzo częste. I kotom nie służy.

Jeżeli ktos przyjmuje pod swój dach tzw. trudne przypadki - to ma wśród kotów dużą śmiertelność. I czasem sobie nie radzi.Takim osobom należy pomóc - a nie niszczyć je.

Nie sztuka opiekować się ślicznymi, zdrowymi kotkami, na które jest wielu chętnych.

To tyle.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Wto cze 22, 2010 8:40 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Rozliczenie kotów forumowych za czas od 05.09 - 05.10. Wszystkie koty mają swoje watki:
- TOZ Płock 4 koty
Rezydent Bella, TM Biesik, DS- Baja, Bojar,
- Warszawa - 4 koty
DS - Flo, Franuś, Felunia, DT - Figa
- Wieliczka - 1 kot
DT - Jandzia
- Schron Wrocław - 7 kotów
DS - Zorka, Duduś, Ruduś, Omar, Czupurek,
TM - Zadziorek
- Szara Przystań - 3 koty
DS - Solo, Smoluch, Simba
- Justyna 8585 - 9 kotów
DS - Mizzi, Łapka, Kapelusznik, Tygrys, Norka, Nosek, Krufka, Bobo, Brytan
- Koszalin - 3 koty
DS - Lizak, Szary DT - Mruczek
- Katowice - 3 koty
DS - Bleki, Syczek
- schron Gliwice - 2 koty sparaliżowane
DS - Gatto, Dusia
- schron Ruda Sl. - 1 kot
DT - Kubuś
- KAN Radomsko - 3 koty
DS - Kredka, Krawacik, Lilka
- schron Konin - 2 koty
DS Wnysia/Shadow DT Czaplinek
- schron Paluch - 1 kot
DT - Adaś
- Będzin interwencja u wrózki 2 koty
DS - Dune DT - Joda
Razem miałam 45 kotów forumowych
- DS 33 koty
- DT 7 kotów
- TM 2 koty
- rezydenci 2 koty
Teraz Liwia_ możesz z czystym sumieniem napisać o mnie zbieraczka kotów. Wszystkie koty maja udokumentowane na forum informacje jak również wstawione zdjęcia z nowych domków. Przypominam, że koty które brałam do siebie przebywały u mnie nie miesiąc ale czasami 5 m-cy zanim je wystawiłam do adopcji. Najpierw musiałam wyleczyć np. rany pooperacyjne Omara po usunięciu łapki, wyprowadzić Rudusia z urazu neurologicznego i depresji, usunąć operacyjnie oczko Czaplinka, czy najnormalniej w świecie odkarmić zabiedzone koty ze schroniska. Życzę Wam na forum abyście miały tyle pieniędzy żebyście mogły wziąść jednorazowo 15 tymczasów. Przyjemnych nagonek mnie one juz nie dotyczą :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Wto cze 22, 2010 11:19 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

IKA 6 pisze:Rozliczenie kotów forumowych za czas od 05.09 - 05.10. Wszystkie koty mają swoje watki:
- TOZ Płock 4 koty
Rezydent Bella, TM Biesik, DS- Baja, Bojar,
- Warszawa - 4 koty
DS - Flo, Franuś, Felunia, DT - Figa
- Wieliczka - 1 kot
DT - Jandzia
- Schron Wrocław - 7 kotów
DS - Zorka, Duduś, Ruduś, Omar, Czupurek,
TM - Zadziorek
- Szara Przystań - 3 koty
DS - Solo, Smoluch, Simba
- Justyna 8585 - 9 kotów
DS - Mizzi, Łapka, Kapelusznik, Tygrys, Norka, Nosek, Krufka, Bobo, Brytan
- Koszalin - 3 koty
DS - Lizak, Szary DT - Mruczek
- Katowice - 3 koty
DS - Bleki, Syczek
- schron Gliwice - 2 koty sparaliżowane
DS - Gatto, Dusia
- schron Ruda Sl. - 1 kot
DT - Kubuś
- KAN Radomsko - 3 koty
DS - Kredka, Krawacik, Lilka
- schron Konin - 2 koty
DS Wnysia/Shadow DT Czaplinek
- schron Paluch - 1 kot
DT - Adaś
- Będzin interwencja u wrózki 2 koty
DS - Dune DT - Joda
Razem miałam 45 kotów forumowych
- DS 33 koty
- DT 7 kotów
- TM 2 koty
- rezydenci 2 koty
Teraz Liwia_ możesz z czystym sumieniem napisać o mnie zbieraczka kotów. Wszystkie koty maja udokumentowane na forum informacje jak również wstawione zdjęcia z nowych domków. Przypominam, że koty które brałam do siebie przebywały u mnie nie miesiąc ale czasami 5 m-cy zanim je wystawiłam do adopcji. Najpierw musiałam wyleczyć np. rany pooperacyjne Omara po usunięciu łapki, wyprowadzić Rudusia z urazu neurologicznego i depresji, usunąć operacyjnie oczko Czaplinka, czy najnormalniej w świecie odkarmić zabiedzone koty ze schroniska. Życzę Wam na forum abyście miały tyle pieniędzy żebyście mogły wziąść jednorazowo 15 tymczasów. Przyjemnych nagonek mnie one juz nie dotyczą :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

:ok: 33 koty znalazły swoje miejsce na ziemi :ok: Gratuluję :ok:

vega013

Od: Czw lut 22, 2007 20:00

Post » Wto cze 22, 2010 11:53 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

IKA6...no cóż..niektórym się wydaje,ze lepiej niech koty zdychają na ulicy niż do Ciebie trafia, a nóż -widelec przeżyją...szkoda gadać...Szkoda tylko ,że tak się traktuje ludzi...Dzieki za zestawienie...na pewno "się pomyliłaś'..bo liczyć nie umiesz...ale i na to jest przeciez lepsza ekipa..."rozlicza 'lepiej i dokładniej... :evil:
to ja na koniec hopsnę :wink:
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto cze 22, 2010 12:11 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Szkoda, że w spisie nie ujęto Omegi i Seleny [*], które trafiły do IKA6 w 05.2009 :(
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Wto cze 22, 2010 18:45 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

Masz rację Boo77 zapomniałam o kotach ze schronu w Opolu. Zapomniałam bo bardzo chciałam zapomnieć o pewnej wolontariuszce, która przy każdej nadarzającej się okazji wypluwała z siebie tyle jadu ile nie ma nawet kobra indyjska. Zapomniałam przez taka kobietę jak Ty. Mam nadzieję, że nie wyżyjesz sie na kobiecie która oddała do Waszego schronu kota po pół roku adopcji i mam nadzieję, że koty po starszym meżczyźnie do których należała również Selena - dwa starsze koty - które zostały wypuszczone przez schron dla wolnożyjących będą żyły jeszcze za tydzień.
Vega 013 rozliczenie dot. tylko kotów z forum. Nie podawałam statystyki dla kotów, które wyadoptowałam w 2009roku. Ich ilość byłaby znacznie wieksza. :kotek:
Mój ukochany Biesik 3.04. - 16.12.09 za TM
Obrazek[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=110295&start=0]

IKA 6

Od: Pon mar 30, 2009 18:31

Post » Wto cze 22, 2010 20:10 Re: Liwia_ i jej pytania do IKI6

IKA - wyrazy szczerego szacunku.
I sympatii.
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

[poprzednia][następna]