pożegnałam ostatniego malucha:-(Świrus chyba tęskni

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 20, 2003 10:25

trochę dobrych wiadomości!!!!

maluszki już nie są takie dzikie, zaczynają nawet brykać po łazience.Wczoraj dzielnie zniosły wizytę u pani doktor, która powiedziała, że ogólnie sa w super stanie:-) to nie katar tylko chlamydioza, zero świerzbu - uszka tylko brudne, ciutkę pchełek a robaków sądząć po kupkach już po wczorajszym odrobaczeniu chyba w ogóle - czy to możliwe u takich kotków urodzonych i chowanych na dworze?

Wczoraj dostały do towarzystwa braciszka, żeby było zabawniej też buraska, więc zostały jeszcze do złapania 2 czarne i rudzielec. Nowy lokator syka na mnie strasznie, ale jak już jest na kolanach to robi się cichutki i momentalnie zasypia. Jak na razie sami panowie i jak odliczymy rudasa czyli na bank chłopaka to dziewczynkami mogą być jedynie diabełki. Aha, tak w ogóle to maja ok 6 tygodni, czyli mniej niż myślalam.

Świrus zdezorientowany, robi dziwne akrobacje, żeby tylko zobaczyć co w tej łazience się dzieje. Chyba jest obrażony, bo rano nie przychodzi pospać z nami tylko od świtu waruje pod drzwiami od łazienki a jak wczoraj poczuł na mnie zapach małych to zaczął warczeć i rzucać się na mnie z zębami. Ten to jest ciężki przypadek.
Szukanie domków jak najbardziej aktualne i pilne - maluszki są naprawdę śliczne, jak z etykietek whiskasa i co najważniejsze za parę dni powinny być zdrowe
sqter & świrek & hienka & ufik

ObrazekObrazek

sqter

Od: Sob sie 09, 2003 23:36

Post » Sob wrz 20, 2003 10:49

Zacznij już rozwieszać ogłoszenia:
- zadzwoń do Wyborczej - w rubryce "Kot czeka na człowieka" mozna dać darmowe ogłoszenie;
- rozwieś ogłoszenia w lecznicach i sklepach ZOO;
Wszędzie, gdziekolwiek Ci przyjdzie do głowy. Szczególnie na ogłoszenia w Wyborczej jest duży odzew.

Trzymam za Was mocno kciuki :ok: i przesyłam pozdrowienia od moich 7 maluchów.

ryśka

Od: Sob wrz 07, 2002 11:34

Post » Sob wrz 20, 2003 12:10

Możesz też zamieścić ogłoszenie na forum Wyborczej "zwierzęta".
Deli

Deli

Od: Nie cze 29, 2003 11:14

Post » Sob wrz 20, 2003 12:41

No i ogłoszenia w Internecie.
W każdym z tych serwisów, które wymieniłem w pierwszym poście w wątku z ogłoszeniami.

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Sob wrz 20, 2003 13:09

Wojtku
odświeżysz proszę ten wątek dla mnie?bo za nic nie mogę go znleźć. A kociory właśnie próbują zamordować futrzaną myszkę :-)

ObrazekObrazek

sqter

Post » Sob wrz 20, 2003 13:16

Ten wątek jest przyklejony na "Koci Łapci" :)

ryśka

Post » Sob wrz 20, 2003 13:32

dzięki:-)

ObrazekObrazek

sqter

Post » Sob wrz 20, 2003 14:01

próbowałam zamieścić ogłoszenie na www.koty.pl ale nie pokazuje się:-(
coś źle robię?

ObrazekObrazek

sqter

Post » Sob wrz 20, 2003 14:54

jest dobrze:-)))właśnie przed chwilą czwartek ( roboczo nadane imię - są jeszcze piatek i wtorek) z własnej nieprzymuszonej woli wlazł mi na kolana i rozmruczał się na jakieś 10 minut,ale ekstra!!!!szukajcie domków - to są fantastyczne kociaki

ObrazekObrazek

sqter

Post » Sob wrz 20, 2003 15:07

sqter pisze:próbowałam zamieścić ogłoszenie na www.koty.pl ale nie pokazuje się:-(
coś źle robię?

Może ukazuje się dopiero po pewnym czasie?

Wojtek

Od: Śro wrz 03, 2003 3:43

Post » Sob wrz 20, 2003 15:10

też tak podejrzewam, więc na razie poczekam z ponownym wysyłaniem, żeby potem nie było zdublowane

ObrazekObrazek

sqter

Post » Sob wrz 20, 2003 15:58

a tak z innej beczki - czy taka kocia mama cierpi, gdy sie jej odbiera 6-tygodniowe dzieci?może na razie nie zabierać jej wszystkich?wczoraj wygladała na strasznie smutną i zrezygnowaną gdy wyciągałam zza ogrodzenia trzeciego buraska

ObrazekObrazek

sqter

Post » Sob wrz 20, 2003 16:17

Nie sądzę, żeby rozpaczała. W końcu pewnie przez te 6 tygodni już się nieco zmęczyła dziećmi. Zauważyłam, że kotki raczej wtedy kiedy odbiera im się nieporadne kocięta rozpaczają, natomiast później przyjmują to całkiem nieźle.
Myślę, że najbardziej przydałaby jej się jakaś antykoncepcja - najlepiej sterylizaja albo chociaż tabletki... oczywiście jeżeli masz jakąkolwiek szansę na to...
Wysyłam do Was dobre myśli. 8)

ryśka

Post » Sob wrz 20, 2003 20:51

Brawo, sqter, swetnie, ze sa w dobrej formie, trzymam za znalezienie domkow :ok:
Malgorzata,
Wieslaw, Matylda, Bazyli za TM, Rozalia, Kazio,Iwan i mala Klara
Obrazek

Malgorzata

Od: Sob lip 12, 2003 20:09

Post » Nie wrz 21, 2003 23:55

kociory są słodziaki:-)))
sa coraz odważniejsze i zaczynają wystawiać brzuszki do głaskania, tylko jeden bidny nadal strasznie się boi, syka na mnie i chyba płacze za mamą. Towarzystwo wciąga jedzonko jak małe odkurzacze i sukcesywnie zdobywa kolejne zakamarki łazienki. Mialam w planach posprzątać kiedyś za pralką ale maluchy mnie wyręczyły:-)
Tłuką się niemilosiernie między sobą a potem umęczone zasypiają zgodnie wszystkie 3 przytulone do siebie w kuwecie. Myszkę Świrusa bardzo szybko pozbawiły całego futerka, biedaczka wygląda jak po chemioterapii.
Miałam nadzieję, że weekend uda mi się złapać kolejne maluchy, ale sposób na jedzonko chyba już się przeżył, bo kocica zrobila się bardzo ostrożna i nie pozwala małym podchodzić do parkanu więc pewnie będę musiała zastosować bardziej inwazyjne metody
Domków dle kocich na razie nie ma a to niedobrze bo coraz bardziej je lubię:-(Jak byście mieli kogoś chętnego to od razu dajcie znać

ObrazekObrazek

sqter

[poprzednia][następna]