Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Mruczeńka1981 pisze:SZUKAMY DOMKÓW STAŁYCH LUB TYMCZASOWYCH DLA NASTĘPUJĄCYCH KOTKÓW:
1.Szukamy domku dla wielkiego przystojniaka Maksencjusza.Jego numer schroniskowy to 268/09. Trafił do schroniska 08.06.09. oddany przez właściciela, powodów nie znamy...Jego data urodzenia to 19.07.08. czyli to kotek około 2 letni. Jest wspaniałym wielkim miziakiem, który sam pcha się na kolana.Kto dam mu szansę na dom?
Gibutkowa pisze:No dziwne z tym wiekiem. Według np. karmicielek Frania ma ze 3 lata max a wetki jej dały 6 a z drugiej strony w czasie sterylki robiły zęby bo masakra była z kamieniemMoże to kwestia przyzwyczajenia wetów do oglądania kotów domowych, może domowy kot ma "właściwe" zeby a taki co albo w schronisku albo na dworze to te 3-4 lata więcej według zębów
kamari pisze:Mój 10-letni domowy od malego Kitłaś ma piękne bialutkie ząbki. Rudy, które pierwsze lata życia spędził na dziko, ma 2,5 roku, nie ma połowy zębów i doleczamy u niego stan zapalny dziąseł.
Nie oceniałabym więc wieku kota po uzębieniu
kruszonka pisze:Wywołano mnie o tablicy, więc się odzywam. Powiedzcie mi proszę czym ryzykuję biorąc do siebie Maksa gdyby miał FIV/FelV? Nie jestem pewna, czy mogłabym go odizolować od moich kotów. To zależy od tempa integracji Miauczysława z nowym domownikiem - Hrabią.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 87 gości