WRO,Baltazar nasz nowy i DROGI !!! nabytek S. 95

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 13, 2010 8:50 Re: dt u Figaro52, od maja Zuzia ma ds!

ojej :( trzymam kciuki żeby maleństwa szybko wydobrzały :ok:

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Czw maja 13, 2010 8:54 Re: dt u Figaro52, od maja Zuzia ma ds!

Figaro52 pisze:Maluchy mają biegunkę, wszystkie :oops: Tak ,że w domu sajgon. Od wczoraj dwa najstarsze już czują się dobrze , z drugiego miotu ( te mlodsze) czarno biała dziewczynka - Lajla czuje się już też trochę lepiej , natomiast z burasków dosłownie się leje :oops: Mam nadzieje ,że dziś będzie już lepiej. Demi ( starszak) też miała taką mega biegunkę przez 3 dni , potem ustąpiło i teraz już jest lepiej.P.Marszałek mówi ,że tak może być. Wszystkie oczywiście dostają betamox, no i wczoraj maluchy dostały profilaktycznie kroplówkę . Te dwa buraski mają tak odparzone pupiny ,aż strach. Próbuję smarować sudokremem, ale strasznie płaczą :(

U mnie Karolek wczoraj nie miał biegunki chyba bo w ogóle nie był w kuwecie z koopolem. Dla odmiany wymiotował wczoraj 2 razy i dzisiaj rano :cry: Chudnie i ma mniejszy apetyt, poza tym zachowanie bez zmian. Ja już nie wiem co z nim. Zaraz jadę do weta.
Obrazek Obrazek

Rudaa

Od: Pon maja 18, 2009 12:51

Post » Pt maja 14, 2010 15:47 Re: dt u Figaro52, od maja Zuzia ma ds!

co u kociaków? :(

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pt maja 14, 2010 19:59 Re: dt u Figaro52, od maja Zuzia ma ds!

Rudaa pisze:
Figaro52 pisze:Maluchy mają biegunkę, wszystkie :oops: Tak ,że w domu sajgon. Od wczoraj dwa najstarsze już czują się dobrze , z drugiego miotu ( te mlodsze) czarno biała dziewczynka - Lajla czuje się już też trochę lepiej , natomiast z burasków dosłownie się leje :oops: Mam nadzieje ,że dziś będzie już lepiej. Demi ( starszak) też miała taką mega biegunkę przez 3 dni , potem ustąpiło i teraz już jest lepiej.P.Marszałek mówi ,że tak może być. Wszystkie oczywiście dostają betamox, no i wczoraj maluchy dostały profilaktycznie kroplówkę . Te dwa buraski mają tak odparzone pupiny ,aż strach. Próbuję smarować sudokremem, ale strasznie płaczą :(

U mnie Karolek wczoraj nie miał biegunki chyba bo w ogóle nie był w kuwecie z koopolem. Dla odmiany wymiotował wczoraj 2 razy i dzisiaj rano :cry: Chudnie i ma mniejszy apetyt, poza tym zachowanie bez zmian. Ja już nie wiem co z nim. Zaraz jadę do weta.

Figaro co tam słychać u kociaków?
Ruda jak się czuje Karolek?

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Pt maja 14, 2010 20:48 Re: dt u Figaro52, od maja Zuzia ma ds!

co u kociaków ? wiem od Rudej że Karolek słaby :(

jessi74

Od: Sob kwi 11, 2009 23:21

Post » Pt maja 14, 2010 21:05 Re: dt u Figaro52, od maja Zuzia ma ds!

jessi74 pisze:co u kociaków ? wiem od Rudej że Karolek słaby :(

no to niedobrze :-( a wiadomo co mu jest?

mawin

Post » Pt maja 14, 2010 21:14 Re: dt u Figaro52, od maja Zuzia ma ds!

mawin pisze:

biegunka nie ustępuje :(
Rudaa - dałabyś radę jutro z nim podejśc do lecznicy ? :oops:

jessi74

Post » Sob maja 15, 2010 6:43 Re: dt u Figaro52, od maja Zuzia ma ds!

U nas już trochę lepiej , tzn u żadnego malucha już nie ma biegunki, kupki jeszcze nie do końca takie jakie powinny być , ale znacznie lepiej. Oba buraski mają zmieniony antybiotyk dziś i jutro jadę do weta, ale myślę ,że będzie dobrze. Jedna z burasków- Ella gorzej je od reszty, ale może jeszcze boli ją brzuszek. W tym zagonieniu zapomniałam napisać o Odysku, potem wkleje jego aktualne zdjęcia. A więc Odys generalnie dużo przybrał, sierść mu się poprawiła, nadal jednak kaszle ( nie wygląda to już tak tragicznie , bo przedtem to dosłownie rzęził). Po niedzieli będzie miał ponowione prześwietlenie płuc i możliwe ,że podany 3 raz antybiotyk ( w wyjątkowych wypadkach , gdy rokowania są dobre podaje się go 3 raz). Z Odyskiem mamy tylko problem , bo zakochał się w jednym maluchu Gerardzie- jedyny płci męskiej, czy to męska solidarność, czy coś innego :ryk: :ryk: Nie wiem czy mam się niepokoić :lol:
Każdy kotek zostawia odcisk
swojej łapki w twoim sercu[

Figaro52

Od: Śro lip 22, 2009 5:09

Post » Sob maja 15, 2010 7:08 Re: dt u Figaro52, od maja Zuzia ma ds!

