Lukrecja - fat mini cat - śpij Córeczko [']

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 06, 2005 11:53

Lukrecja dziś chodzi :D
http://img116.echo.cx/img116/6366/im0016373rr.jpg

być może te problemy z nóżkami są wynikiem odwapnienia, Ewa mówi, że ona prawie nie ma mięśni na tylnych nogach, faktycznie te nóżki to patyczki, codzień ją masuję, mam nadzieję, że wzmocni się, do tej pory mało jadła, wręcz trzeba było w nią wciskać, teraz je jak tygrys :lol: rzuca sie na wołowinkę :lol: . Nadrabia maluszek. Oczko trochę jej ropieje, dostaje gentamecynkę. wczoraj nas wystraszyła znowu, ale dziś jest lepiej, nóżki jakoś bębenek utrzymują :wink:
Obrazek

Magija

Od: Sob cze 05, 2004 11:34

Post » Pt maja 06, 2005 22:12

Lukrecjo, trzymaj się dzielnie!!! My dwunożni i cztwronożne trzymamy mocno wszystkie swoje kciuki :). I powiedz swoim dwunożnym, żeby ten monitor szybciutko naprawili, żebyś mogła nam o sobie dużo opowiadać :). Pozdrowionka dla ciebie, twoich dzielnych opiekunów i reszty kociastych
Obrazek

Maggda

Od: Sob lut 05, 2005 16:21

Post » Pt maja 06, 2005 22:34

Magija pisze:Lukrecja dziś chodzi :D
http://img116.echo.cx/img116/6366/im0016373rr.jpg

być może te problemy z nóżkami są wynikiem odwapnienia, Ewa mówi, że ona prawie nie ma mięśni na tylnych nogach, faktycznie te nóżki to patyczki, codzień ją masuję, mam nadzieję, że wzmocni się, do tej pory mało jadła, wręcz trzeba było w nią wciskać, teraz je jak tygrys :lol: rzuca sie na wołowinkę :lol: . Nadrabia maluszek. Oczko trochę jej ropieje, dostaje gentamecynkę. wczoraj nas wystraszyła znowu, ale dziś jest lepiej, nóżki jakoś bębenek utrzymują :wink:

Jak będzie ciepło, spróbuj kocinkę trzymaś chociaż po 10-15 minut dziennie w zasięgu promieni słonecznych. Myślę, że jej to nie zaszkodzi ale może ktoś jeszcze odezwie się na ten temat. Może wytworzy jej się kici więcej witaminy D, która dobrze robi na gnatki. Co prawda chodziło o ludzkiego bobasa z krzywymi nogami, które "nie bardzo chciały chodzić", ale zaleceniem mądrej lekarki było dużo kąpieli słonecznych (z zachowaniem ostrożności). A przecież koty chętnie wygrzewają się w nasłonecznionych miejscach. PS: serdeczne pozdrowienia dla kociej drużyny i dzielnych opiekunów ! (i uścisk łapy dla psiaka)

jola_pik

Od: Sob kwi 16, 2005 23:20

Post » Sob maja 07, 2005 8:50

cieść :D

ja chodzie i biegam!!! Qpke źlobiłam i jeśtem źdlowa :P . Wciolaj jak duzia mi gadała i gadała to siem w końciu wkurziłam i pośtanowiłam juź wyźdlowieć, a niech ma i juź da mi śpokuj :P Więć oświadciam zie biegam, śkakam i lobie juź kupkę, cio mi tam, w siumie nawet jeśt lepiej jak jeśtem źdlowa :D
Duzio jem, koffam wołowinkę, taką cio to w siosiku się gotuje i kulczaćka teź. Oćko mi się juź nie lopieje tak baldzio, ziobacimy kiedy się wyźdlowieje. Dzisiaj była tu babcia taka śtala i wśpiełam jej się na lajśtopy, ale było fajnie :twisted: juź chyba wiem o cio chodzi ź tym dlapakiem :twisted:

poźdlawiam Luklecja
Obrazek

Magija

Post » Sob maja 07, 2005 9:17

Lukrecja jest cudowna :love:
Obrazek

O-l-g-a

Od: Śro sie 11, 2004 1:46

Post » Sob maja 07, 2005 9:19

O-l-g-a pisze:Lukrecja jest cudowna :love:

a ty jej nie widziałaś na żywo? Bo ja Twojego Mailo widziałam w lecznicy, tyle, że nie wiedziałam że ty to ty :wink:
Obrazek

Magija

Post » Sob maja 07, 2005 14:40

to ja źnów, duzia chciała mnie utopić! 8O latunku! ona mnie tu ziabije! Napuściła do miśki wody i mnie pieluchą siorowała :evil: i mówiła zie jeśtem bludaś i zie jak taka bludna będę to nikt mnie nie weźmie :evil: . Niech się siama w miśce mociy! A i jeście powiedziała zie ciała jeśtem tłuśta od kulciaka, głooopia, najpiejw jak nie jadłam to było źle, a jak jem to teź źle bo bludna jeśtem :evil: Latunku bo ona mnie tu ziabije!!!

