ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI-help! -dt to życie - maluchy;Endo[*]

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Sob lut 20, 2010 11:40 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Alaska ds u Malk:-)Marysia ma dt:-)

Takie pytanie, może nieco naiwne, ale od miesiąca mam dopiero ślepaczka...

Godrick świetnie odnalazł sie w naszym domu. Bryka, szaleje z kotami, ale czasami - no, w zabawie właściwie - uderza się, np. o szafkę. Trochę się tych uderzeń boję. On ma duuużo energii i z siłą uderza. Biedna ta jego główka.
Wasze ślepaczki też takie nieostrożne? Grozi to czymś poważnym?

MagdaMagda

Od: Wto wrz 30, 2008 20:37

Post » Sob lut 20, 2010 13:26 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Alaska ds u Malk:-)Marysia ma dt:-)

MagdaMagda pisze:Takie pytanie, może nieco naiwne, ale od miesiąca mam dopiero ślepaczka...

Godrick świetnie odnalazł sie w naszym domu. Bryka, szaleje z kotami, ale czasami - no, w zabawie właściwie - uderza się, np. o szafkę. Trochę się tych uderzeń boję. On ma duuużo energii i z siłą uderza. Biedna ta jego główka.

moja jednooka tymczaska Pysia też tak zawadza główką. Ostatnio jak ganiała za swoim ogonkiem to tak rąbnęła pyszczkiem o kuchenkę, że sprawdzałam potem czy ma wszystko na swoim miejscu.
Myślę, ze jak przygrzmoci o każdy kant w mieszkaniu to się nauczy w których miejscach musi uważać (przepraszam za czarny humor) :roll: .
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Sob lut 20, 2010 14:43 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Alaska ds u Malk:-)Marysia ma dt:-)

:) Dzięki.

MagdaMagda

Od: Wto wrz 30, 2008 20:37

Post » Sob lut 20, 2010 16:38 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Alaska ds u Malk:-)Marysia ma dt:-)

Te uderzenia są niestety nieuniknione, ale z czasem, jak kto jest doroślejszy i spokojniejszy 8) , rzadziej mu się takie 'zderzenia' przytrafiają.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Sob lut 20, 2010 17:13 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Alaska ds u Malk:-)Marysia ma dt:-)

DT Marysi z Łodzi staje się jej DS. Gratulacje :D :ok:

Dulencja pisze:Po rozmowie z Mam podjęłam decyzję. Marysia zostaje u mnie na stałe :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Dogadała się z kociastymi, śpi wtulona w psa, poza tym obie z Mam nie zniosłybyśmy myśli, że Maryś mieszka gdzie indziej, a my nie mamy stałego dostępu :roll:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Sob lut 20, 2010 17:47 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- ZAPRASZAMY do pomocy w styczniu:-)

Dulencja pisze:
Bazyliszkowa pisze:Marysia z łódzkiego schroniska potrzebuje natychmiast pomocy!!!!!

CoolCaty pisze:Oko Marysi pęknie jutro, pojutrze lub za kilka dni, To dla niej ostatni dzwonek na ratunek. Jesli to oko peknie jej na boksie, to zakażenie ją zabije. Te kotkę trzeba zabrać stamtąd już, teraz, natychmiast. Jesli ktoś zdecyduje sie na danie jej domu tymczasowego to Kotylion Viva pokryje wszytskie koszty leczenia.
Sytuacja jest na już. Ją trzeba ratować teraz!!!!!

Duszek686 pisze:Oczko Marysi jest w strasznym stanie. Wygląda znacznie gorzej niż tydzień temu. Zrobił sie okropny wrzód, który w każdej chwili może pęknąć. Oczka nie da się uratować i trzeba je jak najszybciej usunąć. Jeśli się tego nie zrobi - może być źle... Jeśli wrzód pęknie - Marysia może tego nie przeżyć...Tyle wiem.
Dom to dla Marysi ratunek. Naprawdę.
Strasznie mi jej szkoda. Jest taka kochana. Ma cudowny charakter.
Proszę - niech ją ktoś zabierze...

viewtopic.php?f=1&t=106392&start=150

Marysia już w lecznicy. Póżniej u mnie na DT.

Marysieńka zostaje u mnie na DS :mrgreen: :mrgreen:

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Sob lut 20, 2010 18:55 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Alaska ds u Malk:-)Marysia ma dt:-)

Dulencja -śledzę wątek Marysi i bardzo, bardzo się cieszę :D :ok:

Bazyliszkowa

Post » Sob lut 20, 2010 18:59 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Alaska ds u Malk:-)Marysia ma dt:-)

Bazyliszkowa pisze:Dulencja -śledzę wątek Marysi i bardzo, bardzo się cieszę :D :ok:

Zbiegłyśmy się z postami, tylko ja jakoś strasznie nie lubię wykasowania napisanych już postów :wink: :lol: :lol: Dlatego swój zostawiłam. Bazyliszkowa, ja wiem, ze trzymasz rękę na pulsie :wink: :mrgreen: :mrgreen:

Dulencja

Od: Śro maja 27, 2009 13:44

Post » Nie lut 21, 2010 9:56 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Alaska ds u Malk:-)Marysia ma dt:-)

Oby jak najwięcej dobrych wieści!
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Nie lut 21, 2010 10:18 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Alaska ds u Malk:-)Marysia ma dt:-)

Podrzucę was koteczki... :kotek: :kotek:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Nie lut 21, 2010 10:39 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Alaska ds u Malk:-)Marysia ma dt:-)

witam się w niedzielne przedpołudnie :cat3:
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Nie lut 21, 2010 13:36 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Alaska ds u Malk:-)Marysia ma dt:-)

MagdaMagda pisze:Takie pytanie, może nieco naiwne, ale od miesiąca mam dopiero ślepaczka...

Magda, pytanie nie jest naiwne.
Czy uderzanie główką czymś kotu grozi? Oczywiście, że tak. Grozi rozbicie główki.
Ale skoro uznał, że szokowe poznawane topografii mieszkania jest lepsze od ostrożnego,
to trudno, nie rady mu tego wyperswadować.
Gdy głowę rozbije wystarczającą ilość razy, to się nauczy. To tyle, gdy chodzi o stałe elementy wyposażenia.
Natomiast tam gdzie są ruchome, zmieniające miejsca, to niestety zalecenie jest takie, aby jak najmniej obiektów zmieniało położenie, przynajmniej do czasu, aż z kota ulotni się nadmiar energii.
No i dobrze mieć pod ręką plastry i bandaże. :wink:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Pon lut 22, 2010 11:58 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Alaska ds u Malk:-)Marysia ma dt:-)

dzień dobry w poniedziałek :)
dziś wieczorem Cynamonek spotyka się z okulistą :ok:
ObrazekObrazekObrazek
ZAPRASZAM NA WYPRZEDAŻ U CYNAMONA I WANILII:
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=134893&p=8123784#p8123784

cynamon i wanilia

Od: Sob maja 24, 2008 20:16

Post » Pon lut 22, 2010 11:59 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Alaska ds u Malk:-)Marysia ma dt:-)

Trzymam kciuki za wizytę Cynamonka u okulisty :ok:

Bazyliszkowa

Post » Pon lut 22, 2010 12:58 Re: ŚLEPACZKI I ŚLEPINKI- Alaska ds u Malk:-)Marysia ma dt:-)

cynamon i wanilia pisze:dziś wieczorem Cynamonek spotyka się z okulistą :ok:

:ok: będzie dobrze.
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

[poprzednia][następna]