Rajka i Hawanek w Gdańsku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 19, 2008 21:22

U mnie odkurzanie daje rezultaty.Zainwestowałam w cichy odkurzacz Electrolux supersilencer-ten z reklamy ze śpiącym dzidziusiem :D I jestem zachwycona.Zuźka przestała uciekać w panice :D I mogę odkurzać o różnych porach dnia i nocy :roll:

Optimistic,coś mało wylewny jesteś w swoich kocich relacjach
:evil: Prosimy grzecznie o WIĘCEJ!!! (wcale nie krzyczę,piszę wyraźnie :wink: )

MaybeXX

Od: Pon sie 13, 2007 17:18

Post » Czw mar 20, 2008 19:08

Gisha - wędka jest jakimś pomysłem (tudzież sznurek od szlafroka), ale.. Ja to może dziwny jestem, ale chyba nie po to koty są takie "miłe w dotyku", żeby się bawić z nimi na odległość, prawda?? :) A dłonie - kiedyś się zagoją :twisted:
Odkurzanie mi nie straszne, ale Ciapek wtedy fiksuje i ucieka.. A na nowy odkurzacz na razie nie mogę sobie pozwolić.
MaybeXX - gdzieś pisałem, że marzec jest dla mnie ciężkim miesiacem - same szkolenia, wyjazdy, późne powroty do domu... Na dodatek ukradli mi aparat na targach i nie mam czym uwieczniać moich kociaków..
I tak cud, że mam choć chwile, żeby cokolwiek tu napisać :) Byle do kwietnia, powinno być luźniej w pracy, to i czasu na opisywanie będę miał więcej :)
Raja kończy powoli kurację tabletkową (na wątrobę - i nawet nie muszę w nią wmuszać tych tabletek - dorzucam do mokrej karmy i ładnie je wsuwa). Powoli szykujemy się do wizyty u weta (ale to w kwietniu - na razie mój budżet jest na wyczerpaniu - no i ten brak czasu...).
Ciapek zdecydowanie lubi Royala dla kastratów - mokrego też zje, ale Royala wsuwa aż miło - dziś kupiłem 2kg, więc na jakiś czas mam spokój.
W kuwecie codziennie znajduję coś nowego, więc w tym temacie wszystko ok.
Coś na odkłaczanie zastosować?? Co polecacie?? Karmę (czy nie będzie szkodziła na wątrobę Rajki??) czy pastę??

Z "przyjemnych" spraw - okazało się, że moja poduszka, a co za tym idzie, głowa też, leżą w miejscu, w którym jest idealny skrót w czasie gonitw dookoła kanapy :) Na razie tylko Raja skrót ten odkryła. I, na szczęście, ma na tyle oleju w głowie, że nad moją głową przeskakuje - wolę nie myśleć, o dniu, w którym zapomni przeskoczyć i sobie spokojnie przebiegnie po mojej twarzy.... :ryk:
Teraz sobie śpi spokojnie na fotelu :D Do niedawna - na "moim" fotelu :)

Powiedzcie, czy chowanie na noc myszek i innych gadżetów jest z mojej strony oznaką braku czułości dla kotów?? :roll:
:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
Ostatnio edytowano Pt mar 21, 2008 7:45 przez Optimistic, łącznie edytowano 1 raz
Raja i Hawanek -> Fotki / Filmy

Optimistic

Od: Śro sty 16, 2008 9:32

Post » Czw mar 20, 2008 20:06

Optimistic pisze:Z "przyjemnych" spraw - okazało się, że moja poduszka, a co za tym idzie, głowa też, leżą w miejscu, w którym jest idealny skrót w czasie gonitw dookoła kanapy :) Na razie tylko Raja skrót ten odkryła. I, na szczęście, ma póki co tyle oleju w głowie, że nad moją głową przeskakuje - wolę nie myśleć, o dniu, w którym zapomni przeskoczyć i sobie spokojnie przebiegnie po mojej twarzy.... :ryk:

Czasami zapominają :lol:
Obrazek

kasia1

Od: Pon paź 24, 2005 20:59

Post » Pt mar 21, 2008 13:24

Wyhamowanie na głowie też nie należy do pieszczot :P

Hybridgirl

Od: Czw mar 13, 2008 10:42

Post » Pt mar 21, 2008 15:20

Optimistic pisze:

Powiedzcie, czy chowanie na noc myszek i innych gadżetów jest z mojej strony oznaką braku czułości dla kotów?? :roll:
:ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:

tak
Okrutniku... :twisted:

Optimistic pisze:Z "przyjemnych" spraw - okazało się, że moja poduszka, a co za tym idzie, głowa też, leżą w miejscu, w którym jest idealny skrót w czasie gonitw dookoła kanapy :) Na razie tylko Raja skrót ten odkryła. I, na szczęście, ma na tyle oleju w głowie, że nad moją głową przeskakuje - wolę nie myśleć, o dniu, w którym zapomni przeskoczyć i sobie spokojnie przebiegnie po mojej twarzy.... :ryk:
Teraz sobie śpi spokojnie na fotelu :D Do niedawna - na "moim" fotelu :)

skutek: 5 centymetrowa szrama na nosie :twisted:

Optimistic pisze:Coś na odkłaczanie zastosować?? Co polecacie?? Karmę (czy nie będzie szkodziła na wątrobę Rajki??) czy pastę??

skonsultuj z wetem - jesli nie będzi widział wątrobowych przeciwskazań polecam pastę
(Bezopet albo Maltpast)
Obrazek

Fri

Od: Śro sty 25, 2006 17:02

Post » Sob mar 22, 2008 10:06

Ja tylko na chwilkę - jestem świątecznie wyjechany i nie mam dostępu do kompa, więc korzystam z chwili nieuwagi znajomego :)

Wesołych i Spokojnych Świąt Wielkiej Nocy Wam Wszystkim życzę!!
I moje kotulce też życzą!!

