Po drugiej stronie siatki - schr. łódź III

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto maja 20, 2008 9:08

Dodzwoniłam się do betelu (to jakaś organizacja kościelna jest) - rozmawiałam z tą kobietą, która wczoraj miała zgłosić tego kota do schronu - nie zrobiła tego, wczoraj też oddali klucze - ta zmarła Pani miała jednak kuzynkę. Udało mi się uzyskać telefon do tej kuzynki, nie znam jej nazwiska, mam tylko numer, który nie odpowiada...,

słuchajcie, gdzie mając nazwisko, adres i nr tel mogę uzyskać nr ulicy i mieszkania? w książce tel teraz tylko ulicę podają, bez numerów - tak wiedzielibyśmy gdzie jest kot. To już kolejny dzień kiedy jest sam...
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Wto maja 20, 2008 9:12

Rzeczywiscie rumianek odstaw. Najlepsza jest sol fizjologiczna albo zwykla przegotowana woda.

Mocno kibicujemy w Poznaniu Waszej wspanialej robotce!!!!

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Wto maja 20, 2008 9:21

Magija, miałam kiedys ks telefoniczną w komp.
jak wróci mąż, spytam gdzie ona jest, tam mozna było znaleźć dokładny adres mając nr tel.. wyslij mi te dane na mpprimus@interia.pl

coronella

Od: Śro gru 12, 2007 13:04

Post » Wto maja 20, 2008 9:23

Magija pisze:Dodzwoniłam się do betelu (to jakaś organizacja kościelna jest) - rozmawiałam z tą kobietą, która wczoraj miała zgłosić tego kota do schronu - nie zrobiła tego, wczoraj też oddali klucze - ta zmarła Pani miała jednak kuzynkę. Udało mi się uzyskać telefon do tej kuzynki, nie znam jej nazwiska, mam tylko numer, który nie odpowiada...,

słuchajcie, gdzie mając nazwisko, adres i nr tel mogę uzyskać nr ulicy i mieszkania? w książce tel teraz tylko ulicę podają, bez numerów - tak wiedzielibyśmy gdzie jest kot. To już kolejny dzień kiedy jest sam...

No, zaraz, to oni w tym Betelu nie znają adresu ? to jak ta opiekunka miała wczoraj zgłosić sprawę na Marmurową, bez podawania adresu mieszkania tej zmarłej pani ? nie rozumiem :(
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Wto maja 20, 2008 9:30

Ania może i mają, dziękuję, ze podali nr telefonu do tej kuzynki, pani miała opory, chciała podać mój numer tej pani najwyżej, ale się udało - tyle tylko, że tam nikt nie odbiera, pewnie ludzie są w pracy, próbuję co jakiś czas.
Mma nazwisko tej pani zmarłej i ulicę, ale bez numeru i nr mieszkania, myślałam żeby tam jechac, moze sąsiedzi wiedzą więcej po prostu...
Coronella, dzięki już ślę
Obrazek

Magija

Post » Wto maja 20, 2008 10:05

Magija, spróbuj tu poszukać
http://ksiazka-telefoniczna.com
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Wto maja 20, 2008 10:09

nie wyskoczy, tylko ulica, juz próbowałam
Obrazek

Magija

Post » Wto maja 20, 2008 10:22

Magija pisze:nie wyskoczy, tylko ulica, juz próbowałam

a w normalnej informacji? pod 118 913?

Georg-inia

Post » Wto maja 20, 2008 10:45

no nic, będę dzwonić do tej kuzynki

zapraszam wszystkich na bazarek dla podopiecznych łódzkiego schroniska i tymczasowiczów, na jedzonko i leki
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=3104246#3104246
Obrazek

Magija

Post » Wto maja 20, 2008 13:02

Magija, napisałam Ci w liście adres do tej zmarłej pani, czy jeszcze jest potrzebny?

coronella

Od: Śro gru 12, 2007 13:04

Post » Wto maja 20, 2008 13:29

Coronella bardzo Ci dziękuję, to ten adres - właśnie się dodzwoniłam do tej pani kuzynki, kamień z serca, boże jak się cieszę. Ona będzie tam dziś o 19. Trzeba pojechać i zabrać kota. Jest przerażony, siedzi w wersalce, wczoraj ta pani tam była, chciała go wypędzić, ale prychał. Całe szczęście, bardzo mądry kot. Ma 14 lat a miał się znaleźć na dworze. Przerażające, ze panie opiekunki nie zadzwoniły po schronisko.
Kto może ze mną podjechać? Wezmę rękawice, bo kot przerażony, koc, przydałaby się może jakaś siatka.
Obrazek

Magija

Post » Wto maja 20, 2008 18:57

Dziewczyny,

Nasza schroniskowa persiczka Sarusia ma dom w Warszawie (dzięki Aamms :1luvu: ).
Kopiuję z wątku persiczek:

"Zanim to wszystko co tu zostało napisane ogarnę, to chciałam powiedzieć, że Sara ma dom w Warszawie..
W sobotę jadę z nowym domkiem do Łodzi po kicię..

Tylko jakby ktoś z Łodzi zechciał nam pomóc.. "

Ja będę w schronisku w niedzielę, bo przyjeżdża Etka i wyekspediowuję Kelly i Lusię. W sobotę jestem poza Łodzią.
W schronisku trwa ta nieszczęsna inwentaryzacja, z tego co pamiętam, to Joli nie ma w sobotę, jest właśnie w niedzielę :( Trzeba byłoby uzgodnić z Jolą (mogę zrobić to jutro) zabranie kici w sobotę, żeby nikt nie robił trudności. Wypisałaby wcześniej książeczkę zdrowia itp. Tylko kto mógłby podjechać do schronu, żeby pomóc Aamms i domkowi ? Ingusia, sobota to na ogół "Twój dzień" w schronisku, ale nie wiem czy przyjedziesz ze względu na maluchy :(
Kto pomoże ?
Obrazek

pisiokot

Post » Wto maja 20, 2008 19:01

A co trzeba konkretnie zrobić? Spytam się weterynarzy, czy mogę podjechać do schroniska, (Maja), bo jeśli chodzi o pomoc na miejscu, to byłoby to możliwe. Natomiast samochodu nie posiadam :(
Obrazek

magicmada

Od: Śro paź 05, 2005 19:10

Post » Wto maja 20, 2008 19:21

magicmada pisze:A co trzeba konkretnie zrobić? Spytam się weterynarzy, czy mogę podjechać do schroniska, (Maja), bo jeśli chodzi o pomoc na miejscu, to byłoby to możliwe. Natomiast samochodu nie posiadam :(

Madziu, właśnie napisałam do Aamms pw, sądze, że chodzi o popilotowanie sprawy w schronie, jak odpisze, dam znać.
Obrazek

pisiokot

Post » Wto maja 20, 2008 20:37

ja jestem nieczynna w tym tygodniu: raz że bobki, a dwa - wyjeżdżamy jutro i wracamy w niedzielę dopiero.

Georg-inia

[poprzednia][następna]