Paraliż, podejrzenie:zator... Niestety Bazyli już za TM [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 10, 2014 10:19 Re: Paraliż, podejrzenie:zator... Niestety Bazyli już za TM

Ariel, bardzo mi przykro z powodu kocurka :(
Wszystko oczywiście zależy od tego w którym miejscu utworzy się zator. Moja tymczasowiczka Amelka kilka lat temu odeszła właśnie na zator. Nie mieliśmy zupełnie jakiejkolwiek szansy, żeby pomoc kici. Miała zator płucny, umarła przez sen, nawet nie zdążyła się obudzić. Rano spała jakby nigdy nic zwinięta w kłębek. Chciałam ją obudzić na śniadanie... kiciałam i wołałam a tu nic, podeszłam dotknęłam ją...była już zimna :cry:
Obrazek ObrazekObrazek
Obrazek

fiona.22

Od: Pon maja 07, 2007 19:31

Post » Śro gru 28, 2016 4:13 Re: Paraliż, podejrzenie:zator... Niestety Bazyli już za TM

Teraz czytam o tej heparynie i nie wiem czy dobrze zrobilam :( 6 dni temu znalazłam w Brukseli kota (przyjechałam na chwilę na święta do mamy). 6 dni było super. Kocio miał apetyt, siedział w łazience bo mama ma dwa inne koty a ja zawsze wolę dmuchać na zimne (chodzi tu o choroby). Był miziasty, tulaszczy, normalny, zdrowy kot. Dziś późnym wieczorem zwymiotował dwa razy, najpierw trochę z karmą - pomyślałam kłaczek. Później poszedł do kuwety. Najpierw normalna kupa. Później znowu wymioty ale już tylko śliną. Za chwilę kupa pod siebie na legowisku. Później poszedł znowu do kuwety i zaczął robić pod siebie rzadką kupę a później leciał jakiś śluz, za moment kot zaczął mieć problemy z oddychaniem, otwierał pyszczek. Brzuszek strasznie mu chodził, nie dał rady stawać na łapki a jak próbowałam mu pomóc to piszczał. Na sygnale popedzilam z mamą do weta, diagnoza zakrzepowy zator aorty i eutanazja na miejscu. Kot 15 stycznia miał iść do nowego domu a pobiegł za tęczowy most :/
Teraz czytam o tym na forum i myślę że jeszcze może mogło być dobrze. Gdybym trafiła do weta w Polsce a nie tym chorym kraju. Mam cholerne wyrzuty sumienia ;(

kisielek882

Od: Pt sie 24, 2012 14:26

[poprzednia]