Schron Wro - zamykamy i zakładamy nowy wątek

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lis 25, 2007 21:47

po 10 grudnia moge wziąść jednego kociaka na tymczas, jeśli potrzebujecie pomocy w schronisku to też się pisze - może by choc na początek te klatki im wyszorować...
Obrazek

barbara332

Od: Nie gru 18, 2005 16:51

Post » Nie lis 25, 2007 21:49

Dziewczyny jeśli chcecie współpracować ze schroniskiem, to zacznijcie na spokojnie.
Nie od krytyki, a od propozycji współpracy.
Naprawde najpierw warto poznac realia, wtedy dopiero wiemy które pomysły da sie wprowadzic w zycie, a które sa nierealne.

Budki, o których pisze Lidka sa fantastyczne.
Koty je uwielbiają.
Kupcie kilka i zawieźcie na próbe do schroniska.

Z kuwetami w schronisku jest niestety problem.
Żwirek jest drogi i schroniska czesto nie stac na taki wydatek.
W katowickim schronisku znakomitym rozwiazaniem okazały sie trociny.
Obrazek

tangerine1

Od: Nie lis 14, 2004 20:59

Post » Nie lis 25, 2007 22:04

marcjannakape pisze:
Lidka pisze:Tylko, ze to trzeba chciec.

Moze chociaz zaproponujcie styropianowe pudla do klatek. Kosztuja 5zl za sztuke. w jednym pakunku moze byc 8, przesylka 9.5. To badzo poprawi komfrt. Chocby nawet w ych budkach nic nie bylo. Zawsze mozna je wydezynfekowac virkonem.

Czyje jest to schronisko?

Miejskie.
Daj prosze mi namiary na PW na te pudełka styropianowe. Sprawdziłyby sie pewnie i dla dziczków.

Ja tez poprosze o te namiary, idzie zima, dla dziczkow bylyby bardzo potrzebne.
Gunia i Zulka&Fruzia
Obrazek Obrazek

GuniaP

Od: Czw sie 05, 2004 20:34

Post » Nie lis 25, 2007 23:12

marcjannakape pisze:Skontaktuję sie w późniejszym czasie. Dla dorosłych ten brak kuwetki to nie az taka wielka tragedia, bo kot jest czysty. Ale maluchy! I chore!

Ok - czekam w razie czego na info. Mogę też żwirek dorzucić (dajcie tylko znać jaki). Nie wiem co jeszcze mogę zrobić :(
Obrazek Obrazek Bazylek
Filipek [']
ok.15/11/2006-6/11/2009
Śpij Słoneczko...

http://www.kiciory.pl

agusiaw

Od: Wto lut 06, 2007 15:10

Post » Pon lis 26, 2007 10:00

barbara332 pisze:po 10 grudnia moge wziąść jednego kociaka na tymczas, jeśli potrzebujecie pomocy w schronisku to też się pisze - może by choc na początek te klatki im wyszorować...

Barbara, dzieki!!!
jak zjednoczymy sily, na pewno damy rade zrobic cos dobrego! :D

bellavita

Od: Czw wrz 27, 2007 15:04

Post » Pon lis 26, 2007 12:00

Jak czytam to włos mi się jeży na głowie :evil: . Kotunie trzymajcie się. Tak się cieszę, że już jeden będzie miał DT, o resztę będę mocno trzymać kciuki. Hopsajcie po domki.
Poszukam i ja coś dla nich.
Obrazek Obrazek

Ewelik

Od: Wto paź 02, 2007 17:08

Post » Pon lis 26, 2007 12:08

Ewelik pisze:Jak czytam to włos mi się jeży na głowie :evil: . Kotunie trzymajcie się. Tak się cieszę, że już jeden będzie miał DT, o resztę będę mocno trzymać kciuki. Hopsajcie po domki.
Poszukam i ja coś dla nich.

Bedzie miał, o ile znajdziemy cos na KWARANTANNĘ...
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Pon lis 26, 2007 12:08

barbara332 pisze:po 10 grudnia moge wziąść jednego kociaka na tymczas, jeśli potrzebujecie pomocy w schronisku to też się pisze - może by choc na początek te klatki im wyszorować...

czy ktoś w związku z tym byłby w stanie do tego 10 grudnia...?
Obrazek Obrazek

Maura

Od: Pon paź 09, 2006 22:23

Post » Pon lis 26, 2007 22:14

Dziewczyny,
wypytuję wszystkich znajomych o potencjalne domki, odkąd wiem o kotce, a teraz doczytałam o całym schronisku, ale na razie cisza... Jak cokolwiek się zmieni to będę dawać znać.
Ale deklaruję - na możliwości finansowe kogoś, kto ma w domu też chorującego wciąż kota - pomoc finansową. Tylko komu wysłać pieniądze? Marcjannie?
A może jakieś dojścia do władz? nasz prezydent Dudkiewicz jest sympatycznym człowiekiem, otwartym - może gdyby go uczulić, to coś by drgnęło? Nikt nie ma wtyk we władzach??

tufcio

Od: Nie paź 01, 2006 13:21
Lokalizacja: dzieciństwo-Biłgoraj, młodość-Wrocław, aktualnie-Warszawa, docelowo-...?

