Osowiały kociak z Dworca Łódź Kaliska -FOTKI Z DOMKU str.14!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 05, 2006 8:23

Beliowen pisze:Ależ śliczny pyszczunio - i takie Shibaskowe spojrzenie :D
mokkunia pisze:Szkoda, że do pracy muszę iść i nie mogę z nią zostać...

To co, bura panna szuka domu jeszcze? :twisted: ;)

Beliowen, nie kraczmy już proszę! :) Malutka jest piękna, słodka, przytulasta, bura. Słabość do burasków mam, każdy o tym wie :) Ale niestety nie mam już możliwości zaadoptowania na stałe kolejnego kotka. Mieszkanko za małe :( to raz a dwa, wiem, że muszę zachować umiar, bo skończyłoby się na tym, że pisano by o mnie forum - Pomóżmy mokkuni posiadaczce 102 burasków ;)
Tfu, tfu...
Ikuśka teraz się leczy, jak się wyleczy, zaszczepi zaczyna szukać wspaniałego domku.

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Śro wrz 06, 2006 6:09

Ikusia już nie mieszka w kartoniku, bywa w nim już bardzo żadko. Teraz uwielbia spać... w pralce :D Zrobiłam jej tam posłanko :)
Je z ogromnym apetytem, kupki robi piękne, bawi się coraz więcej - wczoraj rozwinęła calusią rolkę papieru toaletowego i rozniosła go po całej łazience :D
Dziś znowu czeka nas wizyta u weta i pewnie zastrzyki. Ale Ikusia dzielna jest i bardzo chce być już zdrowiutka.

mokkunia

Post » Śro wrz 06, 2006 7:37

Ładne imię Ikusia :D . Trzymam kciuki za ślicznego buraska :ok: i za znalezienie stałego domku. Na pewno się uda.

piotr.w68

Od: Sob gru 31, 2005 17:35

Post » Śro wrz 06, 2006 7:41

mokkunia pisze:Ikusia już nie mieszka w kartoniku, bywa w nim już bardzo żadko. Teraz uwielbia spać... w pralce :D Zrobiłam jej tam posłanko :)

no to sobie malutka huśtawkę zrobiła :) albo raczej hamaczek :) tylko Maćka uprzedź, bo jak wpadnie w pośpiechu do domu i pranie wstawi... :wink:
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro wrz 06, 2006 7:59

Ładne imię Ikusia :D . Trzymam kciuki za ślicznego buraska :ok: i za znalezienie stałego domku. Na pewno się uda.

piotr.w68

Od: Sob gru 31, 2005 17:35

Post » Czw wrz 07, 2006 10:33

Jak dziś śliczna panienka?
Zdrowa i z apetytem?
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Czw wrz 07, 2006 11:20

Ikusia była wczoraj u weta. Ciąg dalszy zastrzyków, została też odrobaczona. Po wyjściu z lecznicy wszystkie Ciocie: Gośka_bs, Dryncia, Georg-inia, Słonko mogły podziwiać piękniusią i podręcznikową idealną kupeczkę Ikuni :) Katarek mija małej, jeśli będzie tak ładnie zdrowieć, to następna wizyta za tydzień.

Chciałam podziękować Gośce_bs za wczorajszy transport do weta, za puszki z jedzonkiem dla małej, za mleczko, za próbki żwirków (bo problemy z kuwetkowaniem były ;)) no i za gratisowe dodatki dla mnie i TŻta w postaci owoców lasu i sadu :D

Apetyt małej dopisuje, nie mamy już z jedzeniem żadych problemów.

