Sterylizować, czy dopuścić?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon cze 02, 2003 11:22

Wróciłam na ten wątek z ciekawości, bo szczerze mówiąc odechciało mi się na forum zaglądać. Po pierwsze nigdy nie pisałam, że chcę założyć pseudohodowlę, po drugie jeśli dla kotki z rodowodem szukam kocura z rodowodem, to oczywistym jest, że dla kotków też miałabym rodowód i jest to dla mnie ważne. A na tym forum widzę że już całą historyjkę o mnie ułożyliście. Ależ ja nieodpowiedzialna jestem, tylko koty chcę rozmnażać, kotki los mnie w ogóle nie obchodzi, wcale a wcale. Co jeszcze wymyślicie? Zastanówcie się jaką rolę powinno to forum spełniać.

Dzięki vitez.
agade

aga de

Od: Śro kwi 30, 2003 14:38

Post » Pon cze 02, 2003 12:05

Przeczytałam ten wątek dokładnie i naprawdę nie rozumiem,o co Ci Ago de chodzi?
Dostałaś wyczerpujące wypowiedzi,nikt na Ciebie nie napadał,wręcz przeciwnie,to Ty napadałaś na prawie każdą wypowiedź.
A "obrona" Viteź jest żenująca...

Candy

Od: Wto lut 04, 2003 22:27

Post » Pon cze 02, 2003 12:05

aga de pisze: Zastanówcie się jaką rolę powinno to forum spełniać.

Między innymi edukacyjną.

BTW - łatwo się zniechęcasz :roll: Czy może obrażasz (niewłaściwe skreślić).

Estraven

Od: Pon lut 04, 2002 15:30

Post » Pon cze 02, 2003 12:16

Czytałam i czytałam.
Agi, zadałaś pytanie. Dostałaś odpowiedzi i to w tylu wersjach, że nic tylko wybierać. Może Ci się nie spodobał ton niektórych wypowiedzi, ale cóż, czy Ty zawsze jesteś taka kochana i spokojna, szczególnie, gdy widzisz tyle okrutnych rzeczy dziejących się na świecie. Uważam , że odpowiedzi były wyczerpujące i to nadto , patrząc jak co niektórzy byli atakowani (już odpwiednio ocenione te wypowiedzi, ja się powstrzymam).
Zapewne postąpisz po swojemu. Twój wybór. Mam tylko nadzieję, że jeżeli podejmiesz decyzję o kotusiach, to tarfią one do kochajacych ludzi, którzy bedą potrafili podjąc odpowiedzialne decyzje. Jeżeli stwierdzisz, że sterylizujesz kotke, to chwała Ci za to.

Basia_G

Od: Śro paź 02, 2002 15:33

Post » Pon cze 02, 2003 12:23

Patrzę na tę dyskusję z boku i co widzę:
aga de - nie unoś się i nie obrażaj - większość osób, które Ci odpowiedziały podeszła do tematu poważnie, profesjonalnie i życzliwie - może odczytałaś to inaczej, ale czasem słowo pisane brzmi nie tak precyzyjnie jak mówione - stąd niedopowiedzenia; wg mnie powinnaś wybrać z tych opinii to, co najbadziej wartościowe - przecież Ty zdecydujesz co będzie dalej z Twoją kotką, sądzę, że chcesz dla niej jak najepiej, jej zdrowie leży Ci na sercu prawda?
Vitez nie przeprosi (choć powinien) - pomijając jego inne, niezaprzeczalne zalety, ma tendencję do wyciągania zdań z kontekstu, całkowicie zmieniając znaczenie skądinąd sensownych wypowiedzi. A poza tym brak mu kindersztuby. Niestety.
Kocie wiersze i KociennikObrazek
Obrazek
Holmes & Watson (Brytole)
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Od: Pt lis 29, 2002 10:06

Post » Pon cze 02, 2003 12:59

ekhm ekhm Majorko... masz rację bez dwóch zdań...... :roll:
ale Vitezowi za tę Czarnulkę mogę teraz wiele wybaczyć 8)
:lol:
Obrazek

Olivia

Od: Czw mar 20, 2003 20:51

Post » Pon cze 02, 2003 13:05

Toteż napisałam o jego niezaprzeczalnych zaletach, mając Czarnulkę na myśli (i nie tylko), też jestem pod wrażeniem. Ale to nie zmienia faktu...
Obrazek
Gacek[*] Mika[*] Romek[*] Ziutek[*] Norka[*] Miś Major[*] Tymoteusz[*] Miodunka[*]Bambina[*] Felek[*]

Majorka

Post » Pon cze 02, 2003 15:23

aga de pisze:Po pierwsze nigdy nie pisałam, że chcę założyć pseudohodowlę, po drugie jeśli dla kotki z rodowodem szukam kocura z rodowodem, to oczywistym jest, że dla kotków też miałabym rodowód i jest to dla mnie ważne.

