Długowłosy Ryś vel Frodo w nowym domku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lut 03, 2008 12:09

Przeczytałam ogromny wątek o dokacaniu na ABC i myślę, że mam szczęście. Po pierwsze kocice zamiast się obrazić, bardziej zabiegają o względy i kontakt z nami. Nie pochorowały się i dośc szybko odzyskały werwę. Nie pozwalają Frodziulowi na zbytnią poufałość, ale to dobrze bo w przeciwnym razie on by je natychmiast zdominował jako pewny siebie olbrzym. Frodo szybko poczuł się bezpiecznie, nie chowa się po kątach, ma apetyt, śpi pokazujac brzuszek, kita zazwyczaj faluje w górze, zachęca kocice do zabawy ale z wyczuciem. Dzisiaj po południu nowe foty w Galerii.
Obrazek Obrazek Obrazek

agnieszkaanna

Od: Sob lut 17, 2007 20:53

Post » Nie lut 03, 2008 16:30

Nowe fotki Froda i spółki pod adresem http://gallery.pro.info-s.pl/main.php?g2_itemId=98
Obrazek Obrazek Obrazek

agnieszkaanna

Post » Nie lut 03, 2008 20:59

No nareszcie mam trochę czasu i od razu do Was zaglądam :D
Frodo faktycznie zachowuje się tak jakby był u Was od zawsze i widzę, że brzucho pokazuje 8) a foty panienek też piękne :D
Obrazek

LimLim

Od: Sob lut 23, 2002 20:08

Post » Pon lut 04, 2008 9:33

Frodo jest super slodki i widac, ze bardzo mu dobrze w nowym domku.
Monika & Ruda i Kropek. Za TM Bursztyn, Kocinka, Cykoria, Wodzik, Dyś i Zuzia..
Nasz wątek http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46 ... #p10850216

Monika

Od: Pt lut 22, 2002 12:49

Post » Śro lut 06, 2008 20:20

Dzięki.
Frodo ujawnił swój talent do wspinaczki. Wspina się po drzwiach obitych wchłochatą tkaniną jakby był spider- menem. Zamówiliśmy dla niego dwumetrowy drapak. Kocice trzymają go na dystans, ale on sobie niewiele z tego robi. Frodo jest prawdziwym kotem, więc chodzi swoimi drogami. Czasem jego drogi przetną się z moimi - wtedy się przytulamy a on pozwala się całować i miziać. Po czym znacząco siada u drzwi lodówki (bo nasze drogi jakoś dziwnie przecinają się w kuchni).
Kocham go i nie wyobrażam sobie, że miałabym go komukolwiek oddać. EWENTUALNIE , CUDOWNIE ODNALEZIENI WłAśCICIELE mogą mnie sobie podać do sądu. Nie oddam i już.
Obrazek Obrazek Obrazek

agnieszkaanna

Post » Śro lut 06, 2008 21:17

agnieszkaanna pisze: Kocham go i nie wyobrażam sobie, że miałabym go komukolwiek oddać. EWENTUALNIE , CUDOWNIE ODNALEZIENI WłAśCICIELE mogą mnie sobie podać do sądu. Nie oddam i już.

Kobieto kocham cię za Twoje podejście do tego faceta 8)
Obrazek

LimLim

Post » Śro lut 06, 2008 21:24

Nowe fotki w galerii, ostatni rząd: Frodo w pokoju Ingi. Nawiasem mówiąc on uwielbia urzędować na tych półkach jak to kot podniebnyhttp://gallery.pro.info-s.pl/main.php?g2_itemId=107
Obrazek Obrazek Obrazek

agnieszkaanna

Post » Śro lut 06, 2008 21:39

Fotki rewelacja :)

aassiiaa

Od: Pt sty 20, 2006 14:13

Post » Śro lut 06, 2008 21:58

No faktycznie prawdziwy zdobywca z niego :D
Obrazek

LimLim

Post » Czw lut 07, 2008 20:30

Uff.. mały przełom w czesaniu. W końcu dał sobie wyczesać tylnie portki. Wprawdzie, odbyło się to dzięki mojej umiejętności chodzenia na czworakach i czołgania się oraz jego zamiłowaniu do szynki. Ale zawsze jakiś postęp
Relacje z kobietami: Z Lorą zawieszenie broni, ale bez przytulania. Uszata to ciągle nieodwzajemniona miłość Froda, który jednakowoż traci cierpliwość i co i rusz ją pac łapką za niezwracanie uwagi i odgrywanie księżniczki ona oddaje i chodu (na szczęście jest dużo zwinniejsza niż on).
Zdrowie odpukać OK :siku i kupal prawidłowe, apetyt dopisuje, picie słabo, kichanie i smarki: brak, aktywność:w normie.
Noce przesypiamy, koty coś tam wyprawiają ale nie wiemy co bo śpimy. Na ten moment Frodo gada raczej w dzień niż w nocy. Pozdrawiam. Aga i reszta stada.
P.S. Cała rodzina mi zazdrości Froda, pojawiają się delikatne sugestie, że jakbym uznała, że 3 koty to za dużo to dla Froda zawsze znajdzie się miejsce. HA ! NIEDOCZEKANIE WASZE
Obrazek Obrazek Obrazek

