violavi pisze:monika830 pisze:Przez prawie pół roku nie mam ani jednej nocy przespanej,zgłaszałam problem i był nawet tu na tym forum-zrobiłam wszystko co mogłam aby zapobiec oddaniu kota ,bo też mimo państwa osądów przywiązałam się do kici.
Jestem człowiekiem i podobnie jak kot mam prawo do snu i cała moja rodzina też .
Kot gryzie w ręce,konkretnie w palce -ale to też szczegól że którejś nocy ugryzła mi palec do krwi ,a którejś następnej nos..
Takich zdarzeń jest masa,ale to ja jestem potworem i napewno znęcam się nad kotem-niech i tak będzie
Pół roku to pryszcz. Ja i moja rodzina nie śpimy zbyt dobrze od 1,5 roku i nie narzekamy. Nigdy nie przyszłoby mi do głowy, aby z tego powodu oddać komukolwiek kota, którego przygarnęłam z całym dobrodziejstwem inwentarza.
Zaznaczam tylko, że kot jest zdrowy, ma takie upodobania po prostu.
Gryzie mnie bardzo dotkliwie, ręce mam całe pocharatane od pazurów. Ale to też nie jest dla mnie powód do oddania.
Żaden powód nie byłby dla mnie wystarczający , aby oddać kota. Podkreślam ŻADEN ! Bo ja mojego kota kocham!
Pani/Pana wybór , tu kot jest też zdrowy, ...a ja kocham przedewszystkim dzieci i męża i nie jestem masochistką ,uważam ponadto iż o pewnych zwyczajach kocich powienno się poinformować przed adopcja.
A wiem napewno iż u Kasi zdrzało się również miałczenie ,sama mi napisała o tym ,więc dajmy spokuj temu bezsensownemu dialogowi-
Nie mam "warunków "a kota mam trzymać -to ma być miłość - jaka i do kogo
Kierować się głupotą żeby nie dać pożywki do wypisywania i oceniania mnie na forum- dlatego mam nie zgłaszać chęci oddania kota?
Tak to jest miłość,...
żebym jeszcze nie dała czasu ale nie śpieszę się ,nie mówię już dziś czy jutro-ja powiedziałam ze spokojnie ja mogę czekać -ale to też złe najlepiej po cichu ...
Ja napisałam już swoje zdanie,nie każdy musi się z nim zgadzać i ma prawo do swoich poglądów.
Lecz wyrażanie ze miłość do zwierząt to tylko taka ja w przypadku Twoim wydaje mi się przesadzona. Każdy z nas jest inny co nie oznacza że zły czy nie kocha zwierząt.
Pozdrawiam