Ekhm, niech mnie uswiadomi ktos kto w tym siedzi na stale i naprawde sie orientuje :? bo zwatpilam: czy kiedy rodowodowa kotka nie ma licencji hodowlanej ani nie jest zarejestrowana jako hodowlana w ktoryms ze zwiazkow, czy po dopuszczeniu do niej rodowodowego kocura kotka ma prawo do rodowodowych kociat? I kto wtedy wystawi im te dokumenty? Arghhh :roll:
Ewelina i...
Obrazek

Kiara

Od: Nie mar 02, 2003 13:18

Post » Wto cze 03, 2003 0:25

Majorka pisze:Vitez nie przeprosi (choć powinien)

Dalsza czesc dyskusji mojej z tego watku odbyla sie z paroma osobami na PM, przeprosiny odpowiednich osob rowniez wiec jesli nie znasz calosci to prosze mnie negatywnie ot tak wg swojego widzimisie nie oceniac :( (w razie watpliwosci - zapytaj Keskese).

Candy: Vitezz a nie Viteź . Prosze nie pisac blednie mojego nicka, umiem uzywac polskich liter i gdybym mial nick z polska litera to bym go tak pisal (a pomylki wieeluu ludzi probojacych pisac moj nick przez ź wiaza sie pewnie z podswiadomym skojarzeniem ze switezianka :? )
Zdjęcia kotów, z wystaw kotów i nie tylko... :arrow: http://vitez.pl

vitez

Od: Wto mar 04, 2003 10:44

Post » Wto cze 03, 2003 1:03

vitez pisze:(a pomylki wieeluu ludzi probojacych pisac moj nick przez ź wiaza sie pewnie z podswiadomym skojarzeniem ze switezianka :? )

Może, ale jest takie polskie słowo "witeź". Znaczy dokładnie to samo, co jego rosyjski czy serbochorwacki odpowiednik.

Estraven

Post » Wto cze 03, 2003 1:24

Estraven pisze:Może, ale jest takie polskie słowo "witeź". Znaczy dokładnie to samo, co jego rosyjski czy serbochorwacki odpowiednik.

OK ale czy moj nick jest napisany "witeź" czy "vitez" ? :P Pomylke z "z" mozna zrozumiec ale miedzy "v" a "w" to juz jest roznica :twisted: .
Dobra, koniec Offtopa, pozostanie mi i tak poprawiac ciagle pomylkowiczow :(

vitez

Post » Wto cze 03, 2003 1:30

vitez pisze:Pomylke z "z" mozna zrozumiec ale miedzy "v" a "w" to juz jest roznica :twisted: .

Mi to mówisz? :wink:
Estraven

Estraven

Post » Wto cze 03, 2003 3:30

Estraven pisze:Mi to mówisz? :wink:
Estraven

Ano Estrawen ... Tobie ;) :twisted: (eh ta moja zlosliwosc ;) )

vitez

Post » Wto cze 03, 2003 9:24

vitez pisze:
Majorka pisze:Vitez nie przeprosi (choć powinien)

Dalsza czesc dyskusji mojej z tego watku odbyla sie z paroma osobami na PM, przeprosiny odpowiednich osob rowniez wiec jesli nie znasz calosci to prosze mnie negatywnie ot tak wg swojego widzimisie nie oceniac :( (w razie watpliwosci - zapytaj Keskese).

Candy: Vitezz a nie Viteź . Prosze nie pisac blednie mojego nicka, umiem uzywac polskich liter i gdybym mial nick z polska litera to bym go tak pisal (a pomylki wieeluu ludzi probojacych pisac moj nick przez ź wiaza sie pewnie z podswiadomym skojarzeniem ze switezianka :? )

Nie wiedziałam po prostu jak odmienić Twój nick,zwracając się do Ciebie-Vitezia,Vitezi? Za pomyłkę przepraszam,często,jak piszemy połyka się "ogonki" i raczej nikomu to nie przeszkadza...Jeżeli aż tak bardzo Cię uraziłam,to przepraszam i postaram się unikać rozmów z Tobą.
A przy okazji-"próbujących",ja z kolei jestem uczulona na błędy ortograficzne,chociaż nikomu nie wytykam raczej błędów. No ale tym razem...

Candy

Od: Wto lut 04, 2003 22:27

Post » Wto cze 03, 2003 9:30

vitez pisze:Dalsza czesc dyskusji mojej z tego watku odbyla sie z paroma osobami na PM, przeprosiny odpowiednich osob rowniez wiec jesli nie znasz calosci to prosze mnie negatywnie ot tak wg swojego widzimisie nie oceniac :( (w razie watpliwosci - zapytaj Keskese).)

Cóż, nie jestem Duchem Swiętym, żeby wiedzieć z kim i o czym rozmawiasz na PW - dostęp miałam do Twoich tekstów tutaj, jak każdy, i tu po sobie zostawiłeś niesmak. A kindersztuby Ci brakuje, potwierdzam.
Obrazek

Majorka

[poprzednia][następna]