SpeCKotki pilnie potrzebne DT/DS/-aktualizacja!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie sie 23, 2009 15:31

Macho pisze:Dalma w całej okazałości ;) :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A Tu jak była jeszcze młodsza ;)

Obrazek

EwKo

Od: Śro paź 19, 2005 21:52

Post » Pon sie 24, 2009 7:29

Doczytałam. Słuszny pomysł watku 8)
Oby tylko ludzie się znajdowali :(
Obrazek
http://www.forastero.pl hodowla kotów brytyjskich

Mysza

Od: Pon cze 02, 2003 10:17

Post » Pon sie 24, 2009 10:14

Wczoraj pół dnia spędziłam z Adrią w azylu i.........Kwaśniewska bardzo ładnie połyka tabletki i na pewno nie jest dzikusem. To kochana kotka, która zaakceptowała pobyt w azylu jak na swoją niezależność całkiem dobrze. Natomiast Kwaśniewski się zepsuł :( Jest mega wystraszony. Boi się innych kotów, zupełnie dziczy przez tą sytuację.
Samochodziarze Ford, Linkoln i Almera to gady niesamowicie cwane. W komplecie i w dużej ilości kotów to one się na pewno nie oswoją.
Dr Jekyl i Mr. Hyde to samo. One muszą być albo osobno, albo razem znaleźć domek wychodzący z bezpiecznym ogrodem. To był by dla nich raj.

U Pelagi zauważyłyśmy brzydki przerost dziąsła. Albo to od chorych ząbków, albo jakieś zwyrodnienie tkanki. Wygląda na to, że jej to nie przeszkadza w jedzeniu. Wczoraj zjadła dwie miseczki gotowanego kurczaczka :D Jednak musiałby to zobaczyć wet i musimy jej porobić badania, bo wydaje mi się, że ona dużo pije :( Pelcia na pewno nie powinna być na kociarni. To biedulka, którą trzeba dopieścić, obserwować , leczyć i w zależności z tego co wyjdzie w badaniach odpowiednio karmić.

Barbara Horz

Od: Wto sty 02, 2007 12:39

Post » Pon sie 24, 2009 13:52

Barbara Horz pisze: Pelcia na pewno nie powinna być na kociarni. To biedulka, którą trzeba dopieścić, obserwować , leczyć i w zależności z tego co wyjdzie w badaniach odpowiednio karmić.

Tak bardzo bym chciała, żeby ją ktoś pokochał. I dbał o nią. Jest tak cudna.
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto sie 25, 2009 18:45

Pelcia potrzebuje badań, co jak najszybciej postaramy sie zrobić. Boje się tylko, że jak badania wyjdą kiepsko to kotka będzie musiała być na lekach i diecie, a w azylu to nie za bardzo możliwe bez ograniczenia jej wolności do klatki. Dlaczemu mamy tak mało domków co by staruszki pokochały :cry: A do tego jeszcze takie przekocenie u nas :cry:

Barbara Horz

Post » Wto sie 25, 2009 19:28

ja kocham Staruszki - nie ma sprawy mogę zamienić Blade na Pelę :twisted:

marcela35

Od: Śro cze 11, 2008 8:13

Post » Wto sie 25, 2009 22:01

tak patrze na fotki Dalmy i stwierdzam, ze te bialo-czarno-Kropkowane to chyba wszystkie takie boidupce :wink:

Obrazek Obrazek

nawet na podobnym kolorystycznie tle 8)

To ja zacznę opisy od końca.

Kropka jest najmniejszym z kotów u mnie przebywających. Zawsze byla najmniejsza i najchudsza a teraz zosatly jej tylko chyde łapki i sciuply pysio...reszta znacznie sie zaokraglila. Sama juz nie wiem czy jest to efektem tego, ze daje sie glaskac przy misce z jedzonkiem, czy moze daje sie glaskac bo nie chce jej sie zwiewac przed reka, bo pozniej znowu trzeba by bylo do miski podbiec 8)
W każdym bądz razie dziewczyna postanowila sie wziac za siebie i zaczela od prostych ćwiczen jogi :lol:

Obrazek

Negrii natomiast wciągnęła czarna dziura i tyle ją widuje :roll: :lol:

Obrazek

a to pogromca czarnych kotów :smokin:

Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Śro sie 26, 2009 13:53

Najpierw doczytałam "biało-czarne", potem zauważyłam, że kropkowane, bo juzsiechciałam odezwać, że chyba jakieś wadliwe egzemplarze mi się trafiły z wyłączoną funkcją "drżyj wciąż! nigdy nie wiadomo, kiedy się to może przydać" :twisted: Ale faktycznie - moje krowy są w typie vana, nie krasuli :roll:

A coś więcej o Kropce? Jakbym nie miałą fotek, to po opisie dotyczącym brzucha, łapek i paszczaka, sądziłabym, że mówisz o "balonikach" , które Shrek swej lubej ofiarował :lol: :lol:

Adria, mozesz jeszcze np. podzielić sieinformacjami dotyczącymi zachowania Kropki (poza jogińskimi skłonnościami 8) ) ?
Ludzi unika/nie potrzebuje/potrzebuje, ale się boi/inne. Można ja jakoś podejść (poza tym jedzeniem)?*
Koty - toleruje/kocha/morduje cichaczem w ciemnym kąciku ;) *
Idelny domek to... ?*

Właściwe podkreślić, brakujące - uzupełnić, pominięte - przwidzieć :wink:

A Negri ? Poza tym, że to coś czarnego w kupie innego czarnego ;)
Skleciłabym cóś.

EwKo

Post » Czw sie 27, 2009 11:04

Dziś od rana wydzwaniają ludzie o adopcje maluszków, same wychodzące domki :( Każdemy z cierpliwością tłumaczę, że mały kotek to za ciekawy świata i może nie dożyć pełnoletności wychodząc. Delikatnie proponuję nasze dzikusy. W jednym wypadku może i mi się udało, ale to było by aktualne dopiero w październiku jak pani przeprowadzi się do nowego domu z dala od ulic. Teraz jednak chciała 3 miesięcznego kotka do.......stajni :cry:

Barbara Horz

Post » Czw sie 27, 2009 12:51

No tak... z jednej strony to ja sie i ludziom nie dziwię, że szukaja kota do stajni - myszy ktoś tam wyłapać musi (nie znam się na mechanicznych łapkach). Z drugiej... :(

EwKo

Post » Czw sie 27, 2009 22:13

Ja się poddaję i telefonów więcej odbierać nie będę :evil: Po Colinssa dzwoniła dziś Czeczenka. Oprócz tego, że na szybko musiałam sobie przypomnieć j. rosyjski to jeszcze się z nią umówiłam na oglądanie kota. Po dłuższym namyśle jednak stwierdzam, że to nie był dobry pomysł. Kobieta mieszka w wynajętym pokoju z dwiema córkami. Obawiam się, że jednak nie przemyślały tej adopcji, a ja uległam, bo mi się jej żal zrobiło jak zaczęła opowiadać o wojnie i o tym jak tam koty musiała zostawić :?

Barbara Horz

Post » Śro wrz 02, 2009 20:18 Re: CKoty dla zaawansowanych-DT/DS/-nowe fotki, s. 3

Napisze tu: wklejałam fotke Pelagii: czarna, smutna, słodka...

Potrzebne mocne kciuki za koteńkę - oby zmiany w pyszczku nie okazały się nowotworem...

Pela - po zabiegu i rekonwalescencji - potrzebuje domu.

Spokojny, niekłopotklwy kot ... Nie moze wrócić na kociarnię :(

:(

Może dziewczyny coś wiecej o niej napiszą.

EwKo

Post » Śro wrz 02, 2009 20:29 Re:

Pelagia-ślepinka
Obrazek Obrazek

EwKo

Post » Śro wrz 02, 2009 22:37 Re: CKoty dla zaawansowanych-DT/DS/-nowe fotki, s. 3

Pelcia po operacji. Zmiany wyglądaja na nowotworowe, ale dopiero wynik badań z histopatologi nam coś pewnego powie. Natomiast zdecydowaliśmy się na tą operację, bo wyniki badań krwi wyszły dobrze. Jeżeli to nie będzie złosliwe to Pelcia może sobie jeszcze długo pożyć, a narośl w niedługim czasie zaczęła by utrudniac jej jedzenie i narażona byłaby na poranienia.
Na razie jest w szpitaliku, w piątek musimy ją zabrać. Na kociarnię nie może wrócić :(

Barbara Horz

Post » Czw wrz 03, 2009 16:21 Re: CKoty dla zaawansowanych-DT/DS/-nowe fotki, s. 3

Pelcię ma się dobrze po zabiegu, a weci są nią oczarowani. Mówią, że tak grzecznego i współpracującego kota dawno nie mieli. Dziś dostała jeszcze kroplówkę, ale wieczorem spróbują jej podać już stałe jedzonko, bo rana ładnie wygląda i dzięki środkom przeciw bólowym kotka powinna zacząć normalnie jeść.
Problem jest jedynie w tym, że jutro wieczorem musimy ją odebrać. Nie może pozostać w szpitaliku na weekend, bo nikt tam nie pracuje. Nie mam ją gdzie dać :( U mnie więcej kotów niż na kociarni i nie ma mnie całymi dniami w domu, bo pracować muszę. Pelcia potrzebuje opieki i spokoju. Gdzie na szybko znaleźć jej domek ?

Barbara Horz

[poprzednia][następna]