Konrad

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon mar 02, 2009 13:21

Jeeeeeeeez, ja tu zejdę do wieczora. :conf:

estre

Od: Pon sty 07, 2008 17:05

Post » Pon mar 02, 2009 17:22

Mamy kota!
Udało się!
:dance: :dance2: :dance: :dance2: :dance: :dance2:
:catmilk:
:ok: :ok: :ok:

estre

Post » Pon mar 02, 2009 17:24

dobra robota :D trzymam kciuki, żeby był zdrowy :ok:
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Pon mar 02, 2009 17:54

wrócilam, na chwilke wpadłam do domu, kocisko zostało w samochodzie bo i tak nie mam go gdzie tu wypuscić. bardzo był grzeczny podczas podrózy - okazalo sie ze moj poprzedni pers tez taki niebieski był tylko jasniejszy :lol:

zaraz jedziemy na dworzec papa
Obrazek

florida_blue

Od: Nie cze 18, 2006 11:19

Post » Pon mar 02, 2009 18:00

florida_blue pisze:wrócilam, na chwilke wpadłam do domu, kocisko zostało w samochodzie bo i tak nie mam go gdzie tu wypuscić. bardzo był grzeczny podczas podrózy - okazalo sie ze moj poprzedni pers tez taki niebieski był tylko jasniejszy :lol:

zaraz jedziemy na dworzec papa

super :D
jak wrócisz napisz coś więcej, jakie tam warunki i czy wygląda ok.
no i co oni w ogóle mówili.
no chyba, że dali, kasę wzięli i o nic nie pytali
:roll:

estre

Post » Pon mar 02, 2009 18:21

Przepraszam, że wtrącam sie w ten wątek, ale jest na allegro perska kotka do sprzedania, której właściciele wyraźnie odpisali mi na zadane przeze mnie podstępne pytania, że chcą aby kotka trafiła do pseudohodowli.

Oto treść odpowiedzi od nich:

"Kotka ma ponad 2 lata ,posiada książeczkę ,posiada wszelkie szczepienia i badania .
Wolimy aby trafiła do pseudochodowli lub do domu ,natomiast nie jest wysterylizowana gdyż miała raz kocieta zreszta prześliczne w tej chwili jest możliwośc kolejnego rozmnażania.
Te kotki stworzone są do macierzyństwa.
Dziadkowie miały rodowód"

Podam link do aukcji, ale na pw.
Cena bardzo wysoka (kup teraz 1500zł ! ), a na drugiej aukcji ta sama kotka w licytacji.

Jeśli tak żarliwie walczyłyście o tego persa to może w sprawie koteczki coś możecie zrobić.
Ja o tym pisałam na wątku Interwencje na Allegro.

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Pon mar 02, 2009 18:26

violavi pisze:Przepraszam, że wtrącam sie w ten wątek, ale jest na allegro perska kotka do sprzedania, której właściciele wyraźnie odpisali mi na zadane przeze mnie podstępne pytania, że chcą aby kotka trafiła do pseudohodowli.

Oto treść odpowiedzi od nich:

"Kotka ma ponad 2 lata ,posiada książeczkę ,posiada wszelkie szczepienia i badania .
Wolimy aby trafiła do pseudochodowli lub do domu ,natomiast nie jest wysterylizowana gdyż miała raz kocieta zreszta prześliczne w tej chwili jest możliwośc kolejnego rozmnażania.
Te kotki stworzone są do macierzyństwa.
Dziadkowie miały rodowód"

Podam link do aukcji, ale na pw.
Cena bardzo wysoka (kup teraz 1500zł ! ), a na drugiej aukcji ta sama kotka w licytacji.

Jeśli tak żarliwie walczyłyście o tego persa to może w sprawie koteczki coś możecie zrobić.
Ja o tym pisałam na wątku Interwencje na Allegro.

Dzięki za info. Dałam na adopcjach puchatkowa.
Ale kwota jest zaporowa.
Co za chorzy ludzie!!!!!

estre

Post » Pon mar 02, 2009 19:23

:roll:

Ufff...
Dorota, Mru(czek), Chipolit, Norka, O'Gon (Burak); Balbina, Tygrysiunia, Bolek i Coco za TM

Dorota

Od: Pon maja 20, 2002 13:49

Post » Pon mar 02, 2009 20:17

Tak sobie zajrzałam i....
chyba nie pojmuję sensu tego typu akcji.

Jeżeli zamierzacie nabywać na allegro wszystkie niekastrowane 'persy' itp. , to ten 'proceder' pozbywania się kotów (za odpowiednią opłatą) nigdy się nie skonczy.

Cwany pseudohodowca zajrzy na miau, opowie kolegom o tym, jak bohatersko zbieracie fundusze, wyprodukuje odpowiednie ogloszenie, i tak.... paradoksalnie nakręca się rynek

Przepraszam, trochę nie widzę w tym sensu :(
Pozwalacie zarobić cynikom. :(

Agalenora

Od: Pon lis 14, 2005 23:49

Post » Pon mar 02, 2009 20:50

Agalenora pisze:Tak sobie zajrzałam i....

Jeżeli zamierzacie nabywać na allegro wszystkie niekastrowane 'persy' itp. , to ten 'proceder' pozbywania się kotów (za odpowiednią opłatą) nigdy się nie skonczy.

