fanatyczna rozmnażaczka i jej radio -ciąg dalszy s.4

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sie 23, 2008 13:24

AniHili pisze:Trochę nam brakuje do struktury warszawskiej ;) Domy tymczasowe są, ale najczęściej zapchane. O prywatnych schroniskach nie wiem.
Brakuje w Polsce prawa, które zabraniałoby posiadać zwierzęta pewnym osobom :(

Masz rację... :roll:

Brakuje też prawa o bezwzględnej kastarcji , jeżeli to nie jest hodowla... :roll:
Obrazek...Obrazek...Obrazek...

kristinbb

Od: Nie cze 03, 2007 20:32

Post » Sob sie 23, 2008 13:24

kristinbb pisze:
AniHili pisze:zielona.ona - to, że odebrać to wiemy, tylko gdzie umieścić? w naszym schronisku nie ma czegoś takiego jak kociarnia

Nie ma kociarni?? 8O
A miasto takie duże... :roll: :roll:

No właśnie nie ma. Wszystko trzeba załatwiać prywatnymi siłami lub z TOZ-em (który też nie jest "workiem" do przyjmowania odebranych zwierząt :(
Mścisław [']21.10.2010
Konstancja ['] 14.08.2017

ObrazekObrazek
Lecz ja na moim kutrze sam sobie sterem, wędkarzem i rybą. :mrgreen:

AniHili

Od: Pon kwi 30, 2007 22:20

Post » Sob sie 23, 2008 14:19

Dzisiaj w lokalnej prasie ukazał się artykuł na jej temat
http://www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/art ... /996815600

Jest taki cukierkowy - sama zgłosiła sie to TOZ, oddała kocięta, wyremontuje mieszkanie i wszystko będzie dobrze. Tylko, że to nijak ma się do rzeczywistości, aga&2 o tym pisze. Ale tak poszło w świat - zrobiła źle ale naprawiła błąd. Wielu ludzi w to uwierzy.

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Sob sie 23, 2008 14:23

nie ma slowa o sterylizacji

"słodki" jest komentarz ekologa (??)
znowu glodne dzieci w afryce
ech
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Sob sie 23, 2008 14:28

Ten "ekolog" znany jest z tego, że wszystko oprotestowuje. I także z tego, że za duże pieniądze te protesy wycofuje.
Na każdym białostockim forum jest go pełno.

1969ak

Od: Nie kwi 22, 2007 12:33

Post » Sob sie 23, 2008 14:43

zielona.ona pisze:Nie o tym co wyprawiaja wlascicele zwierzat - bo to osobny temat i w ten nie wnikam :)

(chociaz mysle ze wiele zwierzat woli paradowac w kretynskich ubrankach i miec obciete pazury niz mieszkac w takich warunkach jak u tej pani z watku czy byc topionym w workach w studniach albo zakopywanych zywcem - co jest specyfika polskiej wsi- ale to juz moje zdanie)

No ale właśnie w Stanach prawo nie zabrania chirurgicznego usuwania pazurów...

No ale to zupelnie odmienny topic od wiodącego.

Podobnie jak wielu tutaj wypowiadających się uważam, że TOZ i policja powinny w tym przypadku zadziałać...
pozdrawiam,
ogocha
Obrazek
Chałwa, Kitel i Thalia ['] na zawsze ze mną

ogocha

Od: Wto sie 07, 2007 22:03

Post » Sob sie 23, 2008 17:44

pani powinna być skierowana sądownie na leczenie psychiatryczne, ewidentnie ma zaburzone postrzeganie rzeczywistości i zero realizmu....czy ktoś z Białegostoku mógłby zgłosic sprawę do MOPS-u i policji?może pracownicy zainteresują się jej stanem i dzięki temu uda sie koty uratować, ta kobieta je zabija z braku świadomości....moze ktoś z TOZ-u mógłby zgłosić że ona nie chce nawet wpuścic pomocy dla kotów do domu i szkodzi im i sobie?
ObrazekObrazek

