*KD* - Mio & Mao - zdjęcia z nowych domów s. 6/7 ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lis 20, 2006 20:49

Ano, szczęśliwy :D Mio zawiozłam do nowego domku już dzisiaj. Była zaciekawiona nowym miejscem, pierwsze kroki skierowała do kuwety, a taki sikacz z niej był na początku ;) Balbina-rezydentka jest skołowana, ale pewnie wkrótce się przyzwyczai. Nowy domek bardzo szczęśliwy - Asi (Dużej) chłopaki pokazali mi dzisiaj rysunki pt: "Przyjmujemy Mio do nas". Super narysowali! Mio teraz będzie nazywać się Mimi i Asia będzie informować na bieżąco, co u Mimisia kochanego się dzieje. Może w piątek (spotykamy się) namówię ją, żeby weszła na forum? ;)

Inka płacze i chodzi wokół transportera bardzo nerwowo - nie rozumie dlaczego wyjechał z Mio, a teraz jest pusty...
Ostatnio edytowano Pon lis 20, 2006 20:58 przez reddie, łącznie edytowano 1 raz

reddie

Od: Śro lip 19, 2006 15:35

Post » Pon lis 20, 2006 20:51

Super wieści. A Inkę ucałuj :wink:
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

Post » Pon lis 20, 2006 21:44

Mimi teraz biega po domku i wariuje wszystko ją interesuje ,natomiast Balbina biega za nią i prycha . Prycha nawet na mnie troszkę się martwię ale mam nadzieję że się dogadają
mimi

Asia duża

Od: Pon lis 20, 2006 21:28

Post » Pon lis 20, 2006 22:09

Asiulek, na pewno się dogadają, na pewno :) Byś musiała widzieć co Inka wyprawiała jak pierwszy raz u nas pojawił się kot ;) A z tego, co widziałam Balbina po prostu jest zdziwiona - w końcu ile ona była jedynaczką? Bardzo długo. Bedzie dobrze, zobaczysz. Fajnie, że Mimi się u Was dobrze czuje. Cieszę się bardzo!

Edit: A, a! Może założysz swoim kotom ich własny wątek na forum Koty? :)

reddie

Post » Pon lis 20, 2006 22:15

BALBINKI ZDJĘĆ MAM MNUSTWO ALE MIMI JESZCZE NIE ROBIŁAM NARAZIE JESTEM PRZERAŻONA
mimi

Asia duża

Post » Pon lis 20, 2006 22:24

Nie bądź przerażona. Daj Balbinie czas. Zobaczysz - zaprzyjaźni się z małą, gdy przekona się, że nie musi się jej obawiać. Teraz Mimi jest intruzem jednak. A na intruza takie jedynaczki muszą naprychać, żeby pokazać "kto tu rządzi" ;) Naprawdę za jakiś czas powinno to minąć.

reddie

Post » Pon lis 20, 2006 23:05

Asiu, witaj na forum ;)
Ogromnie się cieszę, że adoptowaliście Mio, to naprawdę ogromny (aczkolwiek maleńki zarazem) skarb ;) Rozumiem Twoje zdenerwowanie postawą Balbiny, ale musisz nam wierzyć, że taka jest po prostu kolej rzeczy i to na pewno minie :D Zobaczysz... za tydzień będziesz się z tego śmiać 8) Grunt to myśleć pozytywnie, Balbinka ma prawo być zazdrosną, w końcu to małe białe coś wpadło na jej własne terytorium i chce jej zabrać Dużych :lol: Trzymam kciuki za łagodne stosunki między panienkami i za Waszą cierpliwość, pozdrawiam cieplutko, Ola.

Ps. Reddie - dobra robota :ok: Oby tak dalej ;)
Obrazek

dronusia

Od: Sob mar 26, 2005 13:32

Post » Pon lis 20, 2006 23:42

Asiu, witaj na forum. Nie strachaj się. niebawem nie będziesz mogła uwierzyc, ze Balbinka mogła fukac. I będzie sielsko i anielsko. No, nie licząc głupawek :D
Reddie - widze, ze pałeczka sztafety adopcyjnej przekazana :D
Obrazek
Naszym kotom się przelewa - darowiznę na konto!
Fundacja Kocia Dolina Lukas Bank SA /O. Toruń
47 1940 1076 3018 9272 0000 0000

