*4kociaki miziaki*razem11*Potrzebna pomoc i domy :(fot.s.84

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon maja 19, 2008 15:32

tak? nawet nie wiedziałam :? wiec wycofuje rade i rumianek ze swojego stosowania
Obrazek*Obrazek*Obrazek*Obrazek

Jeśli nie odbieram, to postaram się jak najszybciej oddzwonić - 695-817-051
Wyprzedaż przeprowadzkowa - viewtopic.php?f=27&t=110041 - ZAPRASZAM!

milenap

Od: Czw mar 06, 2008 12:35

Post » Pon maja 19, 2008 15:35

jopop pisze:tym kociakom spokojnie możnaby dać jakieś krople sterydowe, mają zdrowe rogówki, byly oglądane wczoraj. Może ktoś ma niedawno otwarty dicortineff lub atecortin? dexamethason? to by ładnie zmniejszylo obrzęk spojówek...

niestety ze wzgledów finansowych nie byłam w stanie dać Ani kompletu... miałam tylko antybiotyk...

Aniu - jeśli jedzą porządne jedzonko to myślę, że możesz spokojnie odpuscić sobie witaminy. Trzeba je niedługo nauczyc jeść dobre suche, to będą mieć komplet substancji dostarczonych. Ewentualne finanse lepiej przeznaczyć właśnie na dobre suche oraz krople, bo to co masz raczej nie wystarczy (skończą się za szybko...)

jakby ktos miał na zbyciu krople, to by było super
Adoptuj, nie kupuj. Obrazek

Jeśli czujesz ból to znaczy,że żyjesz ...
Jeśli czujesz ból innych ludzi, to świadczy o tym, że jesteś człowiekiem ...

Anna Rylska

Od: Wto wrz 12, 2006 12:16

Post » Pon maja 19, 2008 15:36

Bannerek dla tyglysiątek:
Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tiny.pl/n226][IMG]http://images26.fotosik.pl/216/72b5776f735accf8.jpg[/IMG][/URL]
Obrazek
Obrazek

ruru

Od: Sob gru 29, 2007 20:10

Post » Pon maja 19, 2008 15:46

ruru pisze:Bannerek dla tyglysiątek:
Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[URL=http://tiny.pl/n226][IMG]http://images26.fotosik.pl/216/72b5776f735accf8.jpg[/IMG][/URL]

bardzo, bardzo dziekujemy :)

Anna Rylska

Post » Pon maja 19, 2008 16:38

ja mam dicortineff. ale otwarty miesiąc temu (nie wiem ile takie krople mogą stać otwarte). Jeśli się przyda to mogę włożyć w kopertę i wysłać jutro priorytetem, tylko adres na PW bym poprosiła.
Prawie jestem jak Anioł... Prawie...

dusia1007

Od: Wto paź 23, 2007 22:45

Post » Pon maja 19, 2008 17:00

Ja juz podałam całe opakowanie kropli Gentamecyne przez Agneske do jopop, to moze sie przydadza?
"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał; Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał, tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł; Na koniec, rzekł mądry, by nie być w odpowiedzi dłużny:
Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz próżny."
(z I.Krasickiego)

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Pon maja 19, 2008 18:50

meggi 2 pisze:Ja juz podałam całe opakowanie kropli Gentamecyne przez Agneske do jopop, to moze sie przydadza?

meggi dziękuje, na pewno sie przyda

dusia1007 juz pisze pw, chetnie skorzystam :)

a ja bylam u weta, kupilam convalescenta w proszku, enterogast i lakcid dzialamy dalej!

oczka ubabrane strasznie a mordki cale w ropce :( ale będzie dobrze! jeszcze troszke maleństwa, troszke cierpliwości i nie będzie śladu po okropnych chorubskach!

