czy mój kot nie jest za gruby?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie lip 29, 2007 12:58

KASZA pisze:moje dziewuchy waza po 6kg i nie maja zeber, sprawdzilam wlasnie :D Maja troche ponad 2 lata, sa duze i wage taka utrzymuja mniej wiecej od sterylki. Nie zra duzo, nawet czasem mam wrazenie ze jedza za malo - sa bardzo wybredne, ganiaja sie po domu, sa zdrowe i zadowolone z zycia :D

Nie czuć żeber ? przecież mój kot waży 8 kg i czuję jego żebra.Dzisiaj spróbuję go zważyć i zobaczę ile waży ...

Malwa405

Od: Pon cze 18, 2007 12:59

Post » Nie lip 29, 2007 13:02

O tu bedzie lepiej widac:
Obrazek
zwis brzuszny ;)

pzdr
GreenEvil

GreenEvil

Od: Pon mar 27, 2006 8:33

Post » Nie lip 29, 2007 13:02

Sysia mogłabyś dać fotkę swojego kota ?

Malwa405

Post » Nie lip 29, 2007 13:05

GreenEvil pisze:O tu bedzie lepiej widac:
Obrazek
zwis brzuszny ;)

pzdr
GreenEvil

Mój kot też tak ma ,ja się nie znam jak jadę z rodzicami do weta to on na to uwagi nie zwraca.Przecież ludzie też tak mają ...przy najmniej faceci .

Malwa405

Post » Nie lip 29, 2007 13:14

Obrazek
to dla porownania kot bez zwisu (Silek ma mala falde skory wiszaca pod brzuchem, ale to przywilej wieku -9 lat)

pzdr
GreenEvil

GreenEvil

Post » Nie lip 29, 2007 13:31

Dzięki ,ile twoje koty mają lat?
I jakie karmy im dajesz ?

Malwa405

Post » Nie lip 29, 2007 13:41

witajcie,
ja mam podobny "problem" z kicią, sadełko nie żle jej sie buja i udka , ale ona waży 4,5 kg. sadełka trochę ma , ale duż o biega jest aktywna, dużo przytyła po sterylizacji, ale też już nie jast taka młodziutka 6 lat, chociaż kazdy weterynazr ją odmładza, bo jest ( oprócz sadełka) w świetnej kondycji
ale ta kicia i jej waga mnie nie martwią, martwi mnie druga kica Fredzia , która jest taka chuda jak patyk, wolałabym takiego tłuścioszka, ale wazy 3 kg. ma rok. jest po sterylizacji , jets bardzo umięśniona i dlatego wazy więcej niż sie wydaje, Była na badaniach bo myslałam ,zę przyczyną jest choroba , kicia jets zdrowa , może wynika to z faktu ,ze bardzo dużo energii spożytkuje na bieganiu i zabawach.?

marzena1234

Od: Pt sty 26, 2007 0:23

Post » Nie lip 29, 2007 13:44

marzena1234 pisze:witajcie,
ja mam podobny "problem" z kicią, sadełko nie żle jej sie buja i udka , ale ona waży 4,5 kg. sadełka trochę ma , ale duż o biega jest aktywna, dużo przytyła po sterylizacji, ale też już nie jast taka młodziutka 6 lat, chociaż kazdy weterynazr ją odmładza, bo jest ( oprócz sadełka) w świetnej kondycji
ale ta kicia i jej waga mnie nie martwią, martwi mnie druga kica Fredzia , która jest taka chuda jak patyk, wolałabym takiego tłuścioszka, ale wazy 3 kg. ma rok. jest po sterylizacji , jets bardzo umięśniona i dlatego wazy więcej niż sie wydaje, Była na badaniach bo myslałam ,zę przyczyną jest choroba , kicia jets zdrowa , może wynika to z faktu ,ze bardzo dużo energii spożytkuje na bieganiu i zabawach.?

Twojej kici chyba nic nie jest ,3 kg to wystarczająco .Może powinnaś dawać
jej więcej jedzenia ? :D

Malwa405

Post » Nie lip 29, 2007 16:20 ----------------

Kamerą do skypa morzna robić zdięcia więc zrobię, ale jak je tu wmontować? :?:
POZDRAWIAM

sysia

Od: Sob lip 28, 2007 16:56

Post » Nie lip 29, 2007 18:03

Malwa405 pisze:Dzięki ,ile twoje koty mają lat?
I jakie karmy im dajesz ?

