Drapak wypasiony - projekty własne mile widziane

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro cze 07, 2006 10:56

Kobietki, poradźcie jak przekonać kotuchy żeby drapałay drapak zamiast foteli :?:
Uwielbiają się na nim wylegiwać ale go nie drapią - pewnie wcześniej tej opcji nie znały :roll:
Przepraszam że się tu podpinam ale nie chcę mnożyć wątków.
Obrazek

beata_m

Od: Czw maja 18, 2006 8:17

Post » Śro cze 07, 2006 13:10

Wczoraj doszedł do nas drapak z Leolandu. Ze skręceniem nie było problemów, natomians kita wcale nie lest nim zainteresowana :( Fajny jest tak na moje oko, dużo półeczek, może niezbyt wysoki ale też nie malutki.... A krzesła jak drapała tak drapie :evil:

Mruczanka

Od: Pon mar 27, 2006 20:00

Post » Śro cze 07, 2006 13:53 Re: Drapak całkiem wypasiony

Majszczur pisze:Hamaczek na grzejnik 8O , tzn co, termofor między warstwami materiału, czy poduszka elektryczna :?:

Cos takiego:
Obrazek
A co do tuby - to ta na drapaku ma kolo 25-30 cm dlugosci i koty niebardzo wiedza co z tym zrobic

Chilli

Od: Wto mar 08, 2005 15:00

Post » Śro cze 07, 2006 13:59 Re: Drapak całkiem wypasiony

Majszczur pisze:Hamaczek na grzejnik 8O , tzn co, termofor między warstwami materiału, czy poduszka elektryczna :?:

:) hodzilo chyba raczej o hamak wieszany na kaloryferze, taki jak tu http://animalia.pl/produkt.php?kat=51&id=3727

A co do tub i rur to chyba wiekszasc kotow jednak lubi, ja moim kotkom zrobilam najcudniejsza zabawke swiata, nawet o tym nie wiedzac :lol: tunelik z resztki siatki ktora zabezpieczalismy balkon, hit sezonu, po prostu go uwielbiaja. Najfajniej jest polozyc sie w srodku, wystawic lapki przez oczka i lapac zabawke ktora jest na zewnatrz :lol: albo walczyc, jeden kot w srodku, drugi na zewnatrz. tylko jeden minus, ciagle ta siatke splaszczaja i trzeba naginac w ksztalt rury od nowa :wink:

Swoja droga hamak... niezla mysl, musze zobaczyc czy moje kotuchy by lubily i moze tez im dodam do drapaka. Musze go szybko zaczac wreszcie budowac bo niedlugo sie plan tak rozrosnie ze mi sie do domu nie zmiesci :roll:

...... mowicie ze katownikiem do sciany najlepiej :? kurcze nie mam scian do ktorych by mozna przykrecic :?
A jakby na podstawie 60X60 z litego drewna (sosna) grubosci 2 cm, myslicie ze by ruszyly? Taki z poltora metra drapak? Bo mam jeszcze drugi taki blat od stolu, dwa razy dluzszy, tylko tamten to mi sie wydawal za wielki na drapak, a moze nie... :wink:

Widze zo sporo ludzi ostatnio rozbudowuje place zabaw dla kocinek :D :wink:

Cree

Od: Wto gru 06, 2005 13:20

Post » Śro cze 07, 2006 15:18 Re: Drapak całkiem wypasiony

Chilli pisze:

Cos takiego:
Obrazek
A co do tuby - to ta na drapaku ma kolo 25-30 cm dlugosci i koty niebardzo wiedza co z tym zrobic

Bomba!!! Kupuję i szkoda, że ja się nie zmieszczę :lol:

w Animalia 57,- (biały)
w Karusku 47,- (szafirowy i beżowy)
Ostatnio edytowano Śro cze 07, 2006 15:44 przez Majszczur, łącznie edytowano 1 raz

