Helga i mała Freya - Freya i Heluś już w swoich domkach :)))

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 10, 2007 7:01

Helga przechodnia i bura msza :lol: :ryk:

Ja jeszcze pamiętam, gdy przywiozłam Maćkowi pierwszego kota ze schroniska- nic nie zapowiadało wtedy burej orgii, która miała nastąpić wkrótce 8)

Mokkuniu, ja Cię rozumiem :wink: Nie wiem czy znasz historię Bazylii, mamy Miętki i Tymianka. Darła się non stop, nie mogłam jest kastrować, bo karmiła kociaki...wrzeszczała całe noce i pół dnia, nawet przy karmieniu kociaków :? Otwierała sobie drzwi z klamki i łomociła moje koty, które odtąd zamieszkały na najwyższych półkach w kuchni :roll: Wrzeszczała tak strasznie, że dwa razy w nocy sąsiedzi wezwali policję :lol: prawie próbowałam wcisnąć Bazylkę policjantom 8) nie chcieli :twisted: Raz nawet zapakowałam ją do kontenerka i wyniosłam o 5 rano na balkon, ale po pół godziny do drzwi dzwoniła sąsiadka :lol:
Teraz się z tego śmieję, ale wtedy byłam wykończona fizycznie i psychicznie też. Dzwoniłam do wszystkich błagając żeby ją ode mnie zabrali, żeby chociaż gdzies do komórki :roll:
Po dwóch miesiącach nie wytrzymałam i Bazylka pojechała na zabieg. Po wybudzeniu jakby nigdy nic wyła dalej 8O sterylka totalnie nic nie zmieniła...Byłam bliska obłędu, a Radek prawie się wyprowadził. Na pare nocy w tygodniu jeździliśmy spać u rodziców, żeby choć trochę odespać :roll:
Domek dla Bazylii znalazł się dzięki Batce- byłam pewna, że Bazylka wróci do mnie po dwóch dniach, ale nawet te dwa dni były dla mnie jak marzenie :wink: W nowym domu jednak Bazylia przestała się drzeć 8O ot tak po prostu...ludzie są nią zachwyceni 8)
Może i z Helgą tak będzie... piszę to wszystko, bo wiem, ze to wcale zabawne nie jest, gdy się żyje z takim kotem. Mam nadzieję, że sterylka w waszym przypadku pomoże, jeśli nie, to zawsze jest nadzieja, że w innym domu będzie lepiej :wink:
Obrazek

saskia

Od: Pon gru 06, 2004 16:51

Post » Czw maja 10, 2007 9:27

etam, Mokka przesadza ;) no Helga darła się troszkę, ale czy któraś by się nie darła, jakby Was zamknąć pod prysznicem ? I nie wypuszczać mimo gróźb, próśb i błagań? :ryk: mądralińskie ;)
Helga jest grubaskiem 8) ale jakie ma pięęęękne oczyska 8O oczywiście Mokkunia przyrównała jej ślepka do Shibaska, ale ja stwierdzam autorytatywnie, że do autystyka jeszcze Heldze daleko :D
Maleńka Freya jest śliczna, taki cudeńko puchate, ale charakterek ma :) "puść mnie, ty wielka istoto, puszczaj, no !!! nie? to ja Ci zaraz pazurki wbiję i tup, tup, tup - na plecy wlezę, ha! i jak mnie teraz zdejmiesz? :P " :roll:

ciekawa jestem jak nasi TŻ-ci prz remoncie łazienkowych drzwi sobie dziś poradzą z Helgą-wariatką, maleńką Freyą, rozbieganymi Laylą i Gryfinkiem, przerażoną Bunią i Shibaskiem-autystykiem? jeden Leoś normalny :ryk:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Czw maja 10, 2007 19:40

To dopiero rodzinka! Jeden Leoś normalny! No, prawie, bo też go trochę za dużo w sensie objętości. A teraz jeszcze drziw do łazienki będą, a to się wszyscy normalni inaczej zdziwią!
Obrazek
ObrazekObrazek

TyMa

Od: Wto maja 02, 2006 7:58

Post » Czw maja 10, 2007 20:43

Ha :!: Wróciłam niedawno do domu z duszą na ramieniu. Bo miałam wizję Helgi, która staranowała drzwi do łazienki i odgryzła Leośkowi białe łapki a na deser zjadła Laylę :twisted: :roll:
A wracam, a w domu spokój i klamka w drzwiach łazienki :dance: :dance: :dance: Full wypas no :) Georg-inia - dzięki Ci za Twojego TŻta :D Jutro będzie malowanie i może szybka :D Ale będzie super :dance: :dance: :dance:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw maja 10, 2007 21:14

mokkunia pisze:Ha :!: Wróciłam niedawno do domu z duszą na ramieniu. Bo miałam wizję Helgi, która staranowała drzwi do łazienki i odgryzła Leośkowi białe łapki a na deser zjadła Laylę :twisted: :roll:
A wracam, a w domu spokój i klamka w drzwiach łazienki :dance: :dance: :dance: Full wypas no :) Georg-inia - dzięki Ci za Twojego TŻta :D Jutro będzie malowanie i może szybka :D Ale będzie super :dance: :dance: :dance:

Mokkuniu,nie chcialabym kiedys napisac i po co chwalilas dzien przed zachodem Slonca :lol:
:ok: za niesforna Helge Mortadele :wink: i cierpliwosci z wyrozumialoscia dla pozostalych lokatorow...wraz z Duzymi oczywiscie :wink:

elfrida

Od: Pt gru 15, 2006 22:15

Post » Czw maja 10, 2007 21:22

elfrida pisze:
mokkunia pisze:Ha :!: Wróciłam niedawno do domu z duszą na ramieniu. Bo miałam wizję Helgi, która staranowała drzwi do łazienki i odgryzła Leośkowi białe łapki a na deser zjadła Laylę :twisted: :roll:

Mokkuniu,nie chcialabym kiedys napisac i po co chwalilas dzien przed zachodem Slonca :lol:

o tototo! :D pamiętaj, że remont u nas trwa szósty rok... :roll: :twisted:

Georg-inia

Post » Czw maja 10, 2007 21:36

Przyjmuję zakłady kiedy Helga nauczy się korzystać z klamki 8)
Stawiam że w ciągu... no, powiedzmy... 4 dni.
abluo ergo sum

Beliowen

Od: Czw lis 25, 2004 11:33

Post » Czw maja 10, 2007 21:57

Beliowen pisze:Przyjmuję zakłady kiedy Helga nauczy się korzystać z klamki 8)

No niby masa solidna,ale nie wiem,czy z taka masa doskoczy :lol:
a poza tym Helga ciezka do sprecyzowania,czy cwana,czy to kwestia desperacji :wink:
ja tam w zaklady sie nie bawie...no a przynajmniej nie z Helga :lol:

elfrida

Od: Pt gru 15, 2006 22:15

Post » Pt maja 11, 2007 7:33

Beliowen :evil: Bez takich krakań mi tu proszę :!: Klamka miała być z zamkiem, ale ponieważ otwiera ją się naprawdę ciężko, jest potężna to myślę, że Helga jednak tym razem wymięknie i nie da sobie rady :twisted:

mokkunia

Post » Pt maja 11, 2007 8:20

mokkunia pisze:

Beliowen :evil: Bez takich krakań mi tu proszę :!: Klamka miała być z zamkiem, ale ponieważ otwiera ją się naprawdę ciężko, jest potężna to myślę, że Helga jednak tym razem wymięknie i nie da sobie rady :twisted:

Mokkuniu nie wiem czy jestes optymistka czy naiwna :twisted:

Myzianki dla Marmurkowej Panienki :D
Obrazek

goska_bs

Od: Czw mar 23, 2006 18:12

Post » Pt maja 11, 2007 8:54

mokkunia pisze:

Myślę że to była dobra myśl Obrazek
abluo ergo sum

Beliowen

Post » Pt maja 11, 2007 9:07

Beliowen pisze:
mokkunia pisze:

i takaż została przedstawiona mojemu TŻ-towi, który popatrzył z lekka zdzwiony: na co komu zamek w łazience od zewnątrz 8O :?:

Georg-inia

Post » Pt maja 11, 2007 9:21

Georg-inia pisze:
Beliowen pisze:
mokkunia pisze:

i takaż została przedstawiona mojemu TŻ-towi, który popatrzył z lekka zdzwiony: na co komu zamek w łazience od zewnątrz 8O :?:

Za 3-4 dni będziecie wiedzieli na co :twisted:
abluo ergo sum

Beliowen

Post » Pt maja 11, 2007 9:24

Beliowen pisze:
Georg-inia pisze:
Beliowen pisze:
mokkunia pisze:

Za 3-4 dni będziecie wiedzieli na co :twisted:

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Odgryzę Wam te kabelki od internetu jak nie przestaniecie :twisted: Helga nie będzie uciekać i już. Nie może, nie pozwalam i się nie zgadzam. O! 8)

mokkunia

Post » Pt maja 11, 2007 9:35

mokkunia pisze:Helga nie będzie uciekać i już.

O-bie-ca-ła
:twisted:
abluo ergo sum

Beliowen

[poprzednia][następna]