Cwany pseudohodowca zajrzy na miau, opowie kolegom o tym, jak bohatersko zbieracie fundusze, wyprodukuje odpowiednie ogloszenie, i tak.... paradoksalnie nakręca się rynek

Nie nabywamy wszystkich niekastrowanych persów.
Namawiamy do oddania za darmo.
Kupujemy czasem. Głównie, gdy okazuje się, że kot jest chory.
Czasem życie kota jest ważniejsze niż cała ideologia.
Poza tym i tak nie jesteśmy w stanie kupić wszystkich kotów.
W tym przypadku kot najprawdopodobniej jest chory, interesowali się nim pseudohodowcy, bo ma rzadkie umaszczenie. A pani generalnie było wszystko jedno. Chociaż po długich rozmowach i tak zeszła z ceny.

estre

Post » Pon mar 02, 2009 21:14

estre pisze:Kupujemy czasem. Głównie, gdy okazuje się, że kot jest chory.
Czasem życie kota jest ważniejsze niż cała ideologia.

No ale z drugiej strony istneje zagrozenie, ze to wszystko jest kwestia odpowiednio napisanego oglosznia.
Karolina

karolinah

Od: Wto gru 05, 2006 17:05

Post » Pon mar 02, 2009 21:21

mozna sprawdzic inne ogloszenia delikwenta i wszystko wiadomo.
Żegnaj Budusiu......tęsknimy

moś

Od: Wto lip 06, 2004 16:48

Post » Pon mar 02, 2009 21:27

Agalenora pisze:Tak sobie zajrzałam i....

Ale to już było.... Odwieczny problem jak mieć ciastko i zjeść ciastko. Dyskusje na temat słuszności wykupu były są i będą - jałowe. Jak się da to trzeba pomóc i tyle. Wszystkich istnień i tak się nie ocali. Nie nam to oceniać. Prezes & co dokonują selekcji i podejmują decyzję. I chwała im za to bo ja bym nie umiała. Zwierzęta to nie ludzie - przy ludziach takich skrupułów nie mam :twisted:

Jek

Od: Czw paź 23, 2008 19:18

Post » Pon mar 02, 2009 21:27

moś pisze:mozna sprawdzic inne ogloszenia delikwenta i wszystko wiadomo.

no właśnie.... nie sprawdziłyście, prawda? Bo takie kwiatki wyskakują, że hej :? :(

chociażby to:
Witam,kilkanascie dni temu dostałam kotke perska od znajomej do której sie przybłakała,niestety nie moge jej zatrzymac poniewaz nie zgadza sie z moja kotka,po zachowaniu moge stwierdzic ze nie jest to stary kot,jest bardzo przyjazna,korzysta z kuwety,z checia wychodzi na podwórko(na chwile obecna jest zaniedbana-nie wiadomo ile sie błakała.)Ale to kwestia czasu i dojdzie do normy.Mieszkam nie daleko Czestochowy,wszelkie informacje na maile lub pod nr tel..
http://www.allegro.pl/item435494001_kot ... towki.html

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?t=80 ... 612508fb3b

D
ata dodania: 2009-02-19
Tytuł: pilnie kupię kotka
kupię kotka rasowego najlepiej perskiego ale moze byc tez inna rasa w cenie do 350 zł woj. mazowieckie moje gg. czekam piszcie! :):)
Kontakt telefoniczny: gg:
Poczta:
Gadu-gadu:

Data dodania: 2009-02-17
Tytuł: kupie persa
Witam,kupie kotka perskiego,niewykastrowanego,wiek obojetny,do 200 zl.kontakt:
Kontakt telefoniczny: gg:

edit: dane osobowe
Ostatnio edytowano Pon mar 02, 2009 21:52 przez 15pietro, łącznie edytowano 4 razy
Obrazek

15pietro

Od: Śro kwi 23, 2008 20:51

Post » Pon mar 02, 2009 21:35

ja sie na persach nie znam, zazółcony troche jest od strony podwozia, staralam sie dobrze wypaasc, zadawalam pytania, podobno nie pcha sie na dwór ale ostatnio mu sie zachcialo bo kotki mają rujki.... troche skudlony jest i ogonek ma zalamany (przytrzaśnięty??) samą koncóweczkę - optycznie wydawal mi sie krótki dość i ma tam jakieś zgrubienie. Poza tym nie wyglądał bardzo żle... no i śmierdzacy jest :P

pani pytała czy mam koteczkę dla niego, powiedziałam ze bedzie sam mieszkał w bloku i nie bedzie wychodzil. pani mialla jeszcze boksera w budzie... i w pewnym momencie doslownie mialam ochote oddac jej kontener i zażądac boksia... nawet nie wyszedł mnie obszczekać, siedział w budzie (łancuch) chociaz dzisiaj było ciepło. buda porzadna, ale jednak...

razem z kotem w pokoju był tez maciupenki dorosly piesek.

Kot ma na imię Mikuś. trzeba odrobaczyc go, szczepiony był podobno 8 mies temu.
Obrazek

florida_blue

Od: Nie cze 18, 2006 11:19

[poprzednia][następna]