Hospicjum'Jeszcze i jeszcze'(3). Convenia. Proszę o pomoc!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro kwi 01, 2009 8:34

Agn, Sanabelle ma sporo odklaczacza rowniez w "normalnych" karmach czyli np Adult i Sensitive i z watku o Sanabelle pamietam, ze wiele osob pisalo, ze koty reaguja biegunka

mam nadzieje, ze przejdzie w ciagu kilku dni, moze brzusie sie przyzwyczaja :ok:
BTW niezla mieszanka: przeczyszczajaca Sanabelle i zatykajacy RC :wink:

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Śro kwi 01, 2009 9:23

Ja ostatniego Sanabella Elegance musiałam wydać - koty robiły luźne i bardzo śmierdzące kupy, częściej niż normalnie. Zmiana karmy pomogła - wszystko się unormowało i do Sanabella nie robimy na razie kolejnego podejścia :evil:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Śro kwi 01, 2009 10:37

No bo to jest tak, ze najchetniej karmilabym stado RC lub Acana - koty tez najchetniej by jadly RC. :roll: Ale musze dodac cos tanszego, zeby obnizyc koszty. Do tej pory udawalo mi sie zakupic jednoczesnie drozsze i tansze, tym razem nie wyszlo i skonczylo sie jak widac...

A Ellegance to juz dawno sobie odpuscilam - uzywam tylko Adulta, jako dodatkowy wypelniacz. I w takiej funkcji doskonale sie sprawdza.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Śro kwi 01, 2009 11:09

Głaski dla Staruszka-Boguszka i reszty ekipy. Nawiasem mówiąc on już w Boguszycach nadstawiał łebek do głaskania. To zwykły pic z tą dzikawością. Po prostu p. Marzena nie chciała go oddać... Dobrze że już bezpieczny u Ciebie :1luvu:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Śro kwi 01, 2009 11:30

Zofia&Sasza pisze:Głaski dla Staruszka-Boguszka

Zofiu, dziekuje!!!
Nareszcie wiem, jak mu dac na imie - bedzie sie zwal Bogusz. :lol:
[Dawno nie mialam tyle klopotu ze znalezieniem imienia dla kota... :roll: ]

Agn

Post » Śro kwi 01, 2009 11:53

Zofia&Sasza pisze:Głaski dla Staruszka-Boguszka i reszty ekipy. :1luvu:

Ode mnie też i jeszcze cała masa ciepłych, wiosennych myśli. :flowerkitty:
Obrazek]Obrazek

Modjeska

Od: Pt mar 31, 2006 20:52

Post » Śro kwi 01, 2009 17:48

Coś mi umknęło :oops: Możliwe jednak, że mam problemy z percepcją :roll: albo pamięcią :!:
Nie wiem, kim ( i skąd) jest Pajączek :crying:

Theodora

Od: Pon kwi 30, 2007 10:49

Post » Śro kwi 01, 2009 17:56

Jeżeli Cię to pocieszy, to ja też nie wiem :P

Już nie będę cytować, ale Beata niech się strzeże :twisted:

Kciuki za normalne sranko ;) :ok:
Obrazek Polska - katolska oraz kibolska

Kicorek

Od: Pon sie 30, 2004 9:47

Post » Śro kwi 01, 2009 18:02

Blanus bez kupy :( Znow skonczylo sie czopkiem u weta. Dla mnie taka "goniaca" karma bylaby zbawieniem. Ma ktos na zbyciu odrobine?
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro kwi 01, 2009 19:11

Theodora pisze:Coś mi umknęło :oops: Możliwe jednak, że mam problemy z percepcją :roll: albo pamięcią :!:
Nie wiem, kim ( i skąd) jest Pajączek :crying:

Kicorek pisze:Jeżeli Cię to pocieszy, to ja też nie wiem

Agn 8 marca 2009 pisze:Dziś razem z Despi do stada dołączył jeszcze jeden kot. Na razie nie opuszcza transportera, taki wystraszony. To ostatni kocurek, który ostał się ze stadka pewnej karmicielki. Reszta skończyła w krótkim czasie pod kołami lub w zębach psa, którego na koty szczuł psychicznie chory właściciel.

