Jak nauczyc kota korzystania z WC

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie maja 05, 2013 9:59 Re: Jak nauczyc kota korzystania z WC

KiCiMama pisze:Już kiedyś współpracująca z nami Pani została tutaj zaatakowana przez praktycznie tą samą grupkę forumowych trolli i wiemy, że dyskusja z Państwem nie ma najmniejszeo sensu.

Rozumiem, że mimo merytorycznych postów jesteśmy trollami. Może dlatego, że trafiłyśmy w sedno?
Może dlatego "współpracująca pani" została "zaatakowana", bo produkt, który Pani oferuje jest szkodliwy dla zdrowia kotów? Nie pomyślała Pani o tym? Bo ten biznes jest najważniejszy? Bo nie bierze Pani pod uwagę naszego doświadczenia i że możemy mieć trochę racji?

KiCiMama pisze:W swojej nienawiści i zawiści do tego, że ktoś miał pomysł na udany biznes nie potraficie zauważyć nawet jednego pozytywnego aspektu naszej działalności. A szkoda.

To nie jest nienawiść. To jest piętnowanie złych rozwiązań odnośnie do zdrowia i życia kotów.
W "nosie" mam kto ma jaki biznes oraz ile zarabia. Dla mnie ważne jest kocie zdrowie, a nie biznes (czyli zarabianie pieniędzy). Jeśli da się jedno z drugim połączyć - to jest najpiękniejsza sprawa na świecie i właśnie to, o co chodzi. Jednak Pani udany biznes prowadzi do chorób i potencjalnej śmierci zwierząt. Rozumiem, że nie przemyślała Pani tego, co napisałyśmy, bo biznes jest najważniejszy? Szkoda - mnie by się zapaliła w głowie czerwona lampka, czy przypadkiem swoim sposobem na zarabianie pieniędzy nie szkodzę zwierzętom.

KiCiMama pisze:WCkici systematycznie się rozwija, ma coraz więcej miłośników, coraz częściej ludzie piszą do nas, że dzięki nam nareszcie mają upragnionego kota, bo ktoś z rodziny cały czas był przeciwko jego posiadaniu właśnie ze względu na brud i dyskomfort jaki funduje w domu kuweta.

My zatem więcej już z Państwem dyskutować nie będziemy, szkoda naszego czasu ;)

Może dzięki temu ochronimy kilka istnień kocich.
Meoniku ['] - tak bardzo kocham i tęsknię każdego dnia. Na zawsze jesteś w moim sercu, czekaj na mnie, przyjdę na pewno.

Marcelibu

Od: Nie sty 11, 2009 1:10

Post » Nie maja 05, 2013 13:03 Re: Jak nauczyc kota korzystania z WC

CoToMa pisze:Ciekawa jestem kiedy będzie można kupić zestaw sztućców do nauki kulturalnego jedzenia. Dla kotów. No bo przecież jak można żłopać z miski...

Umarłam, właśnie to sobie wyobraziłam. Moje koty jedzące karmę nożem i widelcem i komentujące "wyborny kurczak człowieku", a potem zmierzające do toalety dokonać ablucji kocich łapek i pyszczków :ryk:

Żeby zaobserwować że coś jest z kotem nie tak w przypadku załatwiania się do toalety, trzeba by chyba w ogóle nie pracować i non stop stać nad kotem i obserwować co i w jakiej ilości robi. No i spłukiwać wodę. Przy czym z krwią w moczu może nie byłoby problemu, gdyby faktycznie stać nad klozetem, ale z ilością moczu, to już sobie nie wyobrażam. A tak, po wielkości grudki można pięknie aproksymować ilość kociego moczu. Już przy dwóch kotach miałabym chyba niezły problem, bo przecież kot się nie załatwi jak coś w kibelku pływa niezbyt dobrze pachnącego. Wręcz przeciwnie, mogłoby to wzbudzić jego niezdrową fascynację :twisted:
Tak więc rozwiązanie dobre, dla ludzi nie pracujących, którzy i tak mogą sprzątać kocią kuwetę na bieżąco. Kompletnie niepraktyczne.

Pomijam fakt, że uzależnianie adopcji kota od jego zdolności do korzystania z muszli klozetowej jest bardzo nie halo i tacy ludzie w ogóle nie powinni mieć zwierząt. Przecież kot zawsze może zachorować, chociażby mieć problemy z poruszaniem, czy koordynacją, co uniemożliwi mu korzystanie z toalety. I co w tedy? Rozumiem, że schron, bo przecież kuwetę sprzątnąć to za duży wysiłek... :?

Rita83

Od: Wto gru 13, 2011 18:30

Post » Nie maja 05, 2013 14:52 Re: Jak nauczyc kota korzystania z WC

Tak przy okazji - Tofik się już znalazł?

