Umrzeć.. - potrzebne środki za zabieg Kocidy - 600 i badanie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 06, 2009 9:46

A miałam nadzieję, że może jeszcze ktoś się zgłosił. :oops: :(
Obrazek

Agneska

Od: Wto paź 26, 2004 12:28

Post » Pon kwi 06, 2009 10:34

jak tylko będzie znany stan zdrowia kotów, powrzucam je na Allegro.
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Pon kwi 06, 2009 15:10

wszystkich ktorzy chca finansowo wesprzec leczenie i diagnostyke kotkow prosze o wplaty na konto fundacji Bezpieczna Przystan
www.bezpiecznaprzystan.org.pl
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Pon kwi 06, 2009 17:10 koty

Maryla - zrób porządek na wątku - please! - włóż do I postu:
- 3 koty ze zdjęciami, które zabrałyśmy z działek i imionami, które miały za życia opiekunki i opisem, ściągniętym od dziewczyn na temt wieku, kastracji + stanu zdrowia ode mnie + miejscem tymczasowego pobytu (klinika-pralnia)+ konieczna informacja, że koty ulokowane w klinice nie mają DT.
Niżej daj zdjęcia i imiona pozostałych kotów z informacją, którą mamy od dziewczyn i że nadal przebywają na działce, dopisuj chętne osoby na DT lub DS (daj Boże!)

Podaj swój numer telefonu w wątku w sprawie DT lub DS.

Agneska - czekam na Twój telefon w sprawie celu i organizacji wspólnej "wycieczki" na działki.

Dziewczyny - jak obiecałam: zasponsoruję weterynarię wszystkim kotom pani Aldony (podobno Adeli), a nawet przez 1 m-c dobrej jakości karmę w przypadku DT, ale nie mogę lokować w klinice "Bemowo" kolejnych kotów bez gwarancji posiadania dla nich DT- w klinice koty nie mogą siedzieć w nieskończoność, tylko tyle, ile muszą zabiegowo (koszty + blokowanie klatek w klinice) , zatem do czasu znalezienia DT dla 2 kotów już ulokowanych w klinice i dla tych, które są na działkach - nie wezmę żadnego kolejnego "na siebie", bo naprawdę nie mam już wolnych centymetrów w mieszkaniu i nie mogę zostać "z musikiami".
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Od: Pt gru 22, 2006 18:20

Post » Pon kwi 06, 2009 17:23 działki

Dla zainteresowanych pożegnaniem z panią Aldoną:
Mam dostać informację z Opieki Społecznej (dzisiaj rozmawiałam) o dacie i miejscu pogrzebu - na koszt Opieki - córka nie ma środków - napiszę w wątku.
Pogrzebu nie będzie do czasu zakończenia dochodzenia w Prokuraturze - tam jest teraz cała dokumantacja.
Ponownie dałam mój numer telefonu dla córki pani Aldony, z którą Opieka ma kontakt - póki co cisza.
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Post » Pon kwi 06, 2009 19:19 Re: działki

wydra pisze:Dla zainteresowanych pożegnaniem z panią Aldoną:
Mam dostać informację z Opieki Społecznej (dzisiaj rozmawiałam) o dacie i miejscu pogrzebu - na koszt Opieki - córka nie ma środków - napiszę w wątku.
Pogrzebu nie będzie do czasu zakończenia dochodzenia w Prokuraturze - tam jest teraz cała dokumantacja.
Ponownie dałam mój numer telefonu dla córki pani Aldony, z którą Opieka ma kontakt - póki co cisza.

Raczej bym się nie spodziewała kontaktu ze strony córki.
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Post » Pon kwi 06, 2009 19:28

Marylka, dopisz w tytule, że szukamy DT/DS, dobrze? Ja odpadam, mam nieszczepionego Devona. Pieniądze na utrzymanie Chai przelałam Maryli, kolejne kwoty z bazarku wyślę na konto BP.
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Post » Pon kwi 06, 2009 21:45

Bardzo, bardzo prosimy o domy tymczasowe. :-(

Agneska

Post » Wto kwi 07, 2009 8:45

Podnosimy smutny temat.

