Fibi - Piekna Niunia i Król Maniek I

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro cze 24, 2009 9:58

Niestety ze znajomymi sprawa ucichla.. Namawialam kolege na domek tymczasowy i cisza... :( Nie ma to jak slomiany zapal...

Troche martwie sie o Fibi. Niby wszystko jest ok, ma wielki apetyt, prawy kuwetkowe ok, coraz bardziej dokazuje, bawi sie, szaleje, mizia. ALE. Jak sie polozy na pleckach, to miejsce ciecia jest tak jakby opuchniete. Jest wypukle :( Na zewnatrz pieknie sie goi, nic sie nie saczy, nie jest zaczerwienione, ale martwi mnie co sie dzieje w srodku.

Czy to normalne? Nie przypominam sobie aby z moja Chou tak bylo (ale ona miala duze ciecie i szew na zewnatrz)

Yzalbe

Od: Wto lis 18, 2003 16:12

Post » Śro cze 24, 2009 10:19

Nie umiem Ci doradzić, ale może spytaj weta, choćby telefonicznie :?

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw cze 25, 2009 9:21

I jak, czy to miejsce nadal jest spuchnięte?

Bazyliszkowa

Post » Czw cze 25, 2009 9:44

Wlasnie ciezko powiedziec czy to jest opuchniete. Wypukle sie robi dopiero jak polozy sie na pleckach i wywali brzuch. Przy dotyku nie boli. Dzisiaj jade do Bolilapki.

Yzalbe

Post » Sob cze 27, 2009 10:21

Fibi juz w pelni doszla do siebie :) Bawi sie i dokazuje jak przed sterylka, a nawet bardziej :roll: Robi nocne gonitwy za wszystkim i za niczym robiac tyle hasalu co mlody slon ;) Przestaje dopiero jak uniose glowe i sie w nia wpatruje. Wtedy tez sie na mnie patrzy taki wielkimi oczyskami jak kot ze Shreka, udaje ze to nie ona i sie uspokaja. Do czasu 8) Musimy wrocic do jej wieczornego meczenia.
Jej ulubionym miejscem do spania jest moja klawiatura. Oczywiscie tylko wtedy jak korzystam z komputera 8)
Gadula z niej straszna. Jak TZ wraca do domu, leci do drzwi i miaukom nie ma konca, chodzi za nim krok w krok. Ogolnie zaczepia nas, zagaduje i pyskuje :lol:
Jak juz wczesniej pisalam, mala pije wode nabierajac ja na lapke. To samo robi z moja herbata (na szczescie pije tylko naturalna owocowa ;)). Musze sie bardzo pilnowac aby nie zotawiac kubka na biurku.
I odkrylam cos strasznego... Zawsze sie zachwycalam, ze moj Mikus tak pieknie pachnie, takim pudrowym zapachem. Fibi tez zaczela taka won "wydzielac". Juz wiem skad to sie bierze. Ostatnio uzupelnialam zwirek w kuwecie. Jak skonczylam, Fibi sie w niej polozyla i wytarzala... Tak wiec wtulalam sie w koty i zachwycalam sie zapachem Benka lawendowego :roll:
Ostatnio edytowano Sob cze 27, 2009 10:28 przez Yzalbe, łącznie edytowano 1 raz

Yzalbe

Post » Sob cze 27, 2009 10:24

Yzalbe pisze:Tak wiec wtulalam sie w koty i zachwycalam sie zapachem Benka lawendowego :roll:

:ryk: :ryk:

Bazyliszkowa

Post » Wto lip 28, 2009 21:02

Fibi już po zdjęciu szwów, odrobaczeniu i szczepieniu. Wg weta ma max 9 miesięcy.

W piątek wyjeżdżamy z TŻ, wracamy dopiero 16 sierpnia i nie mamy co z nią zrobić :( Mieliśmy ją podrzucić do rodziców TŻ, ale okazało się, że oni i Dziadek wyjeżdżają w tym samym czasie co my.
Szukamy osoby, która przychodziłaby do niej chociaż co drugi dzień :(

EDIT: Mieszkamy na Rakowieckiej, róg Puławskiej.
Ostatnio edytowano Śro lip 29, 2009 10:09 przez Yzalbe, łącznie edytowano 1 raz

Yzalbe

Post » Śro lip 29, 2009 7:42

Podrzucę - ważne!

Bazyliszkowa

Post » Śro lip 29, 2009 9:06

Daj ludziskom szansę :wink:
Napisz gdzie mieszkasz, to będzie łatwiej wymyślić co kto może :D

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Nie wrz 06, 2009 10:34 Re: Fibi - Piekna Niunia i Król Maniek I

Fibi miała wyjątkowo intensywne wakacje :) Podczas gdy my podróżowaliśmy po Polsce, Mała świetnie się bawiła u naszych znajomych (po opiece nad nią sami wzięli kociaka z ulicy ^^). Później razem pojechaliśmy do Gdańska, do moich rodziców. Myślałam, że Fibi, to taka mała pierdółka, a w Gdańsku pokazała pazurki... Jak tylko zobaczyła któregoś z moich kotów przez szparę w drzwiach, to rzucała się jak dzika :( Było warczenie, syczenie, burczenie. Jak trzymałam ją na rękach i Zyziek wszedł do pokoju, to i mi się oberwało :roll:

Codziennie chodziliśmy z nią na spacery, sensacją była trawa :D
Zdjęcia rozmazane, bo się Niunia za bardzo ruszała ;)

Po powrocie z wakacji okazało się, że na podwórku jest znowu kot. Mańka wzięliśmy dokładnie 3 miesiące po Fibi, 26 sierpnia. Maniuś jest bardzo zabiedzony, wychudzony, i chyba był połamany. Wykastrowany kocurek, spragniony miłości -w trakcie ugniatania ssie palce 8O

Po kilku dniach w łazience i wizycie u weta wypuściliśmy Maniusia do pokoju. Konfrontacja z Fibi wyglądała groźnie, ale obyło się bez ofiar. Teraz po prostu się tłuką, że aż huczy :| Mała zaczepia Mańka, ten się wkurza i musi jej przygrzmocić :?
Maniuś jak dostanie jedzenie, rzuca się na nie, warczy, i pochłania je tak szybko, że aż się krztusi. Potem przymierza się do miski Fibi :? Do tego ciągle trzeba go zganiać z kuchenki, blatu w kuchni i ze zlewu. Spryskiwacz jest ciągle w ruchu :(
Zdjęć Maniusia nie mam, ale załączam jeszcze kilka zdjęć Fibi :)
Ostatnio edytowano Wto sie 19, 2014 10:06 przez Yzalbe, łącznie edytowano 1 raz

Yzalbe

Post » Nie wrz 06, 2009 10:43 Re: Fibi - Piekna Niunia i Król Maniek I

Jak ja sie ciesze, ze przygarneliscie to koty :) :flowerkitty:
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Nie lis 01, 2009 12:05 Re: Fibi - Piekna Niunia i Król Maniek I

Maniek pierwszego dnia u nas:
Obrazek
Obrazek