P(t)ysia-po ponad 2 latach u missieek-znalazła swój dom!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 07, 2007 15:13

Dodam jeszcze do relacji Vikamili, że w odróżnieniu do poprzedniej wizyty nie wyszłyśmy obsypane sierścią Pysi - chyba Efa Oile też zadziałał i wzmocnił okrywę Pysi :)
Co do tych łysinek to nie wiadomo właściwie dalej, czy to wskutek grzybicy czy alergii pokarmowej. Hodowla zeskrobin skórnych Pysi przyniosła obfity wzrost saprofitów, który mógł przysłonić grzyba. Betadine ma działanie przeciwgrzybicze i sierść Pysi w tych łysych miejscach bardzo ładnie odrasta. Wet zasugerował podanie Pysi szczepionki przeciwgrzybiczej, żeby utrwalić efekt leczenia i zapobiec nawrotom.
Zniekształcone uszko Pysi to najprawdopodobniej efekt nieleczonego zapalenia uszu :(

No i mamy dylemat jak rozwiązać sprawę usuwania kamienia z zębów - mianowicie czy zrobić to już teraz, czy czekać jeszcze na ustosunkowanie się Pysi w kwestii rui :roll: Bo kicia jest troszkę bardziej miziasta, czasem trochę miauczy, wet stwierdził że coś tam jest bardziej rozpulchnione, ale też nie był pewien. Pysia nie ma nacięcia na uchu jakie w schronisku robią sterylizowanym kotkom.
A może wygolić jej brzuszek i poszukać blizny?

Pysia nie za bardzo chciała pozować po wizycie u weta, raczej chciała napełnić brzuszek i zaszyć się w spokojne miejsce :)

ObrazekObrazekObrazek

fili

Od: Pon paź 10, 2005 10:14

Post » Czw lut 08, 2007 16:29

Pysiunia jest prześliczna i taka słodka...
A Wy takiego pięknego kotucha chowacie przed światem i nawet fotki trzeba Wam prawie siłą wydzierać :twisted:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto lut 20, 2007 10:07

Co słychać u pięknej panienki???
...

CoToMa

Post » Wto lut 20, 2007 10:23

CoToMa - Pysia dziękuje za pamięć :)
Zamówiłam dla Pysi 3 dawki szczepionki przeciwgrzybiczej Felisvac, mamy nadzieję, że dzięki niej już całkiem zakończymy temat grzybicy u koteczki.
Czyszczenie zębów Pysi spróbuje zorganizować missieek w Krakowie, przy okazji kastracji kocurków.
Dziewczyny mają ostatnio szpital w domu, tym razem ludzki, wszyscy domownicy chorują po kolei na grypę żoładkową. Mam nadzieję, że jak sytuacja zostanie opanowana Vikamila napisze jak się Pysi żyje.

fili

Post » Nie lut 25, 2007 21:37

Chciałam powiedzieć, że Pysia uwielbia szaleństwa z Piłeczkami, najbardziej te z dzwoneczkami :D Psychicznie ma się dobrze, fizycznie- nos dalej zapchany:( Skóra już ładnie zarośnięta:)

Vikamila

Od: Czw sty 26, 2006 20:28

Post » Pt mar 02, 2007 18:31

Co u Ptysiaczka?

A ja wciąż czekam z nadzieją na jakieś fotki... :twisted:
...

CoToMa

Post » Sob mar 17, 2007 17:39

Są jakieś dobre wieści o Ptysiaczku???
...

CoToMa

Post » Sob mar 31, 2007 15:38

Pysi dobre wieści, to takie, że została już dwa razy zaszczepiona przeciwko grzybicy skórnej. A jej ogólny stan skóry jest rewelacyjny, nie ma śladu po wcześniejszych łysinach.

A nie najlepsze wieści to takie, że oczy i nos dalej bez zmian, ale chyba jej to nie przeszkaza za bardzo. No i oczywiście dalej bez domu :(

Co do zdjęć, Pysia średnio lubi takie sesje. Ale postaram się zrobić jej jakieś, szczególnie dla Ciebie CoToMa :D

Vikamila

Post » Pon kwi 09, 2007 13:36

zdjęć jeszcze nie ma

i wychodzi na to że problemy skórne Pysi wróciły :x
Pysia wygryzła sobie na nodze, nieco sieści, uwidaczniając tym samyn mocno zaróżowioną skórę o powierzchni mniej więcej 2zł

Raczej chyba nie jest to reakcja poszczepiena na grzybice...?!

coraz bardziej ugruntowuję się w przekonaniu, że Pysia jest alergikiem pokarmowym :cry:
ostatnio jadła Acanę..., jak zauważyłam karma ta została odstawiona, obecnie je RC skin & hair. Obserwujemy, już sama nie wiem co tu jest grane...

Vikamila

Post » Pon kwi 16, 2007 18:13

Pysiaczek do góry

Vikamila

Post » Czw kwi 19, 2007 12:26

Pysia niedługo zacznie chyba przypominać bardziej sito, niż kota :lol: :?

Vikamila

Post » Czw kwi 19, 2007 14:32

Vikamila pisze:Pysia niedługo zacznie chyba przypominać bardziej sito, niż kota :lol: :?

Biedna Pysiunia :(

A jak ogólnie się czuje?
...

CoToMa

Post » Pt kwi 20, 2007 16:02

ogólnie to ona czuje się dobrze, ma wilczy apetyt i chęci do zabawy. Polowanie na piłeczkę w jej wykonaniu, nie jednego położyłoby ze śmiechu :lol:

Nie lubi towarzystwa kocio-psiego :cry: Wygląda wtedy tak :x

ona jest bardzo fajną kotką, tylko to zdrowie ma słabe...chyba...tak to wygląda.
Zaleczona i trzeba zaczynać wszystko od nowa, albo szukać innych przyczyn jej stanu...

dziś rano nawet zrobiłam zdjęcia jej wygryzionej sierści, ale nie wiem czy siostra będzie mieć czas wkleić, bo czeka nas dość zajęty weekend: jutro sterulizujemy dwie suczki, dwa kocury i jedną kotkę. Wszystko schroniskowe oczywiście :?

Vikamila

Post » Pt kwi 20, 2007 16:07

Hej, mam dla Pysiuni karmę RC dla alergików.
No i znowu ścisła dieta ją czeka :(

fili

Post » Wto kwi 24, 2007 19:16

Fili bardzo dziękujemy za karmę dla Pysiaka :D
Co do diety to ona jest na niej już od dawna, musi się niestety oblizywać smakiem na kurczaczka, biały serek i inne takie kocie przysmaki...Aż mi jej szkoda, gdy tak bardzo prosi. :cry:

Chciałam się jeszcze zapytać, czy badanie skóry Pysi na Brynowie było robione w labie ludzkim, czy zwierzęcym? Jakie tam mają?

Vikamila

[poprzednia][następna]