Wroc Problemy działk. kotów- zbieramy na karmę, pomożecie?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 02, 2006 22:26

eeeeee tam głupio, fajnie właśnie, można się dzięki temu podroczyć :mrgreen:
No i wątek się kręci, może ktoś, kto ma poniedziałek wolny przeczyta :wink:
Obrazek

Drażetka

Od: Śro kwi 12, 2006 21:14

Post » Pon paź 02, 2006 22:40

Przepraszam, że tak późno się odzywam:
u mnie są dwa talony z dzisiejszej akcji (bo trzeci odkładam dla Bezi) - to te zdobyte przez Atiwoj, Drażetkowego Marka oraz przeze mnie.
Dyrektorka naciskała, że nie może dać mi dwóch, a ja naciskałam że potrzebuję właśnie dwóch;) - więc stanęło na umówieniu jednej sterylki (bez talonu) w schronisku na piątek, 13 października, godzina 12. Colas, to mógłby być kocur jakiś z Grabiszyńskiej, co Ty na to? Wiem, że to nieco komplikuje sprawę, ale myślę że warto pokombinować z transportem...

Wikulec

Od: Śro sie 16, 2006 15:49

Post » Pon paź 02, 2006 22:50

teoretycznie, na dzień dzisiejszy mogę pomóc z transportem 13. Ale u mnie niestety wszystko może się zmienić, bo plan mam jeszcze płynny... ale... pomarudzę, ponaciskam...
Niech Colas zdecyduje, czy wieziemy.
Obrazek

Drażetka

Post » Wto paź 03, 2006 9:05

Dziewczyny, kochane jesteście, ale ja już się pogubiłam. Do tej pory było 7 talonów (4 od pani Haliny, 2 od Drażetki, 1 od nataleczki). Jaki stan jest obecnie?
Co do tego zabiegu umówionego w schronie -mam tylko jedną wątpliwość. Czy będzie można zawieźć kocura, bo z tego co wiem, to talony są na kotki. Mamy jeszcze trochę czasu do tego piątku, zobaczymy w poniedziałek, ile się nam uda zrobić i co jeszcze zostanie do zoperowania. Zdecydujemy po akcji (jeśli nic jużnie zostanie do zrobienia, na pewno znajdziemy jakąś koteczkę do ciachnięcia).
Póki co pada :( :( :(
Obrazek

Colas

Od: Śro lip 20, 2005 8:24

Post » Wto paź 03, 2006 10:07

Dopiero przeczytałam :oops: i niebardzo mogę się połapać kiedy ta akcja "sterylka" ma się odbyć, w który poniedziałek? i dla czego z samego rana? czyżby to warunek postawiony przez wetkę? Ja niestety w tygodniu pracuję i w najbliższy wekend wyjeżdżam ale może mogłabym jeszcze jakoś pomóc?
Obrazek Luna Obrazek Pinta Obrazek Tofik Obrazek Irys Obrazek Mruczek

Mops

Od: Wto paź 26, 2004 7:28

Post » Wto paź 03, 2006 10:15

Colas pisze:Dziewczyny, kochane jesteście, ale ja już się pogubiłam. Do tej pory było 7 talonów (4 od pani Haliny, 2 od Drażetki, 1 od nataleczki). Jaki stan jest obecnie?

:lol: Nie dziwię się, ze się pogubiłaś. :wink:

Być może t coś wyjasni: kiedy ja musiałam zmykać do pracy, Marek stał jeszcze w kolejce. Po zdobyciu talonu przekazał go w ręce Wikulca. Tak więc mój mam w domu, drugi (Marka) jest u Wikulca. Wikulec swój talon przeznacza na ciachnięcie Bezi. Ma jeszcze talon od atiwoj, którą trzeba spytać, czy to też na tę akcję (wtedy byłoby aż osiem).
Chyba nic nie namieszałam :roll:
Obrazek