Anna Rylska

Post » Pon maja 19, 2008 19:44

convalescent bardzo smakuje.... a my kichamy oj kichamy :(
apetyty ogromne, kocieta wyglodniale bardzo :?
mniejsza koteczka ma straszne wzdęcia, gazy, kupilam espumisan dla dzieci; glównie śpi
a ta większa, to bedzie chyba niezla rozrabiara :twisted:

Anna Rylska

Post » Pon maja 19, 2008 20:38

jopop pisze:tym kociakom spokojnie możnaby dać jakieś krople sterydowe, mają zdrowe rogówki, byly oglądane wczoraj. Może ktoś ma niedawno otwarty dicortineff lub atecortin? dexamethason? to by ładnie zmniejszylo obrzęk spojówek...

niestety ze wzgledów finansowych nie byłam w stanie dać Ani kompletu... miałam tylko antybiotyk...

Aniu - jeśli jedzą porządne jedzonko to myślę, że możesz spokojnie odpuscić sobie witaminy. Trzeba je niedługo nauczyc jeść dobre suche, to będą mieć komplet substancji dostarczonych. Ewentualne finanse lepiej przeznaczyć właśnie na dobre suche oraz krople, bo to co masz raczej nie wystarczy (skończą się za szybko...)

juz się kończą, straczą do jutra :(
dobrze, ze zobaczylam

Anna Rylska

Post » Pon maja 19, 2008 21:12

Co do suchego to ja mogłabym odstąpić paczkę 400g suchej karmy dla kociąt royal canin kitten, ale nie wiem ,czy będzie właściwa dla takich maluchow :oops: kupilam ostatnio dla mojej Lunki 400g i 400g dostałam gratis :oops: jeżeli się przyda to proszę o adres na PW i info w jakich godzinach można podrzucić, podeślę kogoś z firmy,żeby podrzucił jutro, mogę dorzucić 2 saszetki dla kociąt Felix :oops:

Goyka

Od: Pt mar 14, 2008 10:47

Post » Pon maja 19, 2008 21:23

Przetrząsnęłam chałupę i są rezultaty :) Mam też 5 plastikowych fioleczek 5ml z solą fizjologiczną do przemywania ropiejących oczu niemowlętom, myślę ,że to też by się nadało dla kociaków, ale nie wiem? z jedzonka znalazłam jeszcze do odstąpienia: suchą karmę Iams 300g dla kociąt 0-1 oraz 2 Gerberki dla niemowląt Jarzynki z Indykiem i 4 kartoniki mleczka dla kotów Klara. Czekam na info czy to sie przyda :oops:

Goyka

Post » Pon maja 19, 2008 23:42

Goyka, jesteś super. Na bank się przyda :)
ObrazekObrazek

martka

Od: Śro gru 28, 2005 23:11

Post » Pon maja 19, 2008 23:45

Z tego co wiem krople do oczu można stosować tylko miesiąc od otwarcia!

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto maja 20, 2008 6:11

Goyka pisze:Przetrząsnęłam chałupę i są rezultaty :) Mam też 5 plastikowych fioleczek 5ml z solą fizjologiczną do przemywania ropiejących oczu niemowlętom, myślę ,że to też by się nadało dla kociaków, ale nie wiem? z jedzonka znalazłam jeszcze do odstąpienia: suchą karmę Iams 300g dla kociąt 0-1 oraz 2 Gerberki dla niemowląt Jarzynki z Indykiem i 4 kartoniki mleczka dla kotów Klara. Czekam na info czy to sie przyda :oops:

bardzo dziękuje :)
przyda się , na pewno

mam pytanie, bardzo ważne!

czy na ochocie jest gdzies wet. przy stacji dworca pkp?- musze kupić jakies krople do oczu dla maluchów bo się skończyly lub dostać recepte
a mój wet czynny dziś wyjątkowo do 18, po za tym za recepre musze mu zaplacić 5zl :?

Anna Rylska

Post » Wto maja 20, 2008 7:57

Ja Ci wrzuciłam do siatki tą sól fizjologiczną, jak najbardziej można kotkom przemywać oczki bo to do przemywania oczu niemowlakom. Dałam 5 fioleczek , one są nie otwierane mają datę do 2009r. W jakich godzinach na tą Łucką można podjechać z siatką :)

Goyka

[poprzednia][następna]