Jeśli mają ok. 4 tygodni to są w wieku mojego miotu "N".
Możesz je zacząć dokarmiać pokarmem stałym na początku w ilościach śladowych (codziennie troszkę więcej), ale po tygodniu powinny już zacząć jeść same ( mleczko też, najlepszy Mixol).
Po wielu próbach żwirków, uważamy, że najlepszy jest zwykły żwirek nie zbrylający. Przetestowałam żwirki różne. Silikon i zbrylający odpada bo one na początku odwiedzają kuwetę w celach zabawowych , ale również namiętnie jedzą żwirek. W ekologiczne (drewniane) nie chciały sikać) . Już postaw im płaską kuwetkę bo maleństwa między 26, a 31 dniem zaczynają siusiać i kupkać same, moje już bezbłędnie trafiają do kuwetki. Odsikiwanie to pryszcz, ale "wyciskanie" kupki to mordęga dla Ciebie i dla maluchów więc niech już ćwiczą. Do kuwetki z piaskiem dosyp ociupinkę posikanego piaeczku z kuwety dużych. Wtedy wiedzą do czego ona służy.
Do masowania brzyszków najlepsza jesy miękka szczoteczka do zębów odrobinkę zwilżona (najlepiej udaje języczek mamusi). Masowanie zaczynaj od główki, z włosem i troszke pod włos. Następnie boczki i brzuszek. Po każdym jedzeniu.
Pewnie to Wiesz, ale być może przyda się

Jak by coś , to dzwoń o każdej porze.