DT Matahari-kiepskie finanse.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro gru 31, 2008 18:53

Wszelakiego, wszelakiego dobrego dla wszystkich! :balony:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Pt sty 02, 2009 4:42

Życzę wszystkiego co najlepsze w tym nowym, 2009 roku...
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Pt sty 02, 2009 9:27

Zagladam spragniona wiesci
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie sty 04, 2009 10:59

mój powrót do rzeczywistości zdecydowanie się przedłużył... ale jak się chodzi z głową w chmurach i marzy to czasami tak bywa... przepraszam bardzo wszystkich za swoją nieobecność... będę usilnie pracowała nad zmianami i nad sobą... składam spóźnione życzenia wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku...

a wieści od nas chyba nie najlepsze... niestety... Zmorka ciągle lekko kuleje na łapkę, chyba źle zeskoczyła uciekając przed Bajerem i stąd ta kontuzja... stąpa na łapce, ale chyba nadal ją trochę boli... Calineczka ostatnio była wyciągana i pokazywana na wizytach przedadopcyjnych i chyba zdecydowanie jej się to nie spodobało... wczoraj nas przeraziła i na cito w nocy jechałam z nią do lecznicy, ściągając weta na specjalną wizytę... była bardzo słaba, miała bardzo obniżoną temperaturę i lekko zaczerwienione dziąsła... jak to określił wet - temperatura zombi a zachowanie tygrysicy w klatce... podczas zabiegów w gabinecie pogryzła mnie przez rękawice... oprócz niskiej temperatury ciała w zasadzie nic jej nie dolega... siedzi teraz w kontenerku opatulona kocykami, dokarmiam ją convem... a ona burczy i nie bardzo chce łykać... chyba ma się już lepiej... obserwujemy pannę bardzo uważnie... Milka ma się zdecydowanie lepiej... przytyła już, dalej o nią drżę, ale mam nadzieję, że wychodzimy na lepsze... Filemon jest już umówiony na usuwanie ząbków i mam nadzieję, ze ten zabieg poprawi jakość jego życia... zapalenia dziąseł ostatnio były stale jego udziałem... wczoraj natomiast Tiris zwróciła mi uwagę na zachowanie Bazyla... warczał, oblizywał się ciągle i nie pozwalał dotykać do pyszczka... wizyta u weta, fotki i niepokojące informacje... Bazyl ma jakiś twór na kościach żuchwy... nie wygląda to dobrze... opcje są dwie - odnowił się jakiś stary uraz lub gorsza - nowotwór... kości żuchwy są przerzedzone, chłopak jest raczej wiekowym kociakiem - od 10 lat wzwyż... za miesiąc kolejne zdjęcia... nie będę pisać co czuję...
a z lepszych wieści - mieliśmy trochę wizyt przedadopcyjnych w okresie międzi świętami a sylwestrem... Bajeczka znalazła swój domek... rozmawiałam wczoraj telefonicznie z jej nową opiekunką i obie są bardzo zadowolone - tak wynikało z rozmowy... panna zaaklimatyzowała się szybko, sypia w łóżku z Dużymi, trochę rozrabia, mizia się i jest kochana jak powiedziała pani... mam nadzieję, że tak będzie cały czas... Świstak rozrabia na całego, teraz z Teklą od kiedy zabrakło Bajki... dołączają do nich Krzaki - Mikuś i Ripley... wieeelkim powodzeniem cieszy się choinka... oprócz wymienionych footer, wielki udział w zmianie image drzewka mają Pusia, Gabi, Bajer i nawet chwilami Zmora... Frodo nieodmiennie zaczepia inne ogony i denerwuje je - szczególnie upodobał sobie Gabi, może dlatego, że panna wrzeszczy jak opętana wtedy...
a dziś mamy kolejną wizytę przedadopcyjną...
i jeszcze jedna informacja - w czwartek będzie odjajczany Portos i to z moim udziałem... już się cieszę na spotkanie z Portkiem...