Drażetka

Post » Wto paź 03, 2006 10:22

Talony na kastracje są i dla kotów i dla kotek-bez różnicy.Jeżeli chodzi io poniedziałek 09.10 to njiestety jestem na targach w katowicach(wekend też),ale w każdym innym terminie chętnie mogę pomóc :lol:
Jurand,Eto'o,Gandalf i Fredek
Obrazek

Miciułka

Od: Czw kwi 20, 2006 10:49

Post » Wto paź 03, 2006 10:24

Colas do schronu zawieżcie jakiegoś kocura,bo u kotów jest zabieg dużo mniej poważny,a lekarze w schronie...-sami wiecie.Nie zawożcie tam kotki za żadne skarby!!!
Jurand,Eto'o,Gandalf i Fredek
Obrazek

Miciułka

Od: Czw kwi 20, 2006 10:49

Post » Wto paź 03, 2006 12:44

Ok, dzięki Miciułko, będę to miała na uwadze. Wszystko okaże się w poniedziałek, zobaczymy, na ile nam czasu wystarczy.

Mopsie, akcja jest w najbliższy poniedziałek, czyli 9. X. Jest to termin optymalny i dla wety i dla państwa M. Rano, dlatego, że na działce nie ma prądu i trzeba będzie pracować przy świetle dziennym. Moja weta nie stawia żadnych warunków, wręcz przeciwnie, zgodziła się na zrobienie wszystkich kotek, które złapiemy i kocurów też, jeśli wystarczy czasu, bez względu na to, ile mamy na razie talonów, bo jest to kobieta z sercem i zdaje sobie sprawę, co może oznaczać zostawienie choćby jednej niezoperowanej kotki. Wybrałam ją dlatego właśnie, że wiem, jak kocha zwierzęta i że nie odmówi pomocy, nawet jeśli miałoby to być za darmo. Sterylizowałam u niej już sporo koteczek, pomogła mi przy ledwo żywym tchórzu, za co nie wzięła ani grosza. Myślę, że warto to docenić, a także fakt, że zgodziła się pomóc w tej naszej całej akcji. Nie wiem, czy inni też mają takich wetów, którzy zawsze odpowiedzą pomocą, nie patrząc na to, ile zarobią. Ja znam bliżej kilkunastu lekarzy weterynarii, nie tylko z Wrocławia, a tylko pani Beata Lisiecka (bo tak się właśnie nazywa ta moja wetka) ma tak wrażliwe serce.

Proszę, doceńmy to...
Obrazek

Colas

Post » Wto paź 03, 2006 14:14

ja w poniedziałek nie mogę, zajęcia mam :(

będę trzymać kciuki za powodzenie akcji

Vixen

Od: Pon sie 28, 2006 21:48

Post » Wto paź 03, 2006 14:35

Colas daj znać najpóźniej do 12-tej w piątek czy potrzebujesz dodatkowej osoby do pomocy :wink: Bo jeśli zajdzie taka potrzeba to wezmę urlop na poniedziałek i pomogę.

Mops

Post » Wto paź 03, 2006 19:39

A mi się powoli sytuacja klaruje i jest coraz większa szansa na to, ze nic się z poniedziałkiem nie zmieni i stawię się zwarta i gotowa do akcji :wink:
Obrazek

Drażetka

Post » Śro paź 04, 2006 1:29

Ja tez pojawię się na akcji z samego rana :)
Do zobaczenia !!
Bijou i Coco
Kot nie przyjdzie na zawołanie... On odbierze wiadomość i skontaktuje się w wolnej chwili. (Wilfred P. Lampton)
ObrazekObrazek

Bijou

Od: Wto wrz 12, 2006 11:26

Post » Śro paź 04, 2006 1:35

Drażetko, Bijou, dziękuję. Leelex, niestety, nie może, więc jesteśmy póki co 3. Jeszcze ze dwie pary rąk by się przydały...
Obrazek

Colas

Post » Śro paź 04, 2006 8:57

Colas to może ja wezmę urlop :?:

Mops

[poprzednia][następna]