Na szczęście Miszelina zawiozła dzisiaj 3 koty z Kocimskiej (Kazik, Mama Leokotów, i bura kotka) do dr Komendy, bo było by całkiem źle
- Dwa koty z Warmijskiej są w Agamie do ciachnięcia i tam zostają,
- Armani miał wizytę na Piłsudskiego umówioną o 14-stej ale coś pomieszali i siedzieli tam prawie 2 godziny, mały dostał kroplówkę i jest z nim w miarę ok,
- od 15-stej wydzwaniał już dr Komenda, że koty nasze są do odebrania po ciachnięciu, kotki z wczoraj (z tapczanu) są do odebrania po wczorajszym ciachnięciu, dodatkowo pani doniosła ostatniego kocurka, który okazał się kotką i też jest do odbioru i maluchy z tapczanu też czekają w króliczej klatce (3 sztuki). Niech ktoś pomoże mi zrozumieć jak jedna z 3 kocic może zajść w ciążę i urodzić 5 kociąt?

- do dr Komendy miał też trafić Gaspar, bo zaniemógł dość poważnie i malizna od Renaty, bo nie może się załatwić ale ze względu na poślizg koty muszą czekać na nocny dyżur dr Chwastowskiego,
- na Chmieleńcu okazało się, że jedna kotka się rozpruła a druga uciekła za kaloryfer (wislackikot zostawił im łapkę) więc jedną zszywali, drugą będą łapać,
- W czasie drogi jedna kotka nawiała z transporterka i biegała po pace,
- również na tej trasie zatrzymała ich policja tak, bo tak i nie wiem czy to z racji ilości kotów na pace ale Robert musiał dmuchać w alkomat, kotom darowano, może nie mieli takich ustników, mandatu za jazdę na pace nie dostały
- Karaluch został przetransportowany tam gdzie można było pochować jej Kamyczka
Na Kocimskiej koty rozparcelowane prawdopodobnie prawidłowo, uzgadnialiśmy telefonicznie, kontenery do dezynfekcji!!!(prośba o wybaczenie, bo poślizg czasowy był znaczny, robiło się ciemno a jeszcze był w planie pochówek Kamyczka)
Maluchy u nas w domu czekają na Kastaprę. Dwa kocurki: biało-czarny i czarno-biały oraz dziewczynka biało-czarna, w sumie ok 1,5 kg kotów

sprawa, o której zapomnieliśmy to to kto zastąpi jutro wislackiegokota rano na Kocimskiej??
i druga, nie wypuszczamy w poniedziałek kotów po sterylce do catroomu, bo jak słusznie zwróciła mi dzisiaj uwagę Miszelina - towarzystwo jest nie szczepione
na ten moment jest jedna wolna klatka w pierwszym pokoju a we wtorek zwalnia się po Kaziku. Możliwe, że w poniedziałek na Chmieleńcu będzie jedna wolna, no i będą w Agamie (płatne)
Aha, klatkę, w której są maluchy dostaliśmy w prezencie, dobra, bo "setka"