Ucięty ogonek tak blisko ciała wskazuje, że kosa miała trafić gdzie indziej.. Kotka miała chyba szczęście, że w ogóle żyje.. Super towarzystwo tam funkcjonuje..

Koty muszą znaleźć bezpieczne miejsca do życia.. Kto może pomóc?

Kaprys2004

Od: Śro kwi 02, 2008 15:53

Post » Wto kwi 07, 2009 8:51

Marylk,a pls, dodaj w tytule, że szukamy DT/DS...
dajcie mi znać, jak wyniki Chajeczki, wrzucę ją wieczorem na Allegro, CafeAnimal i Gumtree...
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Post » Wto kwi 07, 2009 8:52

Achaja jest przeuroczą, nadzwyczaj grzeczna kotka
w klatce był porządek niesamowity a miski puste
nalozylam jej puszke i poszlysmy z majcuch po zwirek
gdy wrocilysmy miska byla pusta :lol: , zostawilam wiec kici tylko suche i wode
ale juz nie chciala do klatki i zawodzila zalosnie

dzis ide z AChaja na badania i przeglad do weta
Ostatnio edytowano Wto kwi 07, 2009 13:31 przez Maryla, łącznie edytowano 1 raz
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Wto kwi 07, 2009 10:08

Córka pani Aldony odezwała się do Wydry. Zabrała jedną kotkę, burą, która podobno była bardzo zakatarzona.
Ponieważ Wydra zaoferowała pomoc dla tej kotki, mam nadzieję umówić się z córką pani Aldony (żeby zawieźć karmę) i może przy okazji uda mi się zrobić zdjęcia tej kotce.
Obrazek

Agneska

Post » Wto kwi 07, 2009 13:14

Umówiłam się z córką pani Aldony na czwartek.
Burej kotki nie było wśród pamiętanych przez nas kotów, może to jakiś kolejny "podrzutek"?
Obrazek

Agneska

Post » Wto kwi 07, 2009 17:19 koty

Jadę dzisiaj z Regatą do szpitala w klinice na Bemowie odwiedzić koty i zobaczyć co i jak w karcie zdrowia - póki co wiem:
- Myszonoczek ma mocznicę i anemię - od niedzieli w trakcie leczenia i płukania kroplówkami dożylnymi
- Bodzio miał zrobiony test na białaczkę - UJEMNY
dizś miała być operacja łapy...
-Achaja ma testy UJEMNE.
Moja wolontariuszka karmi koty - dzisiaj żadnego nie widziała na terenie działki.

Dzisiaj po wizycie córki p. Aldony w Prokuraturze dowiedziałam się, że p. Aldona miała obrażenia ciała - PILNIE trzeba zabierać koty!!!!!!

Bura kotka u córki p. Aldony jest podobno nie wysterylizowana i prawdopodobnie właśnie ma rujkę.
Obrazek
Obrazek Obrazek

wydra

Post » Wto kwi 07, 2009 18:40 Re: koty

wydra pisze:Jadę dzisiaj z Regatą do szpitala w klinice na Bemowie odwiedzić koty i zobaczyć co i jak w karcie zdrowia - póki co wiem:
- Myszonoczek ma mocznicę i anemię - od niedzieli w trakcie leczenia i płukania kroplówkami dożylnymi
- Bodzio miał zrobiony test na białaczkę - UJEMNY
dizś miała być operacja łapy...
-Achaja ma testy UJEMNE.
Moja wolontariuszka karmi koty - dzisiaj żadnego nie widziała na terenie działki.

Dzisiaj po wizycie córki p. Aldony w Prokuraturze dowiedziałam się, że p. Aldona miała obrażenia ciała - PILNIE trzeba zabierać koty!!!!!!

Bura kotka u córki p. Aldony jest podobno nie wysterylizowana i prawdopodobnie właśnie ma rujkę.

Jezu...
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

[poprzednia][następna]