Słodka Zuzia już w swoim domku :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lut 28, 2006 11:47

Wczoraj siedziałam z Pusinią na kolanach na kanapie, obok było sporo wolnego miejsca. Przyszła Zuzia i zaczęła sie do tego miejsca przymierzać, już na podłodze drepcząc w nadziei na pogłaskanie. Skoczyła na kanapę za plecami Pusiuni i niestety, nie zmyliła przeciwnika, zanim zdążylam zareagować, Pusinia odwróciła się i nakładła zaskoczonej Zuzieńce po buzi :cry:

Może lepiej poszukam domku dla Pusiuni :twisted: też śliczna, czarno-biała, a na pierwszy rzut oka sama słodycz :twisted:

A może ktoś uratuje delikatną i przytulastę Zuzieńkę przed Pusiunią-jędzunią?

Wieczorkiem Pusiunia ułożyla się na dywaniku przed moim łóżkie i nie wpuściła żadnego kota do sypialni :cry:

Komu Pusiunię :?: :wink:

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto lut 28, 2006 16:16

:lol:

Wciąż negocjuję...
Obrazek

Amy

Od: Pt lip 22, 2005 19:45

Post » Śro mar 01, 2006 8:55

Zuzia jest słodka, to chyba najwłaściwsze dla niej określenie. I bezkonfliktowa - z lekkim zdziwieniem patrzy na zawantury Pusiuni :twisted:

Wczoraj już leżałam w łóżku, Pusiunia oczywiście z mną , i na łóżko wskoczyła Zuzia - Pusia się wściekła, pogoniła Zuzię i poleciała robić z pozostałymi kotami - zerwałam się usłyszałam kocie wrzaski, na mój widok "filmowo" czterema łapami wyhamowała na pcw w przedpokoju uciekająca do kuchni Foczak, zawróciła i schowała się pod kanapę. Klucha rozpłaszczona na podłodze płakała, a Pusiunia w groźnej pozie stała na oparciu kanapy i wymachiwała ogonem. Szarotka nie ruszyła sie mojej poduszki :wink: Zuzia wskoczyła na szafkę. Wzięłam Pusiunię żeby ją uspokoić, okazało się, że któryś kot zastosował metodę skunksa i gors Pusiuni pachnie moczem, po podłodze latały sptrzępy kłaków, krwi nie było.
Dziś rano Pusia dała po pupci Zuzce - ośmieliła sie pchać do łazienki przed Pusią :wink:

kalewala

Post » Śro mar 01, 2006 23:56

Zuzka to kwintesencja kociej potrzeby kochania. Strzela baranki, wywala brzuszek, wpycha główkę pod pachę, na kolanach wije się jak mały wężyk prosząc o głaskanie. Łapeńki pracują aż miło, ciumka ubranie. To cudownie rozkoszna przytulasta panienka. Idealna dla dzieci.
Proszę uwolnijcie Zuzke od Pusiuni jędzuni!!!

Pusiu! Mimo wszystko - pozdrawiam Cię ty mała żmijko!

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Czw mar 02, 2006 8:47

Wczoraj odwiedziło nas kilka cioć i jeden wujek :D :wink:
Niestety, wszyscy już zakoceni :cry:
Wszystkie koty wygłaskano i wymęczono :D
Zuzia została zbadana, zaszczepiona, uszka wyczyszczone, pazurki przystrzyżone.
Któraś z cioć (wiem któa) podrzuciała nam szczutka i mnóstwo myszerk, na szczęscie mam koty, wyłapią - dziękujemy :D
I udało się zagłaskać Zuzię - wieczorem nie chcioała już do mnie przyjśc, miała dośc ludzkich łapek

kalewala

Post » Czw mar 02, 2006 10:06

A ja się cieszę, bo dziś albo jutro poznam Zuzię :) TŻ już miał ten zaszczyt, a ja niestety nie :evil:

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Czw mar 02, 2006 10:32

mokkunia pisze:A ja się cieszę, bo dziś albo jutro poznam Zuzię :) TŻ już miał ten zaszczyt, a ja niestety nie :evil:

To trenuj rączki do głaskania :twisted: :D
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Czw mar 02, 2006 19:38

A gdzie wczorajsze zdjecia Zuzki?

CoolCaty

Od: Śro sie 10, 2005 22:02

Post » Czw mar 02, 2006 20:09

potwierdzam, że Zuzia poszukuje przytulastego, mizianego właściciela, tzw. słodziaka. Wiek obojętny, ważne żeby był chętny do przytulania.

Agnieszka Kaflińska

Od: Nie gru 18, 2005 11:39

Post » Czw mar 02, 2006 22:41

Zuzi ciężko zrobic zdjęcie jest w ciaglym ruchu :twisted:

ObrazekObrazek
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

Post » Pt mar 03, 2006 18:58

Ciotka, bo Zuzię to najpierw trzeba zmęczyć pieszczotami, a specjalistą w tym jest mój TŻ :) Tak ją wimiział, wytulił i wygłaskał, że musiała odpocząć od tych pieszczot, a ja mogłam psryknąć foto :)

Obrazek

mokkunia

Od: Wto gru 20, 2005 18:14

Post » Sob mar 04, 2006 9:42

komu śliczną Zuzię, komu

Agnieszka Kaflińska

Od: Nie gru 18, 2005 11:39

Post » Sob mar 04, 2006 15:46

Zuza-Zuzulec :( domku gdzie jestes?

Emilia1

Od: Śro sie 31, 2005 8:17

Post » Sob mar 04, 2006 23:24

Juz sie nieśmiało uśmiechnę :)
Obrazek

Amy

Od: Pt lip 22, 2005 19:45

Post » Nie mar 05, 2006 2:43

taka cudna kocinka i jeszcze nie ma domku?! u mnie właśnie ślizgają się po przedpokoju moje kociny: Zuzanka z Pusią. Zuzka moja jest właściwie identyczna z bohaterką tych postów, moja ma tylko jeden brwiowy włosek biały a nie całą kępkę, natomiast Pusia jest szarym tygrysem ale tylko z wyglądu, bo z charakteru to straszny tchórz.
No Zuzia gdzie ten domek dla Ciebie? masz cmoki od moich postrzeleńców

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

[poprzednia][następna]