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Nie maja 05, 2013 17:38 Re: Jak nauczyc kota korzystania z WC

KiCiMama pisze: My zatem więcej już z Państwem dyskutować nie będziemy, szkoda naszego czasu ;)

I tak trzymać :mrgreen:

felin

Od: Wto sty 06, 2009 0:04

Post » Nie maja 05, 2013 17:53 Re: Jak nauczyc kota korzystania z WC

Bardzo to smutne, gdy ktoś decyduje się na kota tylko dlatego, że będzie się załatwiał do kibelka dzięki takiemu wspaniałemu ustrojstwu. Z pewnością będzie to ktoś, kto dobierze rzeczonego kota do koloru kanapy. Argument z rzędu chybionych, tak jak i sam gadżet.
Obrazek
Devon, Gizmo i Dzidzia

Jowita

Od: Wto paź 19, 2004 19:35

Post » Pon maja 06, 2013 10:06 Re: Jak nauczyc kota korzystania z WC

I słówko na temat tworzenia memów. Oczywiście, że powstają na bazie cudzych zdjęć. Jednak w przypadku waszych "produkcji" nie są to memy, a reklamy. A to już zupełnie inna bajka. Zapewniam, że gdybyście użyli mojego zdjęcia w takim celu, urządziłabym wam jesień średniowiecza. :|
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon maja 06, 2013 10:29 Re: Jak nauczyc kota korzystania z WC

Koteryjne memy powstają tylko na bazie własnych zdjęć.

Trzeba się jeszcze zastanowić co jest memem, a co reklamą. Jeżeli zamieszczamy na memie czyjeś logo, namiar na firmę / organizację / stronę www etc. - to już jest reklama.

Jana

Post » Pon maja 06, 2013 10:39 Re: Jak nauczyc kota korzystania z WC

Jana pisze:Koteryjne memy powstają tylko na bazie własnych zdjęć.

Trzeba się jeszcze zastanowić co jest memem, a co reklamą. Jeżeli zamieszczamy na memie czyjeś logo, namiar na firmę / organizację / stronę www etc. - to już jest reklama.

Dokładnie tak.
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pon maja 06, 2013 12:15 Re: Jak nauczyc kota korzystania z WC

Naturalnym zachowaniem kota jest wygrzebywanie dołka, załatwienie się i zagrzebanie. Jednak dla mnie jest ważniejsze, żeby moje koty były szczęśliwe, a nie żebym ja miała mniej pracy. Tak samo nie wyobrażam sobie żebym miała nie pozwolić moim kotom drapania, wspinania, wskakiwania. To jest ich życie. Po to je mam, żeby były szczęśliwe i realizowały się w swoim kocim życiu.
Obrazek

mirmilka

Od: Śro maja 17, 2006 11:55

Post » Czw maja 16, 2013 12:08 Re: Jak nauczyc kota korzystania z WC

KiCiMama pisze:[...]jeśli chodzi o komiksy catversushuman aktualnie prowadzimy pełną współpracę z autorką tłumacząc jej komiksy na język Polski. [...]

No i gites.
Przynajmniej płacicie autorce, a nie jedziecie na darmowej-kradzionej reklamie.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Czw maja 16, 2013 12:47 Re: Jak nauczyc kota korzystania z WC

Agn pisze:
KiCiMama pisze:[...]jeśli chodzi o komiksy catversushuman aktualnie prowadzimy pełną współpracę z autorką tłumacząc jej komiksy na język Polski. [...]

No i gites.
Przynajmniej płacicie autorce, a nie jedziecie na darmowej-kradzionej reklamie.

Jest pewien problem - autorka nic o tym nie wie 8)

Jana

Post » Czw maja 16, 2013 14:33 Re: Jak nauczyc kota korzystania z WC

No, już za oficjalne podawanie kłamliwych informacji nie odpowiadam.

Nie jedno WCKici kradnie cudze pomysły w sieci.
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Wto maja 21, 2013 10:22 Re: Jak nauczyc kota korzystania z WC

Witam,
ja własnie się zajarałam tym zestawem jak zobaczyłam reklamę na FB, chciałam to już kupić, ale oglądam taki program "Kot z piekła rodem" i koleś, który go prowadzi, znawca kotów, jest przeciwny uczeniu kota korzystania z WC, postanowiłam więc zajrzeć tutaj i też raczej się to odradza. W sumie szkoda, bo mój TŻ nie znosi smrodu kuwety (w sumie dla mnie to tez nie fiołki :wink: ), dodatkowo wkurzający jest żwirek, który się roznosi, no i jest drogi, kupienie tańszego np. z Lidla kończy się kałużą przed kuwetą :? . Kot mojego kolegi korzystał z WC, ale od dawna nie mam z nim kontaktu więc, nie wiem czy to kotu wychodziło na dobre. Ehh, a człowiek już zaczął snuć marzenia o braku kuwety :lol:

GochaPończocha

Od: Sob wrz 24, 2011 14:54

[poprzednia]