Majszczur

Od: Śro mar 29, 2006 13:31

Post » Śro cze 07, 2006 15:28

covu pisze:nadal nie doszedl do mnie mail od Ciebie...
wyslij moze na covu@poczta.gazeta.pl
ok?? bo chyba cos gmail sie wali, albo Twoja poczta, nie wiem :(

ja proponuje cos posredniego... okragly (kwadratowy) hamaczek zawieszony na sznurkach :D hihi :D
to moze byc ciekawe... bedzie mial cechy obu hamakow :D

napisałam kolejnego maila na adres gazeta.pl

Majszczur

Post » Śro cze 07, 2006 15:56

covu,swietne robicie drapaki!! Szkoda bo akurat ostatnio kupilam nowe drzewko...ale coz,nic nie trwa wiecznie.Drapak z leolandu w koncu sie zniszczy :lol:

Tymczasem moje koty baraszkuja na takim drapaku http://leoland.pl/fotos/file425d27b0e7d92.jpg

Juz wiem,ze nastepne drzewko,ktore kupie bedzie duzo wyzsze bo koty nie maja sie po czym wspinac a widac,ze bardzo im to sprawia przyjemnosc.

Polaczone ze soba otworami budki podobaja sie kotom zwlaszcza podczas szalenczych zabaw ;)
Za to ta najwyzsza poleczka-poslanko, o dziwo robi furore.Wszystkie kocice chetnie na nim spia ( kocur chyba jest za duzy i mu niewygodnie)
Mam tyle przed sobą
Mój Bóg odnalazł mnie
Lecz nie wiem naprawdę
Kim jest
Jeśli możesz mi pomóc
Nie odmawiaj, nie mów nie
Tak mi Ciebie brak
KOCIARNIA

Emilka

Od: Pt sty 10, 2003 20:42

Post » Śro cze 07, 2006 16:13 Re: Drapak całkiem wypasiony

Majszczur pisze:
Bomba!!! Kupuję i szkoda, że ja się nie zmieszczę :lol:

Sprobuj - jak wreszcie widac na zalaczonym obrazku w sygnaturce - moje dwa sie mieszcza
I jeszcze raz
Obrazek

A tak na drapaczku
Obrazek

Chilli

Od: Wto mar 08, 2005 15:00

Post » Śro cze 07, 2006 17:11

właśnie znalazłam na forum to:

http://miau.pl/drapaki/

Majszczur

Post » Śro cze 07, 2006 17:32

Ja kupując drapak postawiłam przede wszystkim na bezpieczeństwo...nie tylko kotów, ale inych domowników głównie. Było to nie lada wyzwanie przy 6 kotach i 4 psach, które też wykazują zainteresowanie coż się na wysokościach wyprawia. Wybrałam drapak narożny o wys.205cm. Nastawiłam się na to, że będe musiała go przymocować i tu miła niespodzianka..drapak jest wyjątkowo stabilny.
http://www.leoland.pl/?link=productCard ... 50&idCat=2

A tak wygląda mój koci kącik...oblegany non stop :lol:

Obrazek

Obrazek

a tu sam szczyt i wiecznie pozrywane firany

Obrazek
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Śro cze 07, 2006 17:48

A ja kupiłam taki mały, najtańszy zeby sprawdzić reakcje kotów. Ignorowały go systematycznie swoją energię wyładowując na wszystkim co nie było drapakiem (nadmienię, ze właśnie wprowadziliśmy się do nowiuśkiego mieszkanka :roll: ) Po pewnym czasie przeprosiły go jednak i teraz pierwsze co robią po pobudce (oprócz gryzienia nas za małżowinki :P ) to idą wydrapać się za całą noc. Oczywiście dostają cukieraski. I teraz pytanko, czy warto kupić im większy drapak, czy poczekać aż ten dokona żywota? Nadmienię, że ośrodkiem najdzikszych zabaw i huśtawką jest rozłożona suszarka na bieliznę :lol: Mam jednak obiekcje, czy nie zrobią sobie na niej krzywdy...
Ala ma kota bo sierotka Marysia<br>
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Aleetzya