Ze ja?
9, 2 lat i niecaly rok.
najstarsze i najmlodsze je nutre dla kotow o narmalnej aktywnosci, Baszka je karme nutra platinium light (nieiwele to daje, bo gupek podzera wspoltowarzyszom), + najstarsze i najmlodsze dostaja codziennie odrobine puszki (na 2 koty puszka 400g starcza na 2-3dni) - animoda carny lub hilton.

pzdr
GreenEvil

GreenEvil

Post » Nie lip 29, 2007 18:38

a jak taki mały OFF - Green - te półeczki i drapak to kupowane czy samodziele wykonanie i montaż 8) ?

modliszka

Od: Wto lut 14, 2006 19:12

Post » Nie lip 29, 2007 19:01

modliszka pisze:a jak taki mały OFF - Green - te półeczki i drapak to kupowane czy samodziele wykonanie i montaż 8) ?

samodzielne of course ;)

pzdr
GreenEvil

GreenEvil

Post » Pon lip 30, 2007 16:33

Twojej kici chyba nic nie jest ,3 kg to wystarczająco .Może powinnaś dawać
jej więcej jedzenia ? :D[/quote]

słuszna uwaga :D :D ale dostaje tyle ,że gruba Jadzia po niej zjada bo Fredzia nie daje rady swojej porcji zjeść, chyba za często je karmię 6 razy dziennie :?
chciałam ,zę by nie były grubaskami , bo wiadomo ,zę do czego prowadzi otyłość, problemy ze stawami itp. więc daję im posiłki częściej a mniej,żeby szybciej spalić kalorie.
nie wiem czy to dobrze?

marzena1234

Od: Pt sty 26, 2007 0:23

Post » Pon lip 30, 2007 20:21

Witam wszystkich forumowiczów "związanych" z tym tematem :D . Przepraszam, że wzywana do tablicy nie odpowiadałam, ale dopadł mnie wirus, juz w piatek wieczorem i taka niejaka byłam :(
Corvu - jeżeli człowiek przy 160 cm wzrostu waży 11o kg to grubasem wielkim jest, przy wzroście 2 m wygląda to już inaczej. Ja w którymś poście opisywałam moje koty, ale może niezbyt wyraźnie, z niego powinno wynikac, że kot kotu nierówny i bez obejrzenia egzemplarza trudno wyrokować o grubości :wink: :D - co oznacza, że w 100% zgadzam się z GreenEvil. A tak a propos - jaką piękną drapaczko-wspinaczkę macie dla kotów.
Malwa - mój Fifi jest gruby, majta mu się brzuszysko straszliwie i co tu ukrywać tłuszczu na nim duże pokłady. Ale co biedny kot ma robic jak jego pani klasyfikuje w grupie osób z bbbbb. dduzymi problemami z tłuszczykiem :evil:
Varvlv - dzięki, to moje początki fotograficzne :D :wink:
Wszystkich pozdrawiam

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Pon lip 30, 2007 21:11

Ja się podłączę do wątku i zapytam o pewną rzecz: Mam kotkę, nie znam dokładnego wieku, ale u nas jest już od prawie 6 lat, a jak się przybłąkała miała rozmiary dorosłego kotka, więc sądzę, że min. 7 lat ma, a może i kilka więcej. Kotka je niewiele, lubi skubnąć częściej, ale troszkę, mięska albo puszki potrafi zjeść jednorazowo ok. 50g, wszystkiego tak dziubie po trochu, miesięcznie zjada sama ok. 1kg karmy z nielicznymi dodatkami podawanymi 2-3 razy w miesiącu. Kotka nie jest "pełna", wręcz szczupła, dużo spaceruje po dworze, w upały potrafi zjeść na dobę kilkanaście gram karmy, bo więcej nie chce.

Pomimo tego kotka ma taki właśnie "wał brzuszny" jak to nazywacie, brzuszek naprawdę obwisa, jest spora fałdka, spokojnie można za nią złapać. Kotka kilka lat temu miała sterylkę, poza tym pierwszą młodość ma już za sobą- czy to może być przyczyna?
Po prostu Ania jestem :wink:

DamaKier

Od: Pon gru 26, 2005 23:02

[poprzednia][następna]