mumka27

Od: Pon gru 03, 2007 18:35

Post » Sob sie 23, 2008 17:50

w USA strażnicy RSPCA decydują tylko w nagłych i krytycznych sytuacjach o uspieniu zwierzęcia, jeżeli zostanie do schroniska przewiezione to decyduje wet i behawiorysta.kiedyś po jednej dyskusji na forum zainteresowałam się bardziej prawami zwierząt w USA, sa bardziej restrykcyjne niż w Europie(Polskę pominę milczeniem.....)RSPCA działa dobrze, kieruje dużo spraw do sądu i sa wyroki, ale w niektórych stanach jak po jakimś czasie nie ma chętnych do adopcji starsze zwierzęta faktycznie sa usypiane zgodnie z prawem, standard schronisk jest dość wysoki ale nie przetrzymują zwierząt latami....nie wiem jak to się ma do tego co się dzieje w Polsce, chyba porównanie jest nie możliwe.....
ObrazekObrazek

mumka27

Post » Sob sie 23, 2008 21:12

wiecie, to już nawet jest zgłoszone. Jest przygotowywany pozew. ALe wiadomo jak to jest w naszych sądach :roll:

w wątku białostockim:
1969ak pisze: Szkoda, że nie opisali jak ciężko było od niej odebrać te koty. Bo z artykułu wynika, ze to była sielanka :twisted:

No właśnie...

Poza tym martwię się co będzie jak jej by się te koty próbowało odebrać - wiecie - parter. Pani otwiera okna i tyle widzieliśmy koty...
Poza tym zaraz sobie przyciągnie następne - to nie jest niestety kraj gdzie nie ma bezdomnych bidek. A pani tak przecież lubi pomagać :evil:

aga&2

Od: Sob gru 09, 2006 22:17

Post » Pon sie 25, 2008 9:37

przy takiej akcji powinni najpierw z pomoca psychologa ja wyprowadzic z mieszkania, a co do sadów to wiemy jak pracuja w tym kraju.... 8O
ObrazekObrazek

mumka27

Post » Śro sie 27, 2008 21:53

Dzwoniłam wczoraj do pani. I co? I nic nie zrobiła :(
Przy czym absolutnie nie sprzeciwia się sterylizacji - tj nie mówi" nie wysterylizuję"
Wręcz przeciwnie - mówi "wysterylizuję, ale musze się namyślić..."
a obiecała zrobić to w ciągu ost 2 tygodni.

Obawiam się, że trzeba będzie jakoś ostrzej.
I chyba tak będzie - nie uwierzycie - dostałam dziś wezwanie na przesłuchanie w jej sprawie. Nasz TOZ działa nadzwyczaj dynamicznie 8)
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
Kod: Zaznacz cały
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Post » Sob paź 18, 2008 19:45

Niestety, ciąg dalszy...
Babon ma kolejnych 7 kociaków.
Sprawa jest w toku. Rozmawiał z nią ksiądz.
Spółdzielna grozi eksmisją.
A ona dalej swoje - ja przecież wcale nie jestem przeciw sterylizacji. Tylko muszę przemyśleć...

Instynkt (mordercy) podpowiada - iść, siłą zabrać koty, wysterylizować. Ale przecież ponoć żyjemy w państwie prawa...
Obrazek 
:: Pomóż nam informować o 1% - zamieść w swojej stopce banerek - wklej do podpisu poniższy kod ::
[url=http://kotkowo.pl/jedenprocent][img]http://kotkowo.pl/jedenprocent/kotkowo_jedenprocent.gif[/img][/url]

aga&2

Post » Śro kwi 29, 2009 17:36

Ona ma znowu kociaki....

Masakra.
Sprawa przeciw niej została umorzona.
Nadal 3-4 niewysterylizowane kocice.

Idę sie zastrzelić....
Obrazek 

aga&2

Post » Śro kwi 29, 2009 19:05

aga&2 pisze:Ona ma znowu kociaki....

Masakra.
Sprawa przeciw niej została umorzona.
Nadal 3-4 niewysterylizowane kocice.

Idę sie zastrzelić....

Lepiej zastrzel babę.

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Śro kwi 29, 2009 19:21