agnieszkaanna

Post » Czw lut 07, 2008 20:34

Uszatka też chciałaby coś napisać na laptopie, więc uprzejmie donoszę w jej imieniu że ona również jest cudowna i bardzo kochana.
Obrazek Obrazek Obrazek

agnieszkaanna

Post » Nie lut 10, 2008 23:50

Frodziu oswaja się z dnia na dzień. ŚPI W nocy w nogach TŻ -ta, ale to ja jestem jego miłością. Wita mnie gdy wracam,ósemki, baranki, pakuje sie na kolana, zwłaszcza w kuchni. Stale domaga sie ode mnie smakołyków i noszenia na rękach. Ciekawe, że na ręce pcha się jedynie do mnie, bardzo sie wtula i mizia i mógłby tak godzinę - aby tylko go nosić kochanego potwora. Z ramion męża i syna stara się szybko wydostać. Wobec Ingi zachowuje przyjazny dystans. Dostał dwumetrowy drapak (zdjęcie w Galerii), z którego lubi skakać na szafę. Układy z kocicami bardzo nieznacznie do przodu. Uszata przechodząc blisko obok niego czasami nie buczy (postęp!). Lora traktuje go pobłażliwie i z politowaniem jako małolata: czasem odgoni go od miski, czasem myszkę zabierze, czasem przelezie po nim jak on śpi, generalnie traktuje go jak powietrze bez agresji ale też bez zainteresowania. On za kocicami łazi całe dnie i noce, gdacze, przemawia do rozumu, czasem zaczepi, pogoni ale one nic- nie dają po sobie poznać sympatii dla kawalera.
Byłam dzisiaj na wystawie rasowców i stwierdziłam, że on wygląda jak 10-11 miesięczny norweg, z tym że jest dużo ładniejszy. On jest kotem magicznym. Kiedy na niego patrzę, zapominam o zmartwieniach i coś dobrego dzieje się z moją psyche. Mam wrażenie, że znamy się od dawna, jakbyśmy sie odnaleźli po długim rozstaniu. Bardzo go kocham i mam wrażenie że on po kociemu to uczucie odwzajemnia.
Obrazek Obrazek Obrazek

agnieszkaanna

Post » Pon lut 11, 2008 16:00

Aga to nareszcie masz swojego 8) KOTA 8)
Obrazek

LimLim

Post » Czw lut 14, 2008 21:46

Hallo! A co tu tak ostatnio cicho? :(
Obrazek

LimLim

Post » Czw lut 14, 2008 22:50

Właśnie od kilku godzin czytam na ABC wątek o dokacaniach na zmianę z wątkiem o kroplach Bacha. Niby nie jest zle. Ale zastanawiam sie nad włączeniem kropel. Chodzi o Uszatkę. Frodo na nią próbuje skakać, ona się broni i leje go ze wszystkich sił, ostatnio użyła pazurów i on mocno zapiszczał. Z drugiej strony np teraz Frodo leży na środku pokoju, brzucho wywalone, oczka zamknięte, Uszacia śpi dwa metry dalej i nic. W nocy Lora na mnie, Frodo w nogach TŻ, Uszacia na drapaku ale w tym samym pokoju. Jedzą już razem w kuchni, choć czasem bywa nerwowo. Więc nie wiem czy krople są potrzebne. Mi się wydaje, że ze względu na różnicę masy kocice mają prawo czuć się przy Frodzie niepewnie i trzymać go na dystans. Generalnie to ja obserwuję u kocic pozytywne zmiany odkąd jest Frodo - są bardziej ożywione, Lora przytyła, chętniej się bawi, obydwie chętniej się miziają z nami. Jeżeli chodzi o Frodzia wydaje mi się, że jest OK. Ma apetyt, jest żywy, aktywny, uwielbia bawić się piórami na patyku, zaczepia mnie łapą żebym go nosiła na rękach (ale tylko ja mu pasuję jako lektyka). Niebawem zrobię trochę fotek (obiektyw w naprawie), bo wyprzystojniał, przytył, oko mu błyszczy. Trochę mnie martwi to drapanie za uchem, nie przechodzi, więc muszę pomyśleć o wizycie u veta. Chociaż tak bardzo go nie chcę stresować na razie. Nie wiem co ze szczepieniami, może powinnam jakieś badania kontrolne mu zrobić? Pozdrowienia. Aga
Obrazek Obrazek Obrazek

agnieszkaanna

[poprzednia][następna]