Luklecja, wołającia o pomoć
Obrazek

Magija

Post » Sob maja 07, 2005 15:15

:ryk: Lukrecjo kochana nie daj się!!!!!

Tika

Od: Pon sie 02, 2004 9:04

Post » Nie maja 08, 2005 9:21

Tika pisze::ryk: Lukrecjo kochana nie daj się!!!!!

nio nie daję, a cio :twisted:

wciolaj była cicia Magda i wujo Prziemek. błyśkali mi po oćkach :evil: . Ciocia powiedziała zie ja ślićna jeśtem 8) fajna ta ciocia :love: chociaź tlochę się mnie bała, a przecieź taka duzia jeśt 8O Kupe źlobiłam, chociaź cięźko było, oj cięźko :oops: . Oćko mi lopieje jeście i musie te wśtletne kapki dośtawać cio tak się do ocka leje i później ścipie :( . Wujo powiedział, zie mam bludna buzię, cio oni wśiściy taci przewlaźliwieni sią na punkcie tej ciśtości sią? aniłećki :evil: . Śtalam się dogadywać z duzimi kotami, jakieś takie sią nietoważyśkie :roll: . Ta cialna to jak ją dotknęłam to sie obuziła i uciekła i jeście na mnie nakrzyciała 8O dziwna jakaś :? . AAA a duzia to wciolaj włąciła takiego śtwola cio tak huciał i zjadał wśiśtko z dywanu! Całe ścięście zie uciekłam bo by mnie połknął! Mówię wam, siadyśtka, wogóle nie myśli o mnie i się nie przejmuje! Przecieź ten niebieśki mógł mnie źjeść! Latunku, wasia Luklecja.
Obrazek

Magija

Post » Nie maja 08, 2005 10:53

dzięki cioci Ziosi mogę wam pokaziać jaka jeśtem ślićna, choć źdjęcia i tak mej ulody nie oddadzią do końcia. Cioci Ziosi naleziy się wielkieeee buzi :love:

http://img43.echo.cx/img43/5306/p42935364mf.jpg
http://img43.echo.cx/img43/8539/p42935336zr.jpg
http://img43.echo.cx/img43/8539/p42935336zr.jpg

papa Luklecja
Obrazek

Magija

Post » Nie maja 08, 2005 11:07

Lukrecjo! Ależ Ty sliczna jesteś :love: Buziaki dla Ciebie Obrazek
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Nie maja 08, 2005 11:21

Kochane maleństwo :love:

Zakocona

Od: Czw lut 03, 2005 22:19

Post » Nie maja 08, 2005 12:04

Lukrecja na zdjęciach jest cudna, ale na żywo to po prostu kocię z bajki. Jest śliczna, maciupka i słodka na maxa. Coś cudownego :1luvu: . A taka maleńka, że nie widomo, jak wziąć na ręce :).

Pomizialiśmy trochę panienkę i obfociliśmy, sami zobaczcie, co opowiedziała nam Lukrecja :):

"Taka oto jeśtem siobie, zalaź sie wygziebie z kosika, to sie pokazie. Ufff, dali mi ci duzi taki wysioki kosik i mają ziabawę jak sie nie moge wyglamolić, ale ja im pokazie, zie umiem. Dobzie, zie chociaś dali jesc po tym nadkocim wysiłku, tylko taki duzi podobny do mnie plóbował mi zjeść mojego kulciaćka (który jest pyśny, to jak mam sie nie upaplać :)). Widzicie, tylko ogonek wyśtaje, taka jeśtem malutka. Ale mu nie wyśło na ścięście, bo duzi ciuwali. I wsiści się dziwili, no dobla, zwłaścia ciocia z wujkiem, zie ja takie kawały tego kulciaćka wcinam, ale musię się śpiesić, bo dolośłe koty chcą mi uklaść."

No i tak to było....
Ostatnio edytowano Nie maja 08, 2005 12:14 przez Maggda, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

Maggda

Od: Sob lut 05, 2005 16:21

Post » Nie maja 08, 2005 12:11

http://upload.miau.pl/1/13232.jpg
Lukrecja- jaką tutaj miałas widownię 8O :lol: Masz powodzenie :lol:
Obrazek

kordonia

Od: Czw sty 30, 2003 13:59

Post » Nie maja 08, 2005 16:38

Piękne zdjęcia :love:!!!
Śliczna jesteś maleńka Lukrecjo!