laaseczka, Acana kosztuje ok. 13 zł za kilogram przy worku 8-kilowym, sanabelle ok. 13,50 przy 10-kilowym
kot zje tej karmy mniej niż tego marketowego świństwa
i będzie zdrowszy, a leczenie bywa kosztowne
przemyśl, przekalkuluj, proszę
Moderator: Estraven

laaseczka pisze:dziekuje

laaseczka pisze:mi chodzi przede wszystkim o ceneale zeby byla tez dobra gatunkowo.
Kazia pisze:Acana byla swietna karma...producent podawal, ze ma 60 % miesa i wszystkie skladniki sa dopuszczone dla ludzi...niestety chyba cos sie zmienilo bo jak 2 dni temu bylam na stronie, to juz tej info ze 60% miesa nie ma i w ogole jakos mniej informacji jest.
Myszka.xww pisze:Tigra, pisalam friskisie, darlingu i PURINIE, nie o RC.
Zupelnie nie wiem, jaki zwiazek z moja wypowiedzia ma to, co napisalas![]()
Myszka.xww pisze:IMHO 20% i wiecej miesa w karmie, to bardzo dobry wynik. Pod warunkiem, ze zawiera tauryne a nie zawiera sztucznych barwnikow. Wybor karm jest wielce obfity na rynku. Nie musisz karmic RC. Moje jedza Bento.
Myszka.xww pisze:Przy okazji - karmy skladajace sie z miesa w 80% owszem. Byle nie dawac juz wtedy dodatkowego miesa, bo mozna kotu zaszkodzic. Takimi karmami karmi sie wylacznie koty, ktore nie jedza nic innego. Nadwyzkowe bialko zwierzece w procesie metabolicznym zamieniane jest w moczany, o ile dobrze pamietam i moze uszkadzac nerki.
Jezeli podajesz posilki skladajece sie wylacznie z miesa, to warto zwrocic uwage, zeby karma sucha zawierala tego miesa nie wiecej niz 30%.
Myszka.xww pisze:W swojej krucjacie przeciwko RC zwroc uwage rowniez na rodzaj i jakosc uzytych w produkcji surowcow, pozostale skladniki (makro i mikroelementy), sposob konserwowania karmy (rodzaj przeciwutleniaczy) i inne.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 45 gości