odpowiedzi nie znam, choc mam pewne podejrzenia

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Verdana29 pisze:Moze dlatego ze koty sa zwierzetami miesozernymi? :wink: i nie powinny jesc ryzu, kleiku i gotowanych warzyw
Jezeli nie stac Cie na karmienie jej swiezym miesem/ryba to dawaj dobrej jakosci kocie puszki albo wiecej suchego i czasem miesko w ramach przysmaku. Acha, i kotom nie wolno jesc wieprzowiny (moze byc smiertelnie niebezpieczna).
Kot ma inny uklad pokarmowy niz czlowiek wiec nie ma sensu dawac mu potraw zdrowych, owszem, ale dla czlowieka.
Suchy pokarm i mieso to wlasciwa dieta. A z tego co wiem sery zolte nie sa wskazana dla kotow chociaz faktycznie duzo kotow je lubi. :lol:
marcinliwiusz pisze:Karmię surowym i gotowanym mięsem ale czytając forum to widzę, że oprócz tego koty też powinny jeść warzywko, kaszkę co jakiś czas itd. A to futro tylko przyjmuje mięso, stąd się o Nią matwię.
Monostra pisze:Można też dać surową szyję kurzą do obgryzienia.
Magomi pisze:Monostra pisze:Można też dać surową szyję kurzą do obgryzienia.
Do obgryzienia...Jak dałam Czikicie szyjkę do obgryzienia, to skubana cała wpierniczyła, razem z kośćmi
![]()
Odebrać sobie nie pozwoliła. Walczyła jak lew
Na szczęście nic jej nie jest i ma szlaban na takie "smakołyki"
Magomi pisze:To kurza szyja nie ma tych słynnych, groźnych, łamiących się w ostre igły kostek?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Majestic-12 [Bot] i 76 gości