A w Odysku z kolei zakcohała się Michasia niego codziennie i pozdrawia z zimnego Świnoujścia :D

jessi74

Post » Sob maja 15, 2010 9:17 Re: dt u Figaro52, od maja Zuzia ma ds!

Figaro52 pisze:U nas już trochę lepiej , tzn u żadnego malucha już nie ma biegunki, kupki jeszcze nie do końca takie jakie powinny być , ale znacznie lepiej. Oba buraski mają zmieniony antybiotyk dziś i jutro jadę do weta, ale myślę ,że będzie dobrze. Jedna z burasków- Ella gorzej je od reszty, ale może jeszcze boli ją brzuszek. W tym zagonieniu zapomniałam napisać o Odysku, potem wkleje jego aktualne zdjęcia. A więc Odys generalnie dużo przybrał, sierść mu się poprawiła, nadal jednak kaszle ( nie wygląda to już tak tragicznie , bo przedtem to dosłownie rzęził). Po niedzieli będzie miał ponowione prześwietlenie płuc i możliwe ,że podany 3 raz antybiotyk ( w wyjątkowych wypadkach , gdy rokowania są dobre podaje się go 3 raz). Z Odyskiem mamy tylko problem , bo zakochał się w jednym maluchu Gerardzie- jedyny płci męskiej, czy to męska solidarność, czy coś innego :ryk: :ryk: Nie wiem czy mam się niepokoić :lol:

Figaro może Odysek jess z mniejszości seksualnej :twisted: przecież jesteśmy tolerancyjnu :mrgreen: :twisted:
Super że czuje się lepiej Odysek i że maluszki już biegunkę zwalczyły.

mawin

Post » Sob maja 15, 2010 10:11 Re: dt u Figaro52, od maja Zuzia ma ds!

jessi74 pisze:
mawin pisze:

biegunka nie ustępuje :(
Rudaa - dałabyś radę jutro z nim podejśc do lecznicy ? :oops:

A smectę mu dawała? Na koniuszku trzonka łyżeczki od herbaty.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob maja 15, 2010 10:35 Re: dt u Figaro52, od maja Zuzia ma ds!

A smectę mu dawała? Na koniuszku trzonka łyżeczki od herbaty.

U Karolka problemem nie jest sama biegunka, bo w sumie ma ją co drugi dzień tzn. we wtorek była, w środę nie, w czwartek znowu trochę biegunki w piątek nie było itd. Największym problemem są u niego mdłości nie wiadomo skąd i wymioty co jakiś czas, do tego dochodzi coraz gorszy apetyt. Dzisiaj praktycznie zjadł tylko troszkę Conva i nic więcej. Bardzo schudł. :( U weta jestem od wtorku prawie codziennie, jutro znowu mam jechać. Nie jestem zwolennikiem podawania leków na własną rękę.
Obrazek Obrazek

Rudaa

Od: Pon maja 18, 2009 12:51

Post » Sob maja 15, 2010 11:12 Re: dt u Figaro52, od maja Zuzia ma ds!

Smecta nie jest szkodliwa. Ale jak nie ma stałej ostrej biegunki to lepiej regulować rozwolnienie marchwianką. Te wymioty rzeczywiście niepokojące... Jeśli wykluczone zostaną poważne choroby (z wymiotów to największe podejrzenie jest na FeLV i PP :roll: ) to chyba będzie kwestia jakiejś specjalistycznej karmy i dolegliwości pokarmowych. Odkłaczany był?
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Śro maja 19, 2010 18:10 Re: dt u Figaro52, od maja Zuzia ma ds!

Odysek miał w poniedziałek prześwietlenie płuc, niestety stan płuc bez zmian. Dobra wiadomość to to,że kotek dużo przybrał na wadze, pomimo tego że ma jeszcze niedobór wagi do swojego wieku to poprawa jest znaczna.Odysek dostał 3-cia dawkę konweni ( ostatnią). Prześwietlenie mamy powtórzyć za miesiąc.Po 2 tyg. P.Marszałek chce mu podać jeszcze probiotyk.Pomimo przewlekłego zapalenia płuc rokowania nie są już tak złe i jest nadzieja że Odysek przy odpowiednim dbaniu o niego będzie normalnie funkcjonował. Obecnie kotek nadrabia stracone dzieciństwo, szaleje z maluchami i dopisuje mu humor.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
A to Odynek z Gerardem i jego siostrą Demi

Figaro52

Post » Śro maja 19, 2010 18:17 Re: dt u Figaro52, od maja Zuzia ma ds!

A to nasze najmłodsze maluszki, które obecnie czują się już lepiej, biegunka opanowana :kotek:
Obrazek
Obrazek
Widać brak mamy ,która wymywała by maluszki na bieżąco :mrgreen:

Figaro52

[poprzednia][następna]