LU pisze:Ais pisze:Ja ze swojej strony odradzam drapak Trixie altea.
o taki:
http://animalia.pl/produkt.php?id=4555
Używany raptem przez 3 koty:
- po 3 miesiacach gwint od mocowania ostatniego elementu tak się wyrobił, że półka przekrzywiła się dość znacznie i mieliśmy darmową huśtawkę
- po kolejnym miesiącu musiałam ją usunąć i zostały nam dwa piętra
- teraz, po +- półtora roku używania, sznurka na dolnych nogach nie ma prawie wcale, jest częściowo rozdrapany na drobnea częściowo się odkleił
-mało stabilny, przewrócił się kilka razy przy szaleństwach
- plusz na półkach ok, ale koty tylko na nim spały, nie próbował gryźć ani drapać
Mamy taki od pół roku, na 2 koty i ogólnie jesteśmy zadowoleni. Drapak jest mało stabilny, jeśli stoi sam, ale u nas był od razu przewidziany jako oparty o ścianę i nie ma problemu z szaleństwami. Górna półka się odrobinę przekrzywiła od kiedy Łasica upatrzyła sobie miejsce na popołudniową drzemkę, ale gwinty trzymają bez zarzutu. Sznurek póki co wytrzymuje, plusz bez zarzutów. Koty uwielbiają piłeczkę, ale gumka jest słaba i się szybko rozciąga.
Po przeczytaniu opisu Ais ciekawa jestem, ile u mnie wytrzyma
Dodam, że niższa półka jest czasami wykorzystywana przeze mnie, żeby coś na chwilę postawić (np. miskę z praniem).
to chyba wam posłuży zdecydowanie dłużej niż nam skoro po 3 miesiącach macie jeszcze piłeczkę na gumce
moje oderwały ją po kilku dniach
Wychodzi na to że mam psuje w domu

sprawdziła dzisiaj w Leolandzie - nadal istnieje możliwość zamówienia lepszej jakości obicia - grubszego, trwalszego. Pozostaje jednak kwestia kiepskich łączeń.