Ikusia tylko raz podczas pobytu u mnie zrobiła siuu doi kuwety. Tak zawsze siuu i kupka lądowała pod prysznicem, na brzegu posłanka, wczoraj w kartoniku na poslanku - bo Ikusia już tam nie śpi i nie bywa - ona mieszka w pralce :D.
Próbowałam różnych sztuczke. najpierw był sam żwirek Cats Best Eco+, potem dodalam do niego ziemi doniczkowej (oczywiście małą wsadzałam, probowałam ją namówić, masowałam brzuszek). Wymieniłam wczoraj żwirek na Benka niebieskiego bezzapachowego drobniutkiego - nic z tego, nie zrobiła do kuwetki, mimo iż ślady łapek wskazywały, że tam była. Kupka wylądowała w kartoniku.
Więc wczoraj wieczorem przynieśliśmy z TŻtem piasek. Udało nam się znaleźć miejsce, fgdzie wysypana była górka (bo u nas piaskownic nie ma). Wymieniłam więc kuwetę - wsypałam sam piasek. Wyniosłam karonik, wyrzuciłam posłanko, zamknęłam drzwiczki od prysznica.
I rano SUKCES!!!!!! W kuwecie siu i kupka :D
Jestem dumna z Ikusi :)

mokkunia

Post » Czw wrz 07, 2006 12:45

Ale Ikunia jest teraz piekna, ma taki pyszczek fajowy a jakie oczy przesliczne.

a jak sie ciocia cieszy z Twojego postepu kuwetowego. dobrze Twój TŻ mówił, że Kotek powinien szkołe nauki kozystania z kuwety otworzyc

dryncia

Od: Śro lut 01, 2006 17:23

Post » Czw wrz 07, 2006 12:48

Zdjęć dużo bardzo proszę :)
Obrazek
Cinia i Tycia

Iśka

Od: Pt cze 25, 2004 20:55

Post » Czw wrz 07, 2006 13:34

Iśka pisze:Zdjęć dużo bardzo proszę :)

Dziś późno będę w domku, ale może coś uda mi się pstryknąć, bo Ikusia pięknieje z dnia na dzień. I oczka już nie są takie smutne.

mokkunia

Post » Czw wrz 07, 2006 18:04

Widziałam, widziałam i podziwiałam klasycznego qpalu :) Ikusia malusia i śliczna jest :)
Do zobaczenia Yennefer- czekaj na mnie w bytowniku przy ognisku.
10.02.2013 mój świat się zawalił.

Kto Ci tam Krokerku brzuch miętosi? Komu ćwierkasz? Do kogo się przytulasz w nocy? W czyich ramionach czujesz się bezpieczny?
09.11.2015r. odszedł Kroker

Slonko_Łódź

Od: Pt cze 10, 2005 7:36

Post » Czw wrz 07, 2006 21:20

Ufff, wróciłam do domku. Zastałam spokój i głód :D
U Ikusi w łazience czyściutko, zero urobku poza miejscem do tego przeznaczonym :D Mądra mała jest!
Mam tylko jeden wielki problem...
Jak ja mam pranie wstawić? Przecież Ikusia się załamie jak jej nagle jej legowisko zniknie, drzwiczki do pralki się zamkną a jej domek zaleje woda? :roll:
I zgodnie z zamówieniem Cioci Iśki Ikusia prezentuje się w całej okazałości :) Zezwala się na wzdychanie, na ohy i ehy :twisted: :) 8)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

mokkunia

Post » Czw wrz 07, 2006 21:26

ok, ok, jak też się cieszę z Ikusiowej koopki ale wolałabym teraz kwestie o kici niekibelkowe bo właśnie obiad jem :wink: a w dodatku musiałam uciec z kuchni gdzie jadłam bo Dyziek zrobił kooopsko 8O
ale sobie wątek wybrałam do jedzonka 8O
Mokkunia zdjęcia bardzo poproszę :D
Obrazek

pisiokot

Od: Śro maja 03, 2006 15:37

Post » Czw wrz 07, 2006 21:53

Ciociu Pisikot, fotki Ikusi z dziś są piętro wyżej :D

mokkunia

Post » Czw wrz 07, 2006 22:02

Cudo buraste jest. :love: :love: Idę powzdychać sobie w kaciku.
Obrazek
Cinia i Tycia

Iśka

Od: Pt cze 25, 2004 20:55

[poprzednia][następna]