Matahari

Od: Pon cze 18, 2007 7:18

Post » Nie sty 04, 2009 14:53

wielkie ogromniaste kciukacze za Bazyla... :ok:

a Calineczka miała przy okazji może badania krwi zrobione? Wetek podejrzewa coś z tą niską temperaturką?
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Nie sty 04, 2009 16:32

właśnie Gabi poszła do swojego domku... domek przyszedł z rekomendacją Oli... pani uprzedzona o wszelkich chimerach Gabi, zdecydowała się właśnie na nią...

Poddasze... badań zrobić żadnych Calusi nie można na razie, jest zbyt słaba... objawy są niespójne i nie bardzo można postawić diagnozę... ja obstawiam zbyt wielki stres ostatnio - pokazywałam pannę podczas ostatnich kilku wizyt przedadopcyjnych... a tak wogóle to Calineczka cały czas źle reaguje na ilość footer u mnie...
Lucyna... tą drogą jeszcze raz pięknie podziękuję za poduszkę dla malutkiej...

Matahari

Post » Nie sty 04, 2009 18:21

GABI :D
Jak cudnie!!
Wszak byłam świadkiem, gdy Gabi wracała do Matahari z pierwszej adopcji...
Ileż bólu wywołała w tym kocim sercu strata domu... Ale wierzę, że tym razem będzie dobrze!
Gabi bądź szczęśliwa! :ok:
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie sty 04, 2009 19:31

Bazylku,trzymaj się!

Hańka

Od: Sob lut 09, 2008 0:22

Post » Nie sty 04, 2009 20:43

Matahari pisze:Lucyna... tą drogą jeszcze raz pięknie podziękuję za poduszkę dla malutkiej...

nie za ma co :)
ja też ostatnio z głową w chmurach :D i z jakimiś tam problemami, ale jak mogę - to pomogę
3mam :ok: za Calineczkę i za resztę footer i wszystkim życzę w tym Nowym Roku kochających Dużych, a Dużym kochnych footer :wink:
U mnie jest tak: "Koty tu mieszkają, a my tylko płacimy czynsz." :wink:
[URL=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/287c1aee7218e0d1.html]Obrazek

Lucyna72

Od: Pon kwi 21, 2008 15:34

Post » Nie sty 04, 2009 20:44

odzywam się po LATACh ale cóż różnie to bywa chciałam wam pokazać jak zmieniły się moje kociaki Obrazek
Obrazek

Który to Totek a który Garguś ?? :roll:
ew12

ew12

Od: Czw gru 06, 2007 20:15

Post » Nie sty 04, 2009 21:00

Obrazek
Obrazek

Faworek upodobał sobie bardzo szafę no i potrafi otwierać czym mnie wkurza bo mam częstrze porządki w ciuchach
ew12

ew12

Od: Czw gru 06, 2007 20:15

Post » Nie sty 04, 2009 21:23

ew12 pisze:odzywam się po LATACh ale cóż różnie to bywa chciałam wam pokazać jak zmieniły się moje kociaki Obrazek
Obrazek

na kanapie Garguś, na podłodze Totek...

Matahari

Post » Nie sty 04, 2009 21:30

villemo5 pisze:GABI :D
Jak cudnie!!
Wszak byłam świadkiem, gdy Gabi wracała do Matahari z pierwszej adopcji...
Ileż bólu wywołała w tym kocim sercu strata domu... Ale wierzę, że tym razem będzie dobrze!
Gabi bądź szczęśliwa! :ok:

Jak możesz...ja tu płacze za moją kochaną rybka a Ty sie cieszysz!!!!!!! BEZDUSZNA!!!!!

Tiris

Od: Pon paź 16, 2006 0:38

Post » Nie sty 04, 2009 21:33

Matahari pisze:
ew12 pisze:odzywam się po LATACh ale cóż różnie to bywa chciałam wam pokazać jak zmieniły się moje kociaki Obrazek
Obrazek

na kanapie Garguś, na podłodze Totek...

hłe hłe Gargamel jest na dole...nie ten wzrok już Matahari :)

Tiris

Od: Pon paź 16, 2006 0:38

Post » Nie sty 04, 2009 23:39

A ja też się cieszę z powodu Gabi.
Jeszcze znajdzie się nowa Rybka do kochania :lol:

ola19

Od: Czw gru 21, 2006 22:10

[poprzednia][następna]