Whiti, czy to pies w ciele kota:))))?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sie 21, 2007 13:16

i tak leży od powroty od weterynarza
robię mu okłady chłodne , bo mam go wychładzać

Obrazek

zastrzyk na obniżenie temperatury chyba zaczyna działać
kocio pił duuużo wody
mam nadzieję,zę będzie lepiej

marzena1234

Od: Pt sty 26, 2007 0:23

Post » Wto sie 21, 2007 13:20

mówię mu,że niech nie warzy nawet odchodzić, patrzy na mnie tymi swoimi cudnymi oczetami

dziś był szczęśliwy u weta bo każdy go głaskał i zachwycał sie jego mięciutkim futerkiem, włączył traktorek z zadowolenia

myslę ,zę dodatkowym stresem dla niego jest kołnierz , ale jak mu wczoraj go zdjęłam i zasnęłam :oops: to wyciąglął sobie jeden szew
całe szczęście z powieki dolnej , bo gdyby z górnej..... :roll:

marzena1234

Post » Wto sie 21, 2007 13:56

marzena1234 pisze:
Jana pisze:Możesz poprosić, czy wręcz zażądać badań krwi. Tak po prostu.

Czy kociak miał robione testy (białaczka, FIV)?

nie nie miał, żadnych na razie tylko same przypuszczenia

Przydałaby sie diagnoza :? Do tego mogą być potrzebne badania krwi, co badać to już wet powinien wiedzieć, dobry wet... Z badań krwi można dużo więcej zobaczyć, niż twierdzi Twoja wetka :roll:

Jana

Od: Pt sty 03, 2003 19:59

Post » Wto sie 21, 2007 14:09

Badanie krwi na FIV itp nie jest w ogole obciazajace;
wyciska sie pare kropelek na specjalny pasek i juz.
Bardzo doradzam, a jesli jeszcze przy okazji da sie zrobic inne
badania (morfol., itp) - to na pewno warto bo to podstawa do
okreslenia problemu i terapii.

Powodzenia - noc przetrwal !! to duzy sukces i dobra wrozba :)
zo

Zowisia

Od: Śro sty 10, 2007 19:58

Post » Wto sie 21, 2007 14:15

dziękuję za wsparcie i rady, też tak myślę ,że morfologia to podstawa.

marzena1234

Post » Wto sie 21, 2007 21:51

Bardzo sie ciesze ze jest lepiej kotkowi ze chociaz troche rady cioci meggi pomogły ale zrób koniecznie badania krwi. :ryk:

meggi 2

Od: Sob lip 07, 2007 21:16

Post » Wto sie 21, 2007 21:56

kocio o 19 był ponownie u weta , mąż Pani wet uznał,zę to zapalenie płuc , ale nic nie słychać ,żeby rzęziło , albo coś zalegało, potem uznali,zę to herpeswirus w postaci uogólnionej, ale dostał kolejne zastrzyki aby zbić temperaturę, i do domku pyralginę gdyby nie pomógł zastzryk,ale jest ok kocio ma 38 i 2dwie kreski, hurra w koncu,

Dałam mu parafinkę jak radziłyście , ale qupy nadal nie widać , a zjadł sporo

Wszyscy każą mi go uśpić, czy mają rację?
na ironię losu samochód mi się zepsuł w drodze do weta i musiałam dzwonić po kogoś kto by tam mnie zawiózł na czas.

marzena1234

Post » Wto sie 21, 2007 22:09 re

absolutnie tego nie rób niektorzy lekarze ida po prostej linii nie zdadza sobie trudu leczenia jezeli mozesz finansowo to zrob chociaz podstawowe badania krwi morfologia z rozmazem, kreatynina mocznik i proby wątrobowe i ja bym jemu płuca przeswietliła. Tyle juz dobrego dla niego zrobiłas szkoda zmarnowac tej operacji daj mu do napicia moze kefirku jogurtu lub maslanki moze go przecysci. czy on cos je ile on ma miesiecy bo zapomnialam

meggi 2

Post » Wto sie 21, 2007 22:09

Marzena, dziewczyny kilkakrotnie pisały ci, że konieczne są badania krwi!
Koniecznie je zrób, olej to, co mowią weci. Zażądaj badań. Ci weci nie wiedzą co robią, snują tylko przypuszczenia. Skoro kot jest w tak złym stanie i wszyscy doradzają ci uśpienie to może zapakuj go w transporter i jedź do Warszawy. Bo weci w Wyszkowie chyba ci nie pomogą. A może gdzieś bliżej jest dobra lecznica?
Nie polegaj na tamtych lekarzach, bo poprostu nie potrafia leczyć małego.
Kłólewna Inka i Księciunio Salutek

