Sch. Sosnowiec- szylkretowa persiczka już w stałym domku!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt cze 27, 2008 22:01

Wspaniałe wieści.. :1luvu:
Gratuluję znalezienia superdomku.. :D

allegra pisze:A teraz tak jakoś cicho i spokojnie się zrobiło,

Chcesz tymczasika? :oops:
Puchatego?

Zobacz:

http://schronisko.doskomp.lodz.pl/index ... oty&nr=511
ruda persiczka w łódzkim schronisku.. :(

Obrazek
Opowieści o moich kociastych..
viewtopic.php?p=3620054#3620054

aamms

Od: Czw lut 17, 2005 15:56

Post » Nie cze 29, 2008 17:46

Oj widziałam ja Rudaska :( , i tę stalową i te z Głowna, ciągnie mnie strasznie, żeby któreś poratować, ale porywy serca troszkę stopuje mi rozum, bo wiem, że teraz Maciuś bardzo potrzebuje spokoju i mojej opieki, a fundowanie mu kolejnego tymczasu bardzo się z jego leczeniem pokłóci. Na szczęście chyba wreszcie zaczyna się przełom, dziś w trzeci dzień po podaniu Betamoxu i Lydium Maciuś nie tylko nie wymiotował, ale i zjadł wreszcie kilka chrupeczków. Dostał też dziś następny zastrzyk i mam nadzieję, że już teraz będzie tylko lepiej.
No i jeszcze postanowiłam zafundować rodzinie dwu- i cztero- nożnej luksus transportowy i kupuję samochód, co niestety oznacza, że najpierw muszę przypomnieć sobie jak to się takie cztery kółka prowadzi, i czeka mnie wykupienie kilku jazd, bo dawno to było, kiedy sama prowadziłam.
Dlatego staram się niepozwolić sobie chwilowo na następnego futrzaka - ale cieżko mi to przychodzi. Oczywiście wyjątki są czasami konieczne, dlatego Tereniu, jeżeli puchatek jakiś Wam się znowy zdarzy, to jestem do usług.
A wczoraj dowiadywałam się, jak wygląda adaptowanie się Malwinki do nowego domu: jeszcze jest trochę wystraszona i najchętniej kontroluje otoczenie spod szafki w kuchni, ale je ładnie, z kuwetki skorzystała i w odpowiedzi na komplementy się pięknie rozmruczała. Już niedługo powinno się wszystko ułożyć. Trzymam kciuki za to.

allegra

Od: Śro sty 23, 2008 19:58

Post » Nie cze 29, 2008 18:12

allegra pisze: Oczywiście wyjątki są czasami konieczne, dlatego Tereniu, jeżeli puchatek jakiś Wam się znowy zdarzy, to jestem do usług.
A wczoraj dowiadywałam się, jak wygląda adaptowanie się Malwinki do nowego domu: jeszcze jest trochę wystraszona i najchętniej kontroluje otoczenie spod szafki w kuchni, ale je ładnie, z kuwetki skorzystała i w odpowiedzi na komplementy się pięknie rozmruczała. Już niedługo powinno się wszystko ułożyć. Trzymam kciuki za to.

Kasiu jeszcze raz dziekuję za wszystko w imieniu naszych puchatków i naszym i mam nadzieję, że puchatków w schroniskach bedzie jak najmniej albo wcale :lol:

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt mar 18, 2011 9:39 Re: Sch. Sosnowiec- szylkretowa persiczka już w stałym domku!!!!

Niestety mam złe wieści.

Pan, który adoptował Malwinkę nie żyje. Kotka jest w "Lupusie", szukamy domu... :(

Czy ma ktoś kontakt do Allegry?
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Od: Wto lip 10, 2007 21:02

Post » Wto mar 22, 2011 8:50 Re: Sch. Sosnowiec- szylkretowa persiczka już w stałym domku!!!!

co to jest ten "lupus" ? szukacie domu czy tymczasu ? w jakim stanie jest koteczka ?
Obrazek Obrazek

sawanka1

Od: Pon paź 29, 2007 10:31

Post » Wto mar 22, 2011 10:05 Re: Sch. Sosnowiec- szylkretowa persiczka już w stałym domku!!!!

To przychodnia wet. Kotka może tam zaczekać na swój stały dom. W stanie jest ogólnie dobrym, była trochę skołtuniona. Czekam na zdjęcia i ruszam z ogłaszaniem. Z zachowania jest super - miziata, kuwetkowa, grzeczna.
Hotelik dla zwierząt "Raszka" zaprasza! 664 768 580, emisia.p@wp.pl https://facebook.com/HotelRaszka

Emiś

Post » Wto mar 22, 2011 20:02 Re: Sch. Sosnowiec- szylkretowa persiczka już w stałym domku!!!!

to znaczy , że nie potrzebuje jakoś pilnie DT ?
trzymam kciuki za dobry domek :ok:
Obrazek Obrazek

sawanka1

Od: Pon paź 29, 2007 10:31

Post » Śro mar 23, 2011 8:45 Re: Sch. Sosnowiec- szylkretowa persiczka już w stałym domku!!!!

Nie, jedyne, co teraz potrzebuje, to dom stały. Na dniach podjadę zrobić jej nowe fotki.

Emiś

Post » Pon kwi 11, 2011 9:17 Re: Sch. Sosnowiec- szylkretowa persiczka już w stałym domku!!!!

Malwinka jest już w nowym domu. Domy się o nią bić prawie chciały.

Niestety, znów podobna sytuacja. Tylko, że tutaj to dwie "zwykłe" kotki. O nie bił się nikt nie będzie... Błagam, zaglądajcie, rozsyłajcie, muszę "na wczoraj" znaleźć dla nich ds lub chociaż dt.

Błagam o pomoc

viewtopic.php?f=1&t=126484

Emiś

[poprzednia]