może ja napiszę, bo z Lidką maczałyśmy w tym palce
Pajączek pojawił się nie wiadomo skąd w gromadce pewnej karmicielki, na toruńskim osiedlu, miejsce niebezpieczne, koty niemile widziane

większość zginęła pod kołami samochodów, niedawno pojawił się problem z psychicznie chorym mieszkańcem osiedla, który szczuł koty psem, został zagryziony piękny, czarny Lolek, którym karmicielka opiekowała się 13 lat :!: , w krótkim czasie malutka Rubi, która pojawiła się w stadku karmicielki razem z Pajączkiem, została znaleziona z pękniętą pochwą oraz pęcherzem moczowym

obecnie ze stadka karmicielki została tylko jedna dzika dzicz, stara kocica

karmicielka jest wspaniałą osobą, bardzo świadomą, podstawą opieki jest sterylizacja, poza tym koty miały porządne budki, były regularnie odrobaczane i odpchlane :!: , w budkach wymieniane siano, jadły lepiej niż niekiedy koty w domach

problem z Pajączkiem polegał na tym, że był całkowicie oswojony, pchał się na ręce.......no i był zwykłym buraskiem w białych skarpetkach

Agn biorąc go z tamtego miejsca uratowała mu życie, miała tylko jedno zastrzeżenie: karmicielka nazwała kocurka Spider i Agn zapowiedziała, że nie ma mowy, żeby wzięła kota z takim imieniem :wink:

Fundacja KOT

Od: Sob cze 28, 2008 13:41

Post » Śro kwi 01, 2009 19:14

Agn, jak dostaniesz paczke z karma to sie nie wystrasz :wink: ktos kupil i kotom nie pasowala, wiec kupilam dla Ciebie, nie jest przeterminowana ani nic

villemo5 pisze:Blanus bez kupy :( Znow skonczylo sie czopkiem u weta. Dla mnie taka "goniaca" karma bylaby zbawieniem. Ma ktos na zbyciu odrobine?

moge Ci podeslac troche, wlasnie 10kg Sanabelle Elegance czeka na otworzenie :wink:

Kicorek pisze:Jeżeli Cię to pocieszy, to ja też nie wiem :P

Już nie będę cytować, ale Beata niech się strzeże :twisted:

a co mi zrobisz, co? :P

Beata

Od: Nie lis 03, 2002 18:58

Post » Śro kwi 01, 2009 19:26

Fundacja KOT pisze:problem z Pajączkiem polegał na tym, że był całkowicie oswojony, pchał się na ręce.......no i był zwykłym buraskiem w białych skarpetkach

Dziękuję :D
Właśnie ten bury Pajączek to moim zdaniem ideał kociej urody :D Piękny :love:

Theodora

Od: Pon kwi 30, 2007 10:49

Post » Śro kwi 01, 2009 19:35

Theodora pisze:
Fundacja KOT pisze:problem z Pajączkiem polegał na tym, że był całkowicie oswojony, pchał się na ręce.......no i był zwykłym buraskiem w białych skarpetkach

Dziękuję :D
Właśnie ten bury Pajączek to moim zdaniem ideał kociej urody :D Piękny :love:

Bo Pajączek jest śliczny i do adopcji :wink: :wink:
Widziałam go w czasie wizyty u Agn, jest kochanym, ślicznym kotem :D
Wszystkie burasy są cudne.
Ja je uwielbiam.
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Śro kwi 01, 2009 19:38

Właśnie w drogę do domu wyruszył Karmel Boguszycki. :wink: Kristin zabrała swoje rude szczęście.
To była bardzo miła wizyta - cieszę się, że miałam okazję poznać Krysię. Oczywiście Kristin zachwycona Hopi. Oczywiście Norman nie chciał się od niej odkleić, a Boguszki mruczały chóralnie, nawet nie głaskane.

Dzięki Asiu za udzielenie wyjaśnień odnośnie Pajączka. Dodam tylko, że Pajączek jest kotem adopcyjnym. Jest sporym dorosłym kocurkiem o wyglądzie wiecznego puchatego kociaka. Troszkę nieśmiały, ale to przez ilość kotów w stadzie.

Aga - po Elegance to powinno Ci Blankę nieźle przeczyścić. Faktycznie powinnaś spróbować.

Kicorku, co zrobisz Beacie?? :twisted:

Agn

Post » Śro kwi 01, 2009 19:39

Beata pisze:Agn, jak dostaniesz paczke z karma to sie nie wystrasz :wink: ktos kupil i kotom nie pasowala, wiec kupilam dla Ciebie, nie jest przeterminowana ani nic

:1luvu: :1luvu:

Agn

[poprzednia][następna]