Post » Wto lis 27, 2007 7:19

Szukamy miejsca na KWARANTANNE!!
Prosimy o pomoc!!

bellavita

Od: Czw wrz 27, 2007 15:04

Post » Wto lis 27, 2007 8:32

dodałam banerek.
A myślałam, że w schroniskach w większych miastach to jakoś bardziej "przyjaźnie" jest dla zwierząt, jeśli chodzi o warunki.
Deklaruję pomoc - na razie tylko fizyczną - sprzątanie, pranie posłanek. Mogę też zorganizować jakieś posłanka.
Obrazek

kate78

Od: Pon cze 25, 2007 7:48

Post » Wto lis 27, 2007 9:02

Dziewczyny dzięki za pomoc!
Każda forma mile widziana i bardzo przydatna.
Wielkie dzięki!

Startujemy w weekend.
Obrazek

marcjannakape

Od: Pon cze 18, 2007 9:26

Post » Wto lis 27, 2007 9:29

marcjannakape pisze:Właśnie tego nam trzeba - większej grupy! I porządnej awantury - choć ponoć nie jedna tam była dzięki dziewczynom z wrocławskiego For Animals.

No roznie to na przestrzeni lat bywalo, i ostatnio jak juz powstala fundacja, i wczesniej jak jeszcze wszyscy dzialali "samozwanczo". Chwilami bywalo lepiej (po "awanturach" jak to nazwalas), potem znow wraca powoli do starego stanu rzeczy. Zbiorki kocy itd itp - nie wiem gdzie te koce widac, czasami widzialam je na zdjeciach kocich klatek... ale nigdy na zdjeciach wykonanych przez znana mi wolontariuszke

marcjannakape pisze:W schronie jest jeszcze kociarnia, ale trzeba miec wprowadzającego - "obcych" nie wpuszczają. Podejrzewam, że tam to w ogóle są ciekawe rzeczy...

Dobrze podejrzewasz. :( Ja moja pierwsza wizyte tam odchorowalam ciezko psychicznie, bylam zabierac kotke ktora zostala tam przeniesiona z baraku.

Co do samego schroniska skoro sie wybierace w weekend (mnie w ten weekend we wroc nie ma) to trafione sa rady by zaczac od rozmowy a nie od awantur. Zastanowcie sie co chcecie uzyskac, jakie macie propozycje i porozmawiajcie z pania kierownik. Nie wiem moze zgodziliby sie na dyzury sprzatajace u kotow... lub na dyzury adopcyjne w weekend kiedy przychodza chetni. Tylko do tego musialyby byc zadeklarowane osoby, kilka osob, ktore by zobowiazaly sie wywiazywac z tego.

Marcjanno, wyslij mi na maila te zdjecia kotow z opisami to wstawie je na strone w adopcjach, albo sama wstaw jesli masz czas.

Lena

Od: Śro wrz 29, 2004 13:00

Post » Wto lis 27, 2007 10:17

Lena pisze:Nie wiem moze zgodziliby sie na dyzury sprzatajace u kotow... lub na dyzury adopcyjne w weekend kiedy przychodza chetni. Tylko do tego musialyby byc zadeklarowane osoby, kilka osob, ktore by zobowiazaly sie wywiazywac z tego.

Marcjanno, wyslij mi na maila te zdjecia kotow z opisami to wstawie je na strone w adopcjach, albo sama wstaw jesli masz czas.

myślę, że właśnie od tego można by zacząć - sprzątanie - organizowanie tam lepszych warunków w razie możliwości i dyżury w weekendy... gdyby coś takiego się udało...
a o wizycie u naszych szanownych wladz miasta też myślałam... tylko trzeba by się do tego przygotować... porobić dokumentacjez zdjęciową, jakiś nasz pomysł na to, jak można by to wszystko naszymi siłami usprawnić...
Obrazek Obrazek

Maura

Od: Pon paź 09, 2006 22:23

Post » Wto lis 27, 2007 10:23

Straszne to wszystko :-( mam nadzieję, bardzo trzymam za to kciuki ze uda Wam się nawiązać współpracę ze schroniskiem. My w Opolu mamy panią która ma przytulisko w domu, strasznie ma już dużo kotów (już ponad 100) i nie potrafi współpracować z wolontariuszami. różne osoby z Opola próbowały jej pomagać ale zawsze się to kończyło kiepsko. Ja tez chciałam pomóc i tez sie nie dało - ona niby się godziła ale żadnej współpracy. I to jest najgorsze jak wiadomo ze można by coś zrobić a napotyka się opór. Oby w końcu w Waszym schronisku udało się ten mur pokonać i aby dla dobra kociastych udało sie Wam działać.

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

[poprzednia][następna]