Odezwę się we wtorek :)

Optimistic

Post » Wto mar 25, 2008 0:31

Czas wracać w domowe pielesze :lol: Koteczki stęsknione czekają :roll: My też :oops:

MaybeXX

Post » Wto mar 25, 2008 11:22

wtorek! 8)
Obrazek

Fri

Post » Wto mar 25, 2008 18:26

Wtorek,18.20 8)
Chłopie zajedziesz się w tej pracy :twisted:

MaybeXX

Post » Śro mar 26, 2008 7:55

Jestem jestem!! Nie byłem w pracy ;) Poświątecznie wracałem cały dzień przez caaaaałą Polskę :) Zajechanie w pracy to będę miał dziś - jak widać, już dzielnie tkwię na posterunku :D
Kociaki łaskawie pozwoliły się pogłaskać (oczywiście Rajka przy trzecim głasku zaciągnęła mnie pazurami - Ciapek przy trzecim spłoszył się i uciekł... takie to kocie charaktery :roll: ) Za to dziś rano coś, czego mi brakowało przez te kilka dni wyjazdu - czyli tradycyjna pobudka :D Ale dziś niespodzianka - o 04.30 :twisted: Skończyło się na podrapanym przedramieniu, dziurach od pazurów w stopie i lekko pokiereszowanym prześcieradle :D Nie ma to jak w domu ;) Wyrozumiałe te moje kociaki, wiedziały, że jestem zmęczony po podróży, to postanowiły mnie z rana rozerwać :twisted:
W przyszłym tygodniu idę z Rajką do weta. Skończyła tabletki na wątrobę, trzeba się skontrolować. A później, jak starczy kasy, to i Ciapek pójdzie :D
Dobra, biorę się do roboty, trzeba zarobić na te moje kotwory :D

Optimistic

Post » Śro mar 26, 2008 8:04

Optimistic, czytam wyrywkowo, (i bardzo mi się podoba) więc może niektóre uwagi niezasadne, ale
czy mają przycięte pazurki - jeśli sam nie dasz rady, pamiętaj o tym przy wizycie u weta, trochę skóry ocalisz :wink:
moje koty śpią w nocy - albo ja mam tak twardy sen, że na zaczepki nie reaguję :wink:, Twoje też się pewnie przyzwyczają
na odkłaczanie wysiej w pojemnik po margarynie owies, taki zwykły kupiony na rynku, nie kocia trawkę, kiełkuje bardzo szybko, po 7-10 dniach gotowy do kociego użytku. Albo kup przeceniony poświąteczny w kwiaciarni - duża uciecha patrzeć na "pasące" się koty, i znacznie taniej niż pasta odkłaczająca. Zresztą niektóre koty pasty nie lubią - będziesz im pchać na siłę :?: :twisted:
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Śro mar 26, 2008 9:47

pół roku wpychałam na siłę: goniłam stwora ze strzykawką wypełnioną bezopetem, potem był manewr oskrzydlający, zarzucanie ręcznika na łeb, unieruchamianie, zapodanie pasty, wycieranie oplutych ścian... :twisted:
a któregoś dnia, wykapało mi trochę tej pasty na blat kuchenny - Fridzielec zaś sam z siebie ze smakiem bezopet zlizał... :twisted: zatem od tej pory dostawał już z łychy i bez przymusu :twisted: howgh!
Ostatnio edytowano Śro mar 26, 2008 11:33 przez Fri, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Fri

Post » Śro mar 26, 2008 10:16

Moja trójeczka ubóstwia Malpastę. Gdy tylko sięgam po tubkę od razu pojawiają się trzy skupione i grzeczne ryjki. :lol: Gdyby koty od razu nie załapały smaku, to wysmaruj im pastą łapkę - szybko zliżą, bo przecież kot nie może chodzić z brudną łapinką. :lol:
Natomiast posianą trawę u nas namiętnie obgryza tylko Lilo. Dla Leni może ona nie istnieć a Irysek czasami zabawia się w ogrodnika, wyrywając poszczególne źdźbła. :twisted:

Wawe

Od: Pt wrz 24, 2004 21:14

Post » Śro mar 26, 2008 11:36

Trawkę (a może to jest owies :roll: nie wiem, nie ja kupowałem :wink: ) już podgryzają :) Ale i tak pewnie pastę kupię - czekam tylko do wypłaty :D
Pazurki pewnie im przytnę niedługo - albo u weta albo sam spróbuję :D

annskr - ja też mam dość twardy sen, ale jak mi się pazur wbija w stopę (dokładnie w spód stopy), to jednak mnie to budzi :D łóżko chyba mam za krótkie...... może stopy muszę sobie obciąć :?: 8O

Optimistic

Post » Czw mar 27, 2008 12:35

Mam nadzieję że uda Ci się wykombinować aparat bo zaglądam do Waszej galerii i zaglądam i nie mogę się doczekać nowych fotek :)

Sunrise

Od: Sob gru 29, 2007 11:51

[poprzednia][następna]