Od: Pt sty 27, 2006 11:53

Post » Śro cze 07, 2006 18:20

Lena pisze:Fajny watek i bardzo na czasie jak dla mnie. Ja wlasnie jestem po wstepnym zaprojektowaniu "polek na koty" jak w skrocie nazywam taki ich mebelek, ktory idealnie wpasuje mi sie w nieuzywana wneke za drzwiami. Planuje poleczki, budke, tube i ruuuure owinieta sizalem od ziemi do sufitu po ktorej beda mogly wspinac sie jak po pniu drzewa i zeskakiwac z niej na polki a teraz jeszcze do glowy mi dzieki Wam wpadł hamak i musze przemyslec jak go upchnac. No i oczywiscie zwisajace zabawki.

Mam nadzieje Covu ze nie obrazisz sie jak pomecze Cie kiedys na pw lub mailem o szczegoly techniczne wykonania czegos takiego :-) Bo mam strasznie duzo roznych desek w domu (szkoda by sie zmarnowaly) i smykalke do takich rzeczy troche tez a poza tym TZ ostatnio po 3 dniowej imprezie z kolegami gdy wracal o 6 rano do domu a raczej wczolgiwal sie a ja mu nieodmiennie rano podawalam kefirek i kawe, przyrzekl ze "jestem aniolem i zrobi dla mnie co tylko zechce"...
Więc będzie pólki wycinal wyzynarka i borował dziury w scianach i syficie :twisted: A co! Teraz juz nic nie stoi na przeszkodzie w zrealizowaniu mojego pomyslu sprzed paru miesiecy - skoro mam juz żarliwa deklaracje pomocy TZa :lol:

:lol: Mój też się zobowiązał 8O

Dasia

Od: Sob lip 23, 2005 20:51

Post » Śro cze 07, 2006 18:38

A my właśnie jesteśmy w trakcie produkcji playstation dla kotów :D
Projekt by me, wykonanie wspólne z TŻtem. Powinniśmy zakończyć prace w weekend, to się pochwalimy - mam nadzieję, że będzie czym :wink:
Obrazek

Bonkreta

Od: Wto mar 16, 2004 22:22

Post » Śro cze 07, 2006 19:59

Coraz bardziej zaskakuje mnie to co prezentujecie, toż to istne kocie raje! A mnie wydawało się, że moje koty mają u mnie dobrze :( czym prędzej się poprawię.

Bonkreta pisze:A my właśnie jesteśmy w trakcie produkcji playstation dla kotów :D
Projekt by me, wykonanie wspólne z TŻtem. Powinniśmy zakończyć prace w weekend, to się pochwalimy - mam nadzieję, że będzie czym :wink:

Pochwal się pochwal koniecznie, nawet jak nie będzie jeszcze skończone - może pośrednie etapy montażu mnie natchną i coś wreszcie zaprojektuję dla moich futer. Czekam z niecierpliwością!

Majszczur

Post » Czw cze 08, 2006 18:41

Obrazek
projekt drapaka dla moich kotow :D
hamaczek bedzie taki okragly jak tu: http://s17.photobucket.com/albums/b55/l ... erminy.jpg ale wiszacy na 4 sznurkach :D
w polce nad hamakiem bedzie dziura tuz nad nim,zeby koty mogly wejsc wyzej.
w budce tez bedzie dziura od gory:D
tulej bedzie miala 50 cm dlugosci i jedna dziure z boku - o ile uda mi sie to zrealizowac - wykonanie w wakacje :D hihi :D aaa i bedzie mial jakies 45-50 cm glebokosci :D
a i dziury nie beda aokragle tylko kocie :D wyglada fajnie??
Nie robię już drapaków.
Sprzedaję chusty do noszenia dzieci

covu

Od: Nie sty 09, 2005 9:56

[poprzednia][następna]