Igulec

Od: Wto mar 28, 2006 21:15

Post » Wto lis 21, 2006 14:55

Asiu gratuluję dokocenia. Mimi cudna, choć nie ruda. :wink:
Obrazek<=klik
Obrazek

mirka_t

Od: Pon gru 20, 2004 18:21

Post » Wto lis 21, 2006 17:48

Mao i Inka właśnie się strasznie wygłupiają - a ja płaczę ze śmiechu :smiech3: Dostałam dziś smsa od potencjalnego domku, że "to już nieaktualne". Zatem Mao będzie musiała jeszcze zaczekać na dom. Ale czy taka mała słodka biała foczka może długo czekać? To jest kotecek, który składa się głównie z mruczenia. Nawet jak biega z Inką, to mruczy ;) I dziś odkryłam, że nie jada saszetek 8O Nie i już. Ona wyjadła czarnej suche, a czarna jej saszetkę. No i jeśli ktoś chce kota superhiperultragrzecznego - Mao właśnie taka jest. Połknąć tableteczkę? Proszę bardzo. Kropelki do oczu? Mao grzecznie siedzi i czeka aż zakroplą. Pazurki? No problem. Przy zastrzyku u weta nawet nie pisnęła. Dzielny maluch :)

Igulec pisze:Reddie - widze, ze pałeczka sztafety adopcyjnej przekazana

Si :D

reddie

Post » Wto lis 21, 2006 17:57

Reddie - nie przejmuj się ;) Może ten potencjalny domek dał schronienie innej potrzebującej kociej istotce? Poza tym jak sama piszesz - Mao na pewno nie będzie długo czekała na swojego człowieka :ok: Wierzę w to z całego serca ;)

Co do Muminki, to ja nie wiem po kim Mao ma charakter, ale na pewno NIE po mamusi 8O Tabletka? NIE!!! :crying: Antybiotyk? NIE!!! :crying: Dwa razy dziennie robimy z mamuni mumię (we dwoje) i przez 10 minut próbujemy podać lekarstwa, katorga, mówię Wam :lol: W każdym razie Muminka czuje się dobrze, zdrowieje, wcina aż się jej uszka trzęsą, śpi na łóżku ;) Martwi mnie tylko ten jej grubiutki nadal brzuszek, jak tylko ranka się zagoi i kicia skończy terapię antybiotykową jedziemy na konkretniejsze badania, możliwe, że potrzebne będzie USG itp. Ufff... to tyle nowości :D
Obrazek

dronusia

Post » Wto lis 21, 2006 18:39

Muminko, dużo zdrówka życzymy, kochanie. A dziś dostałam smsa, że weterynarz powiedział, iż Mimi jest już zdrowym kotkiem. Dostała tabletkę na obcych, a po odrobaczeniu będzie szczepiona.

Mam teraz Mao-mruczka na kolanach. Mruczy głośniej niż pralka ;) Po prostu słodziak :1luvu:

reddie

Post » Wto lis 21, 2006 21:26

Dziś Mimi obudziła mnie delikatnym lizaniem po buzi i gilaniem po policzkach wąsami, Mimi biega po domku i trochę boi się Balbinki ,ale daje sobie świenie rade ,bawi się czym chce i tylko czasem balbina ją chce łapką skarcić ale ona wtedy prycha i balbina daje jej spokój
mimi

Asia duża

Post » Wto lis 21, 2006 23:36

Czyli same dobre wieści :ok:
Oby tak dalej! Asiu, cieszymy się, że Mimi tak świetnie daje sobie radę w nowym domku ;) Z Waszą pomocą na pewno szybko się oswoi i pokocha Was całym swoim serduszkiem :D
Obrazek

dronusia

Post » Śro lis 22, 2006 10:56

Mimi rozrabia na całego ,wszystko co tylko można wykożystać do zabawy jest dobre ,nawet zaczyna się ganiać z Balbiną 8O można się rozpłakać ze śmiechu ,choć balbinka jeszcze bierze te zabawy trochę ze słością i jeszcze prycha ale już się ganiają i robia tak wrrrr,więc myślę że będzie dobrze ! Całuski dla wszystkich zakochanych w kotkach ! one są wyjątkowe :lol:
mimi

Asia duża

[poprzednia][następna]