Tak pourlopowo nowe fotki mojej psotki

Czy te oczy mogą kłamać? (oj mogą

)

jestem słodka i grzeczna (do zdjęcia)

wyyyyyyciągamy się

mam do Was pytanko, jakie możecie polecić "nożyczki" do kocich pazurów? bo młodej strasznie szybko odrastają, a nie chcę jej stresować i biegać z nią do weta cały czas.
Dodatkowo, mam dużą zagwozdkę. Brać drugiego kota, czy nie? Niedługo będę mieć warunki na drugiego kota, ale nie wiem jak ta zołza go przyjmie, z kotem koleżanki się potłukła okropnie i co gorsze sama zaczęła... Chciałabym jej wziąć kumpla a nie koleżankę, oczywiście kastrata. Poza tym zależy mi na przytulastym kocie, żeby chociaż jeden był kochany, a nie takie 2 zołzy w domu. Z drugiej strony musi ot być kot, który polubi tak silną i niezależną kotkę i odwrotnie, którego polubi Mru.

Doradźcie mi proszę. Dużo więcej kosztów jest przy 2 kotach? i czy dużo więcej kłopotów? Wiem, że są tu już takie tematy, ale chciałabym wiedzieć co myślicie. Zastanawiałam się nad brytyjczykiem, coraz więcej osób oddaje brytyjki, więc myślę, że nie byłoby to strasznym problemem znaleźć jej kumpla. Co o tym myślicie? Ewentualnie, poza dachowcami jaka rasa byłaby spokojna i miziasta? (wiem, ze zależy od kota, ale rasy też mają swoją charakterystykę)