Kid

Od: Sob lis 01, 2003 0:29

Post » Wto sie 21, 2007 22:15 re

jeszcze jedno pytanie ile dalas tej parafiny, mozesz po trochu mu dac codziennie parafiny a kupilas ESPUMISAN posluchaj sie mnie znam sie na tym i daj mu espumisanu to bardzo pomaga na wzdecia w aptece mozesz kupic 10 kapsułek nie mmusisz kupowa całego opakowania czyli 100 sztuk, jak oni moga mowic ze to raz zapalenie opon mózgowych a po chwili zapalenie płuc koniecznie zrób te badania co napisałam a moze u was nie ma gdzie tych badan zrobic. u nas na ul. Gagarina zrobia badania poczekasz ze 2 godziny i beda wyniki.

meggi 2

Post » Wto sie 21, 2007 22:22

Kid pisze:Marzena, dziewczyny kilkakrotnie pisały ci, że konieczne są badania krwi!
Koniecznie je zrób, olej to, co mowią weci. Zażądaj badań. Ci weci nie wiedzą co robią, snują tylko przypuszczenia. Skoro kot jest w tak złym stanie i wszyscy doradzają ci uśpienie to może zapakuj go w transporter i jedź do Warszawy. Bo weci w Wyszkowie chyba ci nie pomogą. A może gdzieś bliżej jest dobra lecznica?
Nie polegaj na tamtych lekarzach, bo poprostu nie potrafia leczyć małego.

holewcia Kid , mam taki zamiar jechać do warszawy na sggw ,To właśnie lekarz z sggw odkrył u niego wrodzoną entropię i postanowił szybko operować( jest chirurgiem i operuje w wyszkowskiej klinice, i tak trafiłam,zę jak byłam u weta z Whitim to całkiem przypadkiem go obejrzał, zarządził natychmiastowo operację), moi weci byli na urlopie i operacja sie oddłużyła ( ja nie chciałam tego przekładać, bo wiedziałam jak to jest ważne , nie chciano mi dać namiar ów na tego hirurga , ale dano mu mój nr tel. i miał sie skontaktować aby umówić sie w wa-wie na zabieg)a w tym czasie okazało sie,zę pojawił sie wrzód, i leczymy i wrzód.
:(

Boję się,ze podróż może być dla niego zbytnim obciążeniem, i zamiast mu pomóc to mu zaszkodzę

marzena1234

Post » Wto sie 21, 2007 22:30 Re: re

meggi 2 pisze:absolutnie tego nie rób niektorzy lekarze ida po prostej linii nie zdadza sobie trudu leczenia jezeli mozesz finansowo to zrob chociaz podstawowe badania krwi morfologia z rozmazem. czy on cos je ile on ma miesiecy bo zapomnialam

z tymi finansami to jest problem, mamy w firmie małą aferę, pracuję tam dopiero od 4 lipca , i..... uwaga charytatywnie , bo ze względu na urlopy i zamieszanie zapomniano uwaga tak zapomniano mi wypłacić pensji.
pieniądze miały być 9 sierpnia , a nie ma nadal.
Dyrektor dzwonił do mnie i zapewniał,że dziś w 5 minut to załatwią. o 14 dzwoniłam do banku i nadal nic :evil: :evil:
czekam do jutra i w czwartek badania.

je sporo nawet i suche pije duużo mleczka, i wody. rano nie miał apetytu i już wpadłam w panikę, ale teraz kiedy mu lepiej to wcinał sporo, i dostał parafinkę. ale nadal nic,qupa podobno jest już w dwunastnicy więc pomasujemy brzusio może się uda
a KOCIO ma 2 miesiące , 2 tygodnie i 6 dni.

marzena1234

Post » Wto sie 21, 2007 22:31

dziewczyny dziękuje za rady i wsparcie :1luvu:
jesteście nieocenione

marzena1234

Post » Wto sie 21, 2007 22:44 re

jezeli on ma zatwardzenie to ja bym raczej sucheło nie dawała tylko wiecej wilgotnego a wiesz co ja robie w takim przypadku daje kawałek surowej wątróbki sparzonej to moze wreszcie kupke zrobi i kup ten ESPUMISAN on kosztuje ok. 4 zł

meggi 2

Post » Wto sie 21, 2007 22:47 Re: re

meggi 2 pisze:jezeli on ma zatwardzenie to ja bym raczej sucheło nie dawała tylko wiecej wilgotnego a wiesz co ja robie w takim przypadku daje kawałek surowej wątróbki sparzonej to moze wreszcie kupke zrobi i kup ten ESPUMISAN on kosztuje ok. 4 zł

ja mam ten espumisan , ale to jest raczej na wzdęcia , a z tym nie ma u niego problemów , wczoraj były gazy w jelitkach ale po masowaniu...kilka bączków było :lol:

marzena1234

[poprzednia][następna]