Bedzie dobrze, nie martw się. Tam na pewno wszystko ci opowiedzą i wytłumaczą. Wiem, że to oczko wygląda kiepsko, ale musisz wierzyć, że bedzie ok.
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Ewik pisze:Dzwoniłam do lecznicy- kiciuś ma kiepska morfologię, bardzo duża leukocytoza i anemia...jutro będzie trzeba zmienic antybiotyk na mocniejszy i spróbujemy zrobić testy na zakaźne...troche się zaczynam martwić...wetka dała mi do zrozumienia że gdyby go nie widziała i miała przed oczami tylko wyniki to myślałaby, że kot jest jedną nogą w grobie...![]()
Jana pisze:Ewik pisze:Dzwoniłam do lecznicy- kiciuś ma kiepska morfologię, bardzo duża leukocytoza i anemia...jutro będzie trzeba zmienic antybiotyk na mocniejszy i spróbujemy zrobić testy na zakaźne...troche się zaczynam martwić...wetka dała mi do zrozumienia że gdyby go nie widziała i miała przed oczami tylko wyniki to myślałaby, że kot jest jedną nogą w grobie...![]()
Czy kociak ma dużą anemię? I jednocześnie dostaje kroplówki dożylne? Przy anemii nie powinno sie dawać dożylnych, dodatkowo rozrzedzać krwiZdarzyło się, że coś takiego kociak przypłacił życiem
![]()
Podrażnioną pupinę ładnie wygoi sudocrem, wielokrotnie sprawdzone!
I trzymam kciuki za oczko.
Kid pisze:Ewik, doktor Garncarz i jego ekipa potrafią naprawdę cuda. Tofik z koszmarnym kk, który był u mnie w kwietniu, miał bardzo zajęte prawe oko. Zapadło się w głąb czaszki, rogówka zmętniała, na oku błona która przyrosła do gałki ocznej, koszmarny stan zapalny. Nawet nasza wetka rozłożyła rece i uznała, że oko jest do usunięcia. Po wizycie u przemiłej pani doktor z kliniki Garncarza i kilkudniowej kuracji okazało się, że oko da się uratować i że nawet troszkę będzie widziało. Niestey, Tofiś tego nie doczekał, ale moje doświadczenia z lekarzami od Garncarza sa bardzo dobre. Inni weci zdecydowanie mówili o usunięciu oka, a pani doktor fachowo "ustawiła mnie do pionu" - kazała walczyć.
Bedzie dobrze, nie martw się. Tam na pewno wszystko ci opowiedzą i wytłumaczą. Wiem, że to oczko wygląda kiepsko, ale musisz wierzyć, że